Ahojte opíšem vám svoje problémy možno mi budete vedieť poradiť svojimi skúsenosťami. Dva roky ma bolela chrbtica v oblasti žalúdka stále som riešila liečila cvičila nič nezaberalo, často mi bývalo zle na odpadnutie, zápcha, po veľa jedlách mi bolo na vracanie, často som mala zvýšenú teplotu, tento rok som dostala vírus ktorý ma dorazil boleli ma kĺby, dostala som zákal sklovca, extremna unava problém s dýchanim, fľaky po tele, neustále krútenie hlavy, prešla som testami na tetániu, ct mr hlavy, očným ušným, neurologia kade čo, zistilo sa mi že mam infekciu imunita v ... :( nejako sa mi podarilo zistiť že keď malo jem je mi dobre nič ma neboli netrápi nekrúti sa mi hlava ale chudla som tak som sa musela toho vzdať, niekedy ma až triaslo tak mi bolo zle zničoho a vysledky všade dobre aj na alergology, odrazu som začala mať nejaké blbé nalady uzkosti depresie také mierne ale nepríjemne veľmi a mesiac na to ma začalo príšerne bolieť okolo pupka v ľavom boku , slepák je už vonku, ráno sa zobudím perfektne ako nahle sa najem bolesť žalúdka pri chôdzi sa to nedá vydržať až mi je do plaču a to som zvyknutá chodiť aj 20 km, palila ma záha vygrgovalo sa mi aj 250 x za deň , bola som na gastre kde mi dal pán doktor helicid veľmi mi to pomohlo s nafukovaním , no bolesti ostali ľavy bok na dotyk veľmi bolí na sone všetko ok dal mi zobrať vzorku stolice na zápal... najviac ma trápy že keď sa najem mam veľmi čudné pocity od žaludka skrúca mi ho a jemne veľmi neprijemne bolí z čoho ma chytá taka blbá nalada až úzkosť bojím sa toho, keď ma to chytí mam teplotu zvyšenu bolesti a žltu stolicu, doktor mi napísal do karty diagnozu zatiaľ systémový zápal na zaklade infekcie bez orgánového zlyhávania a dyspepsia, v kuse mam krče niekedy silné ale väčšinou len nepríjemné pocity ... bolesti na dotyk su nad pupkom a na ľavej strane od pupka aj keď ležím na bruchu tak ma to bolí, predtým ako ma začalo bolieť to brucho mi všetci naznačovali že je to psychika? môže to byť psychika keď mávam teploty, a bolesti na dotyk a zákal sklovca , môže mi helikobakter alebo zápal čriev spôsobovať depresie :(((( kým som nedostala ten vírus nebolo to také zle neviem ako si pomôcť...
Helikobakter, zápal žalúdka, čriev osobná skúsenosť?
Podla mna ide o histamínovu intoleranciu, sama totiž tvrfíš že pri nizkohistaminovej diéte ti problémy prešli a že po káve ty bolo horišie, pričom káva obsahuje vela histamínu.Celkom ale nerozumiem tomu ako to že si pri histamínovej diéte schudla 6 kíl, to si čo vtedy jedla. Ja som tiež na nízkohistamínovej diéte no nechudnem, ale dokonca som aj pár kíl pribral.
zdravý úsudok :) ďakujem moc za povzbudenie myslím že tento doktor je naozaj perfektný lebo ma vypočul a nikde ma hneď neposlal ani mi nepovedal že mi nič nie je ako ostatní, je ťažké bojovať za to aby vám to doriešili keď vám neveria, pomaly prestane veriť aj okolie a potom som už začala pochybovať aj sama o sebe...ako som pochopila tento lekár sa domnieva že mam v črevach zápal spôsobený tou infekciou alebo vírusom ktorý mi robí dané ťažkosti.. čoskoro mám termín tak to hneď uvidíme na výsledkoch a ak nepôjde o zápal dúfam že bude pokračovať v hľadaní v tom bruchu a v tých črevách je toho naozaj veľa ... mne sa do toho hodí aj ten pankreas ten mi ešte nikto okrem sona neskúmal ani mi zatial nikto stolicu neskontroval na nič až teraz tento doktor na kalprotektín konečne na výsledky čakam ... napr. po káve som dostala až teplotu skoro som odpadla... :/ tu som si dala nasilu preto že som nebola 2 dni na wc ... vidno že je tam nejaký problém ... ale naozaj som ti strašne vďačná...
