Pre tých, ktorí ste boli na vojne, alebo rozumiete zvyklostiam na vojenčine

Príspevok v téme: Pre tých, ktorí ste boli na vojne, alebo rozumiete zvyklostiam na vojenčine
Almarinos

Ahoje. Bol niekto z vás na vojne?
Túto otázku pokladám preto, lebo poznám človeka okolo 50-ky, ktorý o tej vojne občas dosť často hovorí.

Ale prečo sa vlastne pýtam. Keď ideme vedľa seba po chodníku, tak ja rozprávam a on (stáva sa to často) keď ide zase mne nieč hovoriť, "ZASEKNE SA" POČAS CHÔDZE, VYSTRE SA , STOJÍ, CHVÍĽU ROZMÝŠĽA A AŽ POTOM ZAČNE HOVORIŤ.
Celé mi to pripapdá smiešne :) A aj nepríjemne, lebo keď ja akurát idem,tak ma ten človek spomaľuje a dosť mi to vadí... Núti ma tiež nechcene zastaviť.
Nechápavo pozerám.

Takže tí čo ste boli na vojne-(staršie ročníky hlavne), bolo to tak, že ste dajme tomu pochodovali, alebo niekam išli a keď ste hovorili medzi sebou, alebo ste nebodaj stretli nadriadeného/podriadeného, MUSELI STE PRI REČI STÁŤ? Je to nejaké pravidlo?

chamomile

To ma nenapadlo, ze tam moze byt suvis. Je mozne, ze sa vraciam na zaciatok riadka, aj na zaciatok kapitoly a pod., ze si horsie pamatam, co uz bolo, o filmoch ani nehovorim, tam mi kompletne unikaju suvislosti.
Mozno, keby sme sa naucili hrat sach, tak sa nam to zlepsi.
Alebo sa aspon ucit prerozpravat precitane vlastnymi slovami.

Almarinos

To používajú tí veľmi výreční ľudia, tie ruky. Ale čo už, to je taký temperament. Ale niekedy ked potrebujem nieco dolezite povedat,alebo vysvetlit, tak to robim aj ja.
Ked nevies predvidat tie tahy, tak nemas taky problem s ucenim, ze sa stale vracias na zaaciatok riadka? Lebo ja to mam a vidim s tym suvis.

chamomile

Mne sa tiez dobre rozmysla, debatuje, uci pri chodzi a nepotrebujem zastavovat, Ked je dobry sachista, tak mu to pali, mne sachy nejdu, ani spolocenske hry, kde musim takto predvidat, neviem preco, mozno preto, ze ma to v detstve nenaucili alebo neviem preco.
Ked sa ho spytas, tak ti povie, ze si to neuvedomuje.
A este vies co neznasam, ked niekto prilis rozhadzuje rukami, ze pri vsetkom, co hovori, pouziva ruky. To absolutne ani nechapem, ze preco.

Almarinos

Tak som si myslel, že si chlap :)
Ja keď s niekým hovorím, tak mi vyhovuje, že kráčam, lebo vtedy ma lešie napadajú slová, zlepšuje sa mi reč. Je to v protiklade s tým, že by som stál. Tak to nechápem. .
Keď stojím, tak vtedy dosť intenzívne premýšľam o nejakom pláne a to si ešte držím aj čelo. Ale tento človek tak stroho zastaví jak na povel. Ruky dole. No sila.:) Ale možno naberiem na to odvahu a opýtam sa ho na to.

A to som pri tom ja ten človek, ktorému neskôr dochádzajú myšlienky, pretože mám slabú koncentráciu. On zrejme nie. Je dobrý šachoch. Ja som veľmi slabý kvôli tej koncentrácii. Dokáže predvídať 10 ťahov dopredu. A preto vyhráva. Ja 2, max. 3.

chamomile

ano, to tiez poznam, tiez to neznasam. S tym zastavovanim by som povedala, ze to robia starsi ludia, babky a dedkovia, vidis ich kracat a zastavovat, ten tvoj to mozno od niekoho takeho nachytal.
Este neznasam typy ludi, co kazdemu rozpravaju to iste.

Almarinos

Ano, tiež vidím na ňom, že pri tom keď stojí, tak tak hlblšie rozmýšľa. Ale poznám len jedného takého človeka.
To dalšie čo si povedal tiez poznam. Tiež nemám rád opakovanie tých slov. Ale s tým to človekom je to aj tak, že hovori o tej istej veci, ktorú sme už pred tým prebrali aj 4-krát. Keď už začína o tom hovoriť, začínam sa smiať. Asi zabúda.

chamomile

To bude len zlozvyk, asi sa mu tak lepsie rozmysla. Mna vela podobnych zlozvykov vytaca. Niekto napriklad stale opakuje, co si mu predtym povedal, napriklad, takze nejdes von lebo si unavena? Niekto sa zase chyta nepodstatnych malickosti a odklana celu debatu atd atd. :D