Myslienky na samovrazdu

Príspevok v téme: Myslienky na samovrazdu
Onegin

Ahojte,

Neviem vobec s kym sa mam o tomto porozpravat, tak sa len tu troska vypisem. Mam v podstate vsetko, pracu, priatelku, rodinu, strechu nad hlavou, znamych (i ked nic z toho nie je idealne, ale taky je zivot), len nemam zdravie. Trpim depresiami. Beriem antidepresiva, zrejme som uz od nich aj zavisly, neviem si predstavit, ze by som ich musel vysadit. Snazim sa sportovat, nech sa nejake tie endorfiny vyplavia. Avsak tie pocity prazdna, zbytocnosti a marnosti su silnejsie. Dost som zacal pit, niekedy dokazem prechlastat cely vikend, potom vsak pride ta poopicna depresia a ja sa len utapam v sebalutosti. Pustam si depresivne pesnicky a myslim na to, ze to tu uz coskoro skoncim, co mi aj celkom pomaha prezit tazke chvile. Moja dusa a mysel to je jeden velky bordel a ja neviem, ako sa dat dokopy...

Samantha172

Onegin:
Dôverne poznám absolútnu prázdnotu, keď nič nedáva zmysel a nič neprináša radosť. Nemôžeš polapiť myšlienky a hľadáš únik z pekla nekonečného zúfalstva. Nemôžeš veriť nikomu a ničomu, keď neveríš sám sebe a nemôžeš sa nikomu zdôveriť, lebo je ťažké vôbec opísať čo vlastne cítiš... Znie Ti to povedome?

Tomaas 12345

Onegin :

Boh ti pomôže v tom že dá do tvojho života zcela novy zmysel. Ak uveris vo večný život s Bohom v nebi, potom sa budeš tešiť z myšlienky že nebo existuje.

Či azda nie je to dojímavý a prekrásny pocit že existuje prekrásne miesto na ktorom po smrti prídeme ? Nebo existuje, dôkazom toho sú i kresťanské svedectvá neba. Tešme sa a tes sa z myšlienky že nebo existuje a že máme vo svojich rukách na toto prekrásne miesto prísť.

Zuzana209

Ahoj, je dobre že hľadáš pomoc a liečba ak ti ju nastavili - má určite nejaký zmysel. Ale - neviem či nejaká tabletka na svete vyrieši pocit nezmyselnosti života - ten je v tvojom vnútri, v duši človeka. Lebo otázka - aký má toto všetko zmysel bude mať stále svoje nutkanie. Na túto otázku ti každý bude odpovedať podľa toho, čo mu pomohlo aby sa motivoval. Zväčša sú rady orientované na zmysluplné aktivity, ktorými je potrebné vyplniť život.

Moja skúsenosť je však taká, že tieto aktivity ti udržia zmysel žitia len na nejaký čas, potom môže znova prísť prázdnota. Nakoniec príde človek do bodu, kedy zistí, že potrebuje nejakú istotu, niekoho alebo niečo čo je trvalé, jednoducho že nie je možné zostať odkázaný na "samoporadenstvo" alebo menlivé názory okolia. A v tom je práve význam hľadania a viery v Boha. Boh daroval človeku mnoho darov na jeho cestu a jedným z nich je Biblia. Skús ju sám začať čítať v akejkoľvek časti, v ktorej by si našiel niečo pre seba. Ak tam neuvidíš nič čo ťa zaujalo - nevadí - volaj k Bohu aby ti pomohol, príp. dal znamenie, že o tebe vie- a potom hľadaj jeho odpovede. Tie môžu prísť rôznymi cestami - napr. cez osoby ktoré stretneš, vety ktoré začuješ v rádiu alebo v rozhovore s cudzími ľudmi...Proste daj šancu Bohu - aby ti dokázal, že o tebe vie - ak ho skutočne budeš hľadať - On sa ti dá spoznať a pošle ti do cesty tých ktorí ti ďalej pomôžu..

Čo sa týka alkoholu : naber odvahu a pridaj sa na stretká anonymných alkoholikov - dobre možno sa necítiš alkoholikom a možno ti to je proti srsti ale proste zariskuj a udivíš...vždy lepšie ako nerobiť nič a len sa topiť ´dalej v bahne. Tu sú kontakty:

www.alkoholici-anonymni.sk

Veľmi pekná prednáška o depresii, ktorú odporúčam:
www.youtube.com

jeanValjean

Veriť v niečo viac ako je len tento život ti prinajmenšom odstráni strach zo smrti ,ale ja verím, že z teba spraví takého človeka aby si bol so sebou spokojný. Tak nieže niečo vyvedieš.

January

Precitaj si rozhovor s ceskou hereckou Evou Holubovou, ake ona mala problemy s alkoholom a depresiami, dostala sa z toho.

Onegin

Ďakujem vsetky za odpovede. Uprimne necakal som, ze to niekto bude vobec citat.
Co sa tyka toho alkoholu, ja sa snazim prestat, len som v zacarovanom kruhu, neviem sa vysporiadat so stresom, s emociami, tie ani neviem davat najavo. Asi by som skusil toho psychologa, potrebujem sa vyrozpravat. A co sa tyka toho Boha, neviem, je pekne mat vieru, ale ako mi to pomoze vyliecit sa z depresie

Hhah

Jaj už viem ako si to myslel Jean. .. Tak, ja sa mám celkom dobre, aj keď trpím, áno, dá sa mať horšie. ... Tiež ma niekedy napadne niekomu povedať, že to čo zažíva je stále málo, ... ale nemá to význam asi.

jeanValjean

Haha môžem ti úprimne povedať ,že sa na tom vôbec nijak nebavím. A úprimne a pravdivo ti odpovedám, že ak by som ti povedal o tom čo som zažil tak mi to neuveríš. Keď prídeš o všetko čo miluješ a na čom ti v živote záleží ...a to ešte stále nieje dno jamy levovej!

Hhah

Jean a ty si uz mal niekedy depresiu? Vtedy sa nenapudíš, aby si sa z toho tešil, lebo vnútro tú schopnosť nemá. ... Ale máme byť vďačný Bohu za to čo máme, ale neznasilňovať svoje vnútro do "radosti".