Rovnako, aj pri hernii, teda prietrži brušnej steny, hovorovo aj pri pruhu v oblasti pupka. V brušnej strene sa vytvorý prietrž, čiže bránka, cez ktorú sa vyklanie pobrušnica a črevná kľučka.
A do tretice, ono je toho vela na webe ked si zadas bolest brucha okolo pupka.
Ale ked mas dobreho gastroenterologa tak by urcite prisiel nato ultrazvukom ci pohmatom a inymi vysetreniami ze mas nieco z toho ..no ci je tvoj lekar kvalitny uz musis vediet ty ..
Pankreas a problémy s ním sa tiež hlásia o slovo bolesťou v tejto časti brucha, okolo pupka. Podobne, ako aj problémy dvanástnika, čiže duodéna. Tiež môže ísť o zápalové, vredové alebo iné infekčné ochorenia.
Tu som nieco nasla:
nepriechodnosť čriev, teda ileus. Ide o trvalé a nárazovité bolesti strednej časti brucha. Nepriechodnosť čriev sa dá rozoznať tak, že bolesť je situovaná v neurčitej časti okolo pupku, ale cítiť ju možno aj pri dotyku na celom bruchu.
Príčiny nepriechodnosti môžu byť viaceré. Napríklad mechanická prekážka. Vtedy hovoríme o obštrukčnom ileuse, ktorý vzniká pri zamotaní čreva, ale aj následkom útlaku a prekážky nádorom. Iný typ je neurogénny, keď vznikne na základe poruchy inervácie čreva. Poznáme aj cievnu príčinu črevnej nepriechodnosti, keď dochádza k embólii alebo k trombóze črevných ciev.
Mne to prise akoby si mala nieco s pankreasom ..chronicka pankreatitida
A mala si robene testy na enzymy.
Ci mas dostatik enzymov, pripadne stolicu na tuky si mala vysetrenu? Mozno ti netravia tuky v tele a z toho mas traviacr tazkosti. Dalej ta bolest v oblasti zaludka ..nebude to hernia(prietrž)?
Ze mas depresie to je normalne kedze mas zdrav. problemy a lekari nevedia zistit z coho to je ..to depta cloveka ...len zdravy clovek je dokonale happy
chyta ma z toho už pocit zúfalstva,, už mam vkuse strach čo sa deje, zmenu stravy som skúsila pri tej nízkohistaminovej diete ako som aj povedala lekárovi pomohla bolo mi dobre nič ma netrápilo vyše mesiace super ale ... začala som tak chudnúť 6 kg že som ostala na podváhe.. teraz zasa beriem nápoje na priberanie... k tej depresií ... hocaký článok som otvorila či lekársky alebo od bežných ľudí... vždy je spojitosť zápal čriev prípadne infekcia a depresia... a áno aj pri helikobakterovi môže byť depresia a úzkosť... momentálne sa snažím jesť nedráždivé potraviny, niekedy mam bolesti že sa nemôžem dotknúť brucha vtedy mam žltu stolicu, inak ju mam kašovitu rozpadnutú ale zasa normalnej farby, bohužial zatiaľ sa ani nezmenili bolesti pri dlhšej chôdzi ( viac ako 5 min) 7 mesiacov dennno denných problémov tak fakt už prepadam strachu a zúfastvu ...aj keď mam pekný dobrý deň tak už neustale sa v podvedomií obávam ... čoskoro asi navštívim psychologa .. :(
Začať s diétou a presne si odsledovať čo môžeš a čo nie,napr.jesť len jednu potravinu celý deň.
Popisuješ metabolickú poruchu. Žalúdočné vredy spôsobuje nedostatok kyseliny. Vypi deci šťavi z kyslej kapusty po väčšom jedle. O pár dní by to malo zlepšiť. Nechala si si amputovať dôležitý orgán - slepé črevo. Preto budeš musieť brať probiotiká po udalostiach ktoré ničia črevnú mikroflóru - hnačky, antibiotiká.