Prečo je to tak? ..len sa trápime

Príspevok v téme: Prečo je to tak? ..len sa trápime
Loj

Mohol by mi niekto v Vas vysvetlit, preco je to natom scete tak, ze ked sa do niekoho zamilujeme tak bez dotycnej osoby nemozeme vydrzat pokym opät niesme s nou?
Preco ked je momentalne niekde prec od nas, nieje s nami citime smutok, uzkost, neradost?
Co sposobuje to, ze bez dotycnej milovanej osoby je nam tazko na srdiecku az pokym opät nieje pri nas?
Je taky citat jeden ktory to celkom vyatihuje ale neviem to prijat zmysel citatu celkom a pochopit ..
Lepšie je byť smutný s láskou ako veselý bez nej ..
Ozaj je to lepsie???

pepe542

S Tvojím prípadom Ti nikto nepomôže. Bohužiaľ. Je to psychická porucha. Čiastočne by mohol pomôcť psychiater. Treba ukľudniť rozkolísanú chémiu v mozgu.
A ten citát pochádza od J. W. von Goetheho asi z roku 1774 keď napísal aj zamilovaný román, Utrpenie mladého Werthera, ktorý mimochodom pod vplyvom lásky spáchal sebevraždu. Citát písal pravdepodobne pod vplyvom piva a nenaplnenej lásky k dievčaťu menom Charlotte Buff. Ťažko povedať či mu aj sám rozumel. Ľudia páchajú v takých kombináciách rôzne hlúposti. Napríklad Martin Luther, nemecký kňaz napísal citát „V mojich najhorších momentoch som nespáchal samovraždu iba preto, pretože som vedel, že keď budem mŕtvy, tak nebudem môcť piť.“...a založil Evanjelickú cirkev. Jedna baba Ti už napísala v inom vlákne, že žena potrebuje ...abdc. Čo chýbalo tejto Tvojej?
Čo sa týkaTomáša...k Bohu vedú dve cesty...jedna cez vieru a druhá cez veľké utrpenie. Tým sa ale nezaťažujte nakoľko viera nie je povinnosť ale dar. Ak bude treba, cesta k Bohu sa nájde. Netreba to znásilňovať.

Hhah

Ahoj Tomáš, ono háčik je v tom, že ľudia na základe toho čo píšeš nemajú moc konať to čo píšeš. Človk uverí v Boha, keď mu je zvestovaný Kristus na kríži a to, že za nás vstal z mŕtvych a chce od ľudí pokánie. Tiež ovocie. Keď uveria v Krista a Boh ich obráti ovocie, o ktorom píšeš časom príde. Ale bez Krista nie.

Tomaas 12345

Ten dovod je taký že si to sami tak robíme, sami sme si to tak nastavili že sú pre nás partnerské vztahy životu doležité a hlavnou životnou prioritou a preto akýkolvek neuspech v partnerských vztahoch nás položí na psychické dno. Riešením je preto brať partnerské vztahy len ako bonus a skutočne štastie si hladať v koníčkoch, no predovšetkým vo viere v Boha. Hovorím z vlastnej skúsenosti, odkedy som sa stal veriacim a svoju vieru posilnil a vložil do nej celé svoje štastie, odvtedy sa už tak netrápim pre partnerské vztahy, zlepšilo sa to u mna takmer o 100%.

Loj

Napisem vam to takto, od puberty mam sklony k depkam. Stale som mal rad spolocnost len mne sa akosi spolocnost vyhyba, ludia teda. Mam zaujem travit cas medzi ludmi, chodit na akcie a bavit sa. Ale ludia akosi o mna nemaju zaujem. A ked maju tak len kratko. Nevnucujem sa ale mam iny pohlad na svet. Nezakladam si na materialnych veciach.
Co sa tyka frajerky, bol som neskutone stastny s nou, urobil by som prenu skoro vsetko. Ona ma vsak len vyuzila ked momentalne nikoho nemala. Hladala pana dokonaleho a so.mnou to nemyslela vazne. No napriek tomu ju mam stale rad. Mohli sa mi oci skor otvorit lebo uz od zaciatku chcela aby som sa obliekal tak a tak, zmenil pracu, inac sa strihal ..chcela si ma prerobit asi na obraz byvaleho frajera abo co..
Len ma vyuzila a teraz sa mi ani neozve ked jej napisem a este si ma aj zablokovala ..

Carie

Potrebuje niekoho kto ho bude mat rad a koho bude mat rad on. Myslim ze to je normalna ludska vlastnost. Nie kazdy tuzi byt sam. On bude vo vztahu mozno lepsi partner ako ten, kto netuzi mat nikoho a je stastny sam so sebou. Lebo on sa bude snazit aby bol partner s nim stastny kdezto tomu kto je stastny sam so sebou to bude jedno. Je mu velmi dobre samemu tak naco by sa snazil robit radost partnerovi

Ares-dr

Carie, jedno či je intro alebo extro , keď je nešťastný sám zo sebou , darmo bude vo vzťahu , partner ho šťastným neurobí a vzťah skôr či neskôr zanikne.

Carie

Clovek je spolocensky tvor preto nevidim nic zle na tom ked niekto nevie byt stastny sam so sebou. Niekto je extrovert, potrebuje okolo seba stale ludi, niekto introvert, ten je rad casto sam. Ale ani introvert by nebol stastny keby bol vkuse len sam. A vztah potrebuje vacsina ludi. Moze si hladat konicky, moze chodit s priatelmi kazdy den von ale nic z toho nenahradi vztah.

Hhah

Jaj, lebo to nebolo jasné z príspevku. ..
A chodíš vonku alebo máš záľuby? Skús si nájsť, niečo čo Ťa baví. Človek potom zbytoçne nepremýšľa a robí niečo užitočné.

Myslím a nemáš trochu depresívne ladenie? Lebo to ja som mala od strednej a zatiaľ sa to nezmenilo no časom sa s tým môžeš vyrovnať a naučiť čo Ťa rozveselí.
Tak by som Ti radila ísť touto cestou.

Ares-dr

Loj-neviem byť šťastný sám so sebou.
No kamarát ,keď nevieš byť šťastný sám so sebou , tak nebudeš šťastný ani s nikým iným . Pretože šťastie ti neprinesie tá druhá osoba . Ty keď si nešťastný , nespokojný sám zo sebou , tak nik a nič na tomto svete to za teba nezmení .
Keď budeš šťastný sám , spoznas osobu na rovnakej vlne a bude to fungovať .
Inak budeš z každého vzťahu sklamaný , nik iný nemá tu moc urobiť ťa šťastným , len ty .
Skús robiť veci , ktoré si doteraz nerobil. Popracuj na sebavedomý , nezištne pomahaj, sportuj, vzdelávaj sa,uč sa nové veci ,zmeň myslenie -mysli pozitívne . Stretávajú sa s pozitívnymi ľuďmi ,ktorí sa veľa smeju a sneh sa aj ty .
Začni žiť život naplno a šťastie si ťa nájde .
Keď chces zmeniť výstup (vysledok-stastie) musis zmeniť vstup,bez toho sa v tvojom živote nezmení nič .