Svrbiace vyrážky na tvári

Príspevok v téme: Svrbiace vyrážky na tvári
Athene

Dobrý deň, prosím o radu. Ide o to, že pred istým časom - cca pol roka, sa mi na ľavom líci, dolu v oblasti sánky vytvorili akési červené vyrážky, ktoré príšerne svrbia. Neviem čo to je, prečo to vzniklo a ako sa toho zbaviť. Vyrážky sú len na ľavom líci, čo je veľmi zvláštne, že na pravom ani stopa. Príšerne svrbia, celý deň sa škrabem, až do krvi a nie a nie sa toho zbaviť. Vyskúšala som aj krém Bepanthen, ale nepomohol. Vie mi prosím vás niekto poradiť ako sa toho zbaviť ? Už som zúfalá. Ďakujem za každú radu

radoslavka

toto aj mne robilo vrasky.. casom som dosla na to, ze mojim problemom je to, ze si stale chytam tvar a tiez nespravna kozmetika.. tak som zacala spekulovat co s tym.. musela som na tom mojom zlozvyku popracovat a kozmetiku vyberat v prvom rade podla zlozenia.. dostala som sa k jednej znacke a pouzivam totok konkretne.. www.annemarieborlind.sk samozrejme, ze kazda mame inu plet.. tak kazdej moze ina rada sediet.. ale ja som rada, ze mne problemy zmizli.. treba prizerat na kvalitu, nie na ceny..

Athene

Nuž, zrejme budem musieť ísť k dermatológovi, len ešte neviem kedy, lebo momentálne zastupujem v práci maródujúceho kolegu a nemôžem sa uvolniť z práce. Predpokladám, že možno niekedy koncom budúceho mesiaca. Potom dám vedieť ako som dopadla.

swistica

Keita - velmi pekne si vedela vygooglit definiciu akne. Vidis vsak sama, ze o svrbeni sa tam naozaj nic nepise.
Autorka - planujes ist k dermatologovi?

Athene

Ďakujem za všetky rady, Ev365, tak, čo sa týka hygieny, som až prehnane čistotná , takže hygiena s tým nemá nič spoločného. Tvár si umývam pravidelne, snáď ani nepoznám nikoho, kto nie. Dúfam :-) odjakživa som mala vďaka Bohu krásnu , čistú pleť, to len teraz cca pol roka dozadu sa mi na tvári objavili tie vyrážky, aj to len na ľavej strane

Tomaas 12345

Chce to upravit stravu, pridať do jedálnička deci mrkvovej stavy obden, protizápalové potraviny ako sú kurkuma, škorica, cesnak, cibula a postupne vysadiť múčne jedlá a probiotiká z lekarne užívať.

Keita

Akné
Akné vulgaris je kožné ochorenie, pre ktoré sú charakteristické malé vriedky, otvorené (s čiernymi "hlavičkami") alebo uzavreté (s bielymi "hlavičkami") uhry, pupence, zapálené vyrážky, začervenanie a svrbenie pokožky.

Brat ma na tvari, asi viem, co pisem.

zena

Athene, máš alergiu! Môže ti to spôsobovať aj mobil (Antilooopa), lieky, suplementy, kozmetika...
Čo sa týka Metaxy, tak niektorá jej zložka: víno, lieh, bylinky, karamel...
Žiaden krém ti tu nepomôže, pomôže jedine neprísť do styku s látkou, ktorá ti spúšťa alergickú reakciu.

Keita

Dakujem za radu, skusim.
Swistica to kto ti povedal? Akne nie len ze vie svrbiet, ale aj boliet.
Inak podla toho co udava autorka mi to zacina pripominat histaminovu intoleranciu. Mne idu robit o mesiac testy na laktozu aj histamin, tak napisem sem ako to dopadlo.