Záblesky

Príspevok v téme: Záblesky
SamuelUnava

Zdravim , pisal som sem uz jednu temu: forum.zdravie.sk

Chcel som sa spytat este na jednu vec , nemá niekto skúsenosti so zábleskami v periférnom videní? Dnes som bol u psychologičky po prvý krát v živote, pretože ma už 3 mesiace trápia úzkosti (dosť som fajčil toto leto , no nikdy som nemal žiadne paranoje a pod. , úzkosti mi začali pred 3. mesiacmi deň po konzumácii.). No pred mesiacom som si akoby začal všímať odlesky alebo tiene vecí ktoré sa hýbu. (je to možno zo strachu?) Takisto mávam akoby také záblesky či rôzne bodky alebo niekedy akoby tieň alebo sekundové zatmavenie určitého miesta v periférnom videní. Z čoho to môže byť? Bál som sa dosť že to je schizofrénia ale dnes ma psychologička trocha ukludnila s tým, že vraj duševne chorý pacient nehľadá negatívne príznaky. Takisto nemám žiadne halucinácie či bludy. Čo si myslíte že to môže spôsobovať?

Cherry

SamuelUnava, podľa mňa si sa neintoxikoval trávou, ale celkovo dlhodobejšie užívanie návykových látok (aj alkoholu) a aj ke´d to užívanie bolo v norme a nijaké extrémne, môže to v spojení s akciami (typu DJing) a klubovým prostredím rozhádzať prirodzenú harmóniu v tele a v mozgu a pokiaľ si vnímavejšia povaha tak to pocítiš skôr a v horšej miere ako menej vnímavý jedinci. V spojení s úzkosťou a stresom sa to samozrejme ešte vyostruje lebo psychika je mocný čarodej ako sa hovorí. A tým pádom sa tvorí ten začarovaný kruh, že vieš, že niečo nie je v poriadku a z toho máš stresy a úzkosti a následne z tých stresov a úzkostí sa ti stav ešte zhoršuje. Tie záblesky sú podľa mňa z alkoholu (aspoň v mojej skúsenosti to tak bolo).
Náchylnosť k tomu, že ti to robí zle máš v sebe, to sú veci čo si nevyberieš. Ako napríklad, že máš talent na DJing je v tebe, ale niekto taký talent nemá v sebe. A tak je to aj s vecami týkajúcimi sa zdravia či už psychického alebo fyzického. Niekto sa môže spiť každý víkend, a huliť skoro každý deň roky rokúce a funguje normálne a niekto si občas trošku vypije a raz za čas zahulí a telo a hlava začnú panikáriť. Takže proste si sprav niekoľko mesačný reštart a súkromný detox a potom uvidíš a pravdepodobne sa to dá do normálu. A potom všetko s mierou. A samozrejme sa vyhýbať dlhodobému stresu, aj keď je to takmer nemožné, lebo stres je najväčší zabijak.

SamuelUnava

Skúšal , no to sú roky. Ak sa mám priznať , tak odvtedy čo mi začali úzkosti som si ešte asi 3x zafajčil a raz popri alkohole dal aj kokain. Ale ľutujem to a povedal som si že to nemá význam. Piť nepijem často. Niekedy len popri akciách (DJing), no to tiež si dám len pár drinkov. Stres mám každý deň spojený s úzkosťami. Je to hotové 3 mesačné peklo. Mám neustály strach z niečoho , že to už nebudem nikdy zase ja , alebo že mám nejakú osychózu alebo niečo. Psychologička mi vravela že pravdepodobne som sa intoxikoval od trávy a mám tomu dať čas no ja tomu moc neverím. Som v takej neistote že čo somnou je takže aj možno z toho mám taký strach. A tie záblesky no neviem. Mám stále tendenciu pozrieť sa na to miesto kde sa mi blysklo. Môže to byť symptóm spojený s nejakou úzkostnou poruchou?

Cherry

A iné návykové látky si neskúšal? Alebo nepiješ priveľa alkoholu? Niekedy to môže byť aj z toho. Alebo - je to proste len stres, to už musíš ty vedieť či si mal toho veľa a či si mal stresové obdobie.

Charles Bukowski

So zableskami v oku a zakalmi sklovca (biele bodky) chod urcite ocnej. Do urcitej miery je to v pohode, ak to je moc, je to na zakrok. Na to su studovani lekari.

anria 44

Daj si vyšetriť zrak. Ale tou trávou teda ak myslíš to si si spustil nejaku psychózu. Ja som trávu nefajčila. Ale pred 3 rokmi som prekonala stavy paniky a úzkosti. A mávam to čo opisuješ. Len si to už nevšímam. Naučila som sa stym žiť. Keď sa konto stane vôbec nad tým neuvažujem. Kľudne to môže byt aj jemne začínajúce paranoje. V hlave. Že na starobu môžeme trpieť nejakou miernou schizofréniou. Ale nejdem sa v tom sparat. Inak daj si spraviť aj ct hlavy.

SamuelUnava

Chodim na očné kvôli glaukómu (vysoký očný tlak) , no nemyslím že to je s tým spojené. Môže to byť predsalen psychika?