Bojovať alebo sa vzdať ?

Príspevok v téme: Bojovať alebo sa vzdať ?
Martin Jukaciak

Ahojte ,
s manželkou nám to začína škrípať dosť extrémne , preto prosím o radu mužov / ženy ktoré toto prežili / zažili a možno mi dajú niejaký impulz / radu
Dali sme sa dokopy z lásky , naše krásne dieťa sme mali z lásky ... od narodenia malého nám to ale ide dolu vodou ...
Malý ma už skoro rok ...
Ja som v práci na pozícii kde nosím domov cca 1700 eur mesačne ale to samozrejme niečo stojí ... som na manažérskej pozícii , teda sa nenamakám fyzicky , ale mám obrovskú zodpovednosť ..a samozrejme sa stane že som v práci aj 200 hodín mesačne prípadne riešim cez mail a telefón veci ...
Manželka je doma na materskej už cca rok aj pol .. veľký rešpekt a klobúk dolu , že sa stará o malého , upratuje ... variť nevarí len občas ... ešte pracuje na polovičný úvazok čiže 4 hodiny denne ...

Ja sa priznám , že nie som niejaký majster a trvá mi napr . vystierkovať okolo okna 40 * 50 aj 3 hodiny ...

Sex sme nemali už presne rok aj pol , ale nikdy som nehľadal milenku ani nič podobné , rešpektujem to , že je manželka po tom celom dni unavená , nemá chuť atď ...

Prídem z práce po 11 hodinách lebo meetingy , reporty atd ... manželka mi hovorí že treba vyniesť smeti ... medzitým ale si zoberem malého na ruky nech si trošku odpočinie moja manželka ..prebalím ho , nakŕmim ho , hrám sa s ním a vypadnú mi smeti ...

Dostanem za tri hodiny od toho čo mi to povedala hubovú polievku , prečo som nevyniesol smeti ...

Nechám náhodou jednu mikinu na stoličke , total krik že ju to nebaví , lebo ona sa o dom stará a ja tu robím bordel ... tá mikina je tam 2 hodiny ...

Pokiaľ neurobím to čo ona chce do 3 hodín , tak som nezodpovedný ...

Ja sa fakt snažím byť dobrý otec , aj dobrý manžel , ale prichádzať z roboty každý deň domov so , ani nie strachom , ale so znechutením čo som zas urobil podľa jej predstáv zle , neviem či je fajn :(

Aj keď jej navrhnem , že poďme niekde von , tak ona že musí upratovať , alebo musí toto a toto ...

Ja fakt neviem už :(

ja toto všetko držím len kvůli malému , pretože si zaslúži vyrastať v komplet rodine ...

devorced

Ahoj Martin, mam pocit akoby som cital pribeh mojho manzelstva.

Bol som mlady a chcel som robit spravne veci, mal som vztah z lasky, svadbu z lasky, dieta z lasky ... po narodeni maleho to zacalo skripat a skripalo az do rozvodu.

Tiez som bol dost mlady manazer, nosil domov velky prijem, snazil sa, prerusil vsetky vztahy so znamymi a venoval sa vylucne rodine/malemu, ... a dostaval "hubovu" polievku za vsetko zle na tomto svete pocnuc spinavym riadom a konciac snehovou burkou na severnom pole (resp. presne obdobne "somariny" ktore vobec niesu dolezite).Sex prestal existovat. Vylety, outdoor, dovolenky boli iba teoreticke uvahy. Aj ked som v praci a medzi znamymi bol povazovany za zodpovedneho, inteligentneho, sympatickeho chlapa, doma som bol za to najhorsie ...

Takyto stav trval pokial maly nemal 5 rokov a odstahoval som sa, dal ziadost o rozvod, rozviedol. Jedine stastie bolo to, ze pri rozvode sme urcili stretavanie dohodou a doteraz to funguje. Maleho vidim 2-3 krat do tyzdna co vsak znamena ze od rozvodu som uz nemam dlhodoby vztah, kedze priorita je pre mna jasna a to maly ma uz 12r.

