Antidepresivs

Almarinos

Kaido, v minulosti si sa tu rozpisoval o lysohlávkach - psilocybín. Vtedy si písal, že na depresiu ti to nepomohlo. No a čo potom, nedostavili sa výdledky neskôr? Neskúsil si to neskôr v ešte väčšej dávke?
Problémy s trávením máš ešte stále?

Tomaas 12345

Kaido :

Nie je pravda čo hovoríš. Starsie antidepresíva mali viacej nežiadúcich ucinkov, no tie novšie SSRI majú už výrazne menej nežiadúcich ucinkov, pričom sa dá minimalizovať ich nežiaduce príznaky tým že ich budeš zajedat na plný žalúdok - počas jedla alebo po jedle.

Osobne si myslím že najviac nežiadúcich ucinkov majú chemoterapeutika a teda protinadorove lieky a kortikosteroidy.

Hhah

Ahoj autorka, čítala som, že veľa ľuďom na úzkostnú poruchu pomohli.

Ale,

veľa ľuďom AD nesadnú, sú proste na ne rezistentní, majú proti ich účinkom odolný organizmus. ... Treba ale prv poskúšať rôzne druhy AD prípadne dávky. To už vie psychiater.

Ale inak pri takejto diagnóze sa nespoliehaj iba na AD, ale najmä na prácu na sebe, to jest, porozmýšľaj, či nemáš úzkosti z prostredia v ktorom žiješ. Ale nemusíš ich mať preto. ... Tiež sa nauč ako redukovať v živote chronický stres, ten ide jedna ruka s úzkosťami. A chodievaj von a podobne, urob si radosť, naplánuj si čas tak, aby si sa mala na čo tešiť. .. Netreba sa spoliehať iba na AD, to je iba podporná liečba, nie celý základ. ... Je super, ak Ti pomôžu trocha, a ty sa budeš môcť lepšie pustiť aj do inej liečby. ...

Kaido

Keita
L-tryptofan som este neskusal.
Nie nic z toho co odporucam neobshuje kofein.
Je to na tebe, ja by som chcemicke AD volil ako poslednu moznost, je zname ze psychofarmaka maju najviac vedl ucinkov spomedzi vsetkych predpisovanych liekov.

ahjajjaj

neviem, kto sem dal link, ale do inej témy k antidepresívam, a tam sa píše, že naplno sa účinky prejavia po troch mesiacoch. Vysadzujú sa ideálne po 8. mesiacoch a postupne. Osobné skúsenosti s vysadením nemám, užívam ich prvýkrát v živote.

Nikkki

A co po vysadeni? Pomohla liecba alebo sa to vsetko vratilo tam jde to bolo? Ste tu taki co im ad zabrali - a po akej dobe?

ahjajjaj

L- tryptofán som skúšala, ale rozdiel medzi obdobím, keď som ho užívala, a keď som ho už neužívala som si nevšimla. Teraz po dvojmesačnom užívaní antidepresív: nerozčuľujem sa tak ako predtým, ak je stresová situácia riešim ju pokojne. Teda aj predtým mi hovorili, že reagujem väčšinou pokojne, ale mňa to trápilo zvnútra. A teraz to beriem tak, že aj iní by potrebovali brať lieky a nereagovali by prehnane emotívne a rozčúlene. :-) Lepšie sa mi spí, a keď predtým som mala problém prejsť bez doprovodu cez križovatku, a z úzkosti som mala atakovanú chôdzu, teraz prejdem bez strachu a sama. Nejak extra super a plná života sa necítim. Len sa cítim lepšie ako predtým.

Nikkki

A pocitovo teraz to uzivanie ako vnimate? Citite sa viac v klude, spokojnejsi a fungujete normalne alebo to neni az take uzasne ?

Keita

Kaido a co L tryptofan? Inak to co odporucas neobsahuje kofein? Ten by sa pri uzkosti nemal. Tiez uvazujem ze sa odhodlam. Bojujem uz 10 rokov a zda sa mi ze prehravam. Doteraz som uzivala prirodne pripravky a caje. Ale uz mi to asi nepojde. Kedze sa v mojom zivote udiali dalsie hrozne veci. Len ci nedopadnem ako svokra. Na AD je uz takmer 30 rokov...