neviem co dalej

Príspevok v téme: neviem co dalej
Lenuska456

Neviem co dalej so zivotom uz par rokov si hovorim ze bude to lepsie a nic. Spravila som vela veci pre zmenu nie som clovek lenivy stale rozmyslam nad niecim novym skusam ale dako sa mi nic nedari a som z toho jedine demotivovana. V mojej terajsej praci bolo fajn az doteraz. Ako som prisla po dovolenke nazad cele zle. V skratke robim tu na oddeleni este s jednym kolegom a koelgynou. Nejdem sa o nich rozpisovat ale su to najhorsi ludia vo firme podrazaci bonzaci hnusaci a nik ich nema rad. Na to som prisla casom a ludia mi to tiez uz teraz hovoria ako to tu bolo aj predtym. Robim pre nich vsetko este aj to co by mali oni niekedy ale zjavne sa im nepacilo a idu proti mne. Dokonca chyby ktore oni urobili este kym som tu nepracovala chcu teraz pripisat mne. Doteraz to tak nebolo az kym som nesla jediny krat ako som tu na firemny vecierok kam oni dvaja jedini nechodia lebo ich nikto nevola a stve ich ze som tam bola ja to mi potvrdili aj ostatni. A dalsia vec ja neriesim intrigy ako oni takze to je zle ze som nepresla na ich stranu no proste musim ist prec aj ked to tu nebolo najhorsie. Samozrejme hladam nieco ine rozmyslam ako dalej aby bolo lepsie. Viem ze mam na viac ako na takuto robotu ale vsade kde som aj bola na pohovoroch ich zaujima preco nemam VS a tam to pada. Byvam s priatelom v podnajme a bojim sa ak pridem o robotu a dlhsie nic normalne nenajdem ze sa budeme musiet vratit kazdy k rodicom co nie je velmi idealne ale o tom sa nechcem rozpisovat. Bojim sa ze nenajdem po tolkych zlych skusenostiach normalne miesto kde by nebol zly kolektiv alebo despoticky sef mam toho naozaj uz za tie roky dost. A co pocuvam aj od znamych tak je to tak aj na lepsich miestach...tu ostat nemozem preplo by mi a ti dvaja neodidu lebo su tu po znamosti a donasaju sefovi sleduju cely den kamery co kto robi a takto to tu funguje. Cele zle. Odchod do zahranicia mi teraz velmi nepride spravny nakolko pomaham aj nasim doma kedze sme dlhsiu dobu bez otca a kasle na nas. Museli sme sa ako deti alkoholika naucit zit samostatne a skor aj dospiet. Okrem tohto si pridem uplne ina na tuto dobu niekedy chcem zmiznut ztadeto toto vsetko mi pride jeden cirkus kde sa vsetci na nieco hraju a uhanaju sa kvoli peniazom a inym veciam...je mi z toho nanic. Prepacte za dlhy prispevok

swistica

Lenka - to, ze treba VS uz v dnesnej dobe neplati, ibaze by si sa uchadzala o pracu na uradoch, skolstve atd.
Uz len ak by si vedela cudzi jazyk a Excel na pokrocilej urovni, to ti otvori dvere k zaujimavym pracovnym poziciam. Na internete je kopec kurzov, tak si nieco najdi.
Podla mna si hladaj novu pracu a zatial obmedz komunikaciu s kolegami. Ak ta oslovia, bud k nim mila, ale nejake vaznejsie temy nerozoberaj - proste len taky smalltalk. Pracovne veci preberaj s nimi e-mailom - co nie je napisane, to sa nestalo. Vzdy mozes dat do kopie nadriadeneho.

Lenuska456

Tomaas
Ja netvrdim ze mam najhorsiu pracu to urcite tak nie je a som si vedoma ze su aj horsie profesie samozrejme. Uz vela krat som sa na to snazila pozriet aj z inych uhlov a preto som tam ostavala ale. Ide o to ze nechcem zaspat a stagnovat chcem skusit aj nieco ine pokial sa da a mozno najdem nieco co bude viac vyhovovat. Iba tak to zistim. Ze to vyskusam. A na yse praca samotna mi tak nevadi aj ked je narocna fyzicky ako som uz spominala ale viac mi vadia ti kolegovia. Viem ze sa tazko z jedneho prispevku niekedy chape co chce autor vyjadirt ani sa to neda moje pocity chalem iba ja co ako v zivote ppcitujem svoj pohlad na svet a ine. Som si plne vedoma ze nikde to nie je idealne. Hladam rovnovahu nepotrebujem ziadnu dokonalost. Ale pokoj na dusi je pre mna naozaj vela a ak ho nebudem mat v praci iba vdaka inym ludom mozno aj preto to pre mna straca zmysel. Mozno ma nepochopis z toho co som napisala ale nevadi :-) ja myslim ze chapem co si mi chcel tym naznacit a dakujem za nazor

Tomaas 12345

Lenuska456 :

Viem že si myslíš že máš náročnú prácu ale porovnaj si svoju práci s otrokmi pred stovkami rokov ako museli krvopotne pro bicovani pracovať a zvládli to, takže o čo viac zvládneš ty svoju prácu. Hlavne sa nevzdávaj a maj na pamäti že by si mohla mať o dosť horšiu prácu než akú mas. Buď rada za svoju pracu lebo existovalo/existuje oveľa horšie prace.

Lenuska456

Hhah
Mohla by som ist makat do vyroby tu za menej penazi a kolegyna by mala aj tam dosah. Robi prieky kazdemu vo firme este aj tomu kolegovi co su spolu akoze zadobre a intriguju tak robi podrazy. Je to tazko ona ma sefa podchyteneho domyslite si sami ako...takze asi tak. Preto asi len zmenit miesto viem ze to nebude hned ale asi ani inak to nepojde

JanHK

Áno som v zahraničí uz 10rokov.. A práve čo sa týka financií nevidím problém si kúpiť toto alebo hento.. Skôr mam osobný taktiež problém sa realizovať v živote.. Ale finančné sa odraziť jedine v zahraničí to odporúčam.. Makať za 600 v hrubom pre mladý pár je nanič..

Lenuska456

JanHK
on chce ist skusit robit von aj ked tu nema zle moznosti no tiez sa mu nepaci ten system. Ja nie som presvedcena o tom odist nakolko tu mam rodinu ktorej chcem byt napomocna z istych dovodov ktore nebudem rozmazavat ale rozmyslam aj nad touto moznostou. Ja sa anglicky dohovorim v pohode tam by som problem nevidela a mozno by bolo riesenie najst nieco kratkodobe nasetrit a tak sa vratit a zacat tu znova uz len preto skusit nieco ine a vyjst z tohto stereotypu to moze cloveku dat aj iny pohlad na veci napr. Ty teda tiez robis alebo aj zijes v zahranici?

JanHK

A preto utekáme do zahraničia aby sme niečo zarobili... Nespomínala si priatelia co na to hovorí.. Nerozmýšľali ste zbaliť tašku a odísť?