Co mozem poradit:

Na tvojom mieste dam dieta na cely den k rodicom a naozaj uprimne sa porozpravam o tvojom a jej pohlade na aktualnu situaciu, na to ako to kto vidi. Nevies si predstavit ako dobre rozumiem tvojmu pohladu ale je otazne ci manzelka o tom vie - myslim uprimne to ako to citis a nie to co ste si vykricali ked vlastne jeden druheho nepocuva. A o tom, ako to vnima ona, ci nieco nepriehladas, ci nieco nedava najavo a ocakava ze sa dovtipis o co ide (to zeny zvycajne robia pokym nezistia ze muzi nemaju sklenenu gulu ...) Ver mi ze jej pohlad bude diametralne odlisny a je na tebe aby si to pochopil. Uvedom si ze si chlap a toto musis vyriest ty a ked treba je nutne buchnut po stole. To ze bude tvojim krkom a bude smerovat nejakym smerom je v poriadku a takto to ma byt.

Na to aby to fungovalo je nutne aby to chceli obaja, teda ty a aj manzelka rovnakou mierou. Nezabudaj ze mas iba jeden zivot a k casu ktory travis na tomto svete je nutne pristupovat zodpovedne. Ja som po rozvode presiel s malym po vyletoch cele Slovensko, vsetky Aquaparky a takmer vsetky jaskyne, ucime sa spolu do skoly, cvicime, varime spolu, ... mozno tym ze tento cas je pre mna vzacnejsi dostava viac ako keby sme boli spolu a urcite je to lepsie ako keby bol neustale pod stresom a zil v napati pri hadkach ci kriku.

Ja som po stole nebuchol, ale ukoncil som to az prilis neskoro priamo rozvodom. Teraz viem ze som to mal riesit prave v zaciatku ked to bolo este mozne a mohli sme jeden druheho pochopit. Dufam ze moja skusenost ci nazor pomoze a drzim palce.

It's your life, let's be serious about that ...

monster_energy

No chlape, na rovinu ti to poviem - máš za ženu p**ču...

A už máš decko tak to pre teba bude veľmi ťažké... buď treskneš po stole a dáš si ju do poriadku alebo ak na to nemáš tak to vzdaj

ruufinka

O tomto si treba pohovoriť, toto je normálne, ona má už ponorku, ty si tiež z práce unavený, bolo by dobré nejako si rozdeliť úlohy aj v domácnosti.

violoncistka

ja si myslim, ze chyba je aj v tom, ze spolu intimne nezijete, ste uz len taky spolubyvajuci co sa este k tomu spolu staraju o dieta. manzelska poradna by nebola moznost?

lantalia

Treba si polozit otazku, ci chces zahodit vsetko alebo chces tomu dat sancu, problemy su vzdy, je len na nas ako sa k nim postavime :)

ivka333

Aj u nas to vyzeralo podobne ked boli deti male a este k tomu sa manzel so mnou bavit nechcel a bol vselikde inde len doma nie.
Nechapal ze ho chcem a potrebujem doma.Teraz su deti vacsie ja sa do neho nestaram absolutne a jemu to zacalo vadit.Proste operiem,navarim ale ako par nula bodov,nikde spolu nechodime v podstate sa nemame o co apolu ani bavit a volny cas travime kazdy zvlast alebo spolu len kvoli detom.
On ma nikdy nepocuval ,nikdy ho nezaujmalo ako sa citim,vraj to su moje problemy on ziadny nema.Kamaratka som nemala lebo vsetky boli podla neho j....te ,na kazdej nieco nasiel.
Uz ma to tak netrapi ani to uz v podstate tak neriesim ,ale ked budu decka vacsie asi pojdeme od seba ,lebo pre mna to nema zmysel takyto vztah.

Jolanthe

Jednoznačne sa treba porozprávať, uprimne a od srdca. Každý má možno inú predstavu o fungovaní. Každý má iný typ prejavu lásky. Veľmi dobrá kniha je 5 jazykov lásky od G. Chapmana. Bolo by fajn keby si ju prečítate. Inak si myslím, že je dôležitá snaha oboch sa pozprávať. To je základ!
Možno budeš prekvapený a bude to ozaj len maličkosť čo stačí zmeniť. Rozprávali ste sa v čom vidí problém? Tiež by nebolo zle možno, keby ste niekam trošku vypadli z domu do neutrálneho prostredia :)

irga85

možno by si sa mal viac jej a rodine venovať a možno by potom bola spokojná. no obdiv má jednoznačne aj tvoja žena, že stíha ešte popri dieťati aj pracovať.