prvy tampon.. boli to?

Olivia5624

ja by som tiez chcela skusit tampon . No teraz mam len prve kramy a o necely mesiac idem do tabora a tam mi to vychadza . Hej viem ze mi to moz meskat a s vacsou pravdepodobnosťou aj bude ale bojim ze to dostanm tam a tam mame vyet do aquaparku takze by to bolo celkom blbe tak ja len ze ci prvy tampon boli alebo nie ?

kvietocek20

kočky.. aj pre mna to bol prvykrat horoor... bola som tiez sice panna.. ale po viacerych pokusoch sa mi to podarilo.. ovtedy kazde kramy riesim len s tamponom a sama si niekedy neuvedomujem ze kramy mam :)good luck

Berenika

To, že tampóny nemôžu používať panny je blbosť. Som panna, mám len 15 a na štvrtýkrát sa mi to napodiv podarilo dokonca s o.b. Normal.
Začni takto:
1. Umy si ruky, aby si si nezaniesla nejaké "fujbacily"
2. Odbal celý tampón
3. Krátko, ale zároveô pomerne silno zatialni za šnúrku, aby si zistila či tam poriadne drží)
4. Ukazovák strč do priehlbinky na konci tampónu
5. Druhou rukou si "odhrnieš" pysky ohanbia
6. Tampón "tam" strč a pomaly ho skús zasúvať ďalej
7. Pokiaľ ti to vôbec nejde, zhlboka sa nadýchni a pri hlbokom výdychu ho zasúvaj
8. Tampón nezavádzaj rovno hore, ale šikmo dozadu. Pokiaľ akoby "narazíš" zväčši ten sklon a choď ešte viacej šikmo. Poprípade znova zhlboka vydýchni.
9. Pokiaľ pri stoji, sede, ... tampón necítiš je zavedený správne. Pokiaľ áno, prstom ho pri véľkom výdychu posuň ešte hlbšie.
*10.* Tampón nesmie byť vidno, viditeľná je len šnúrka. Keď sa kúpeš, daj či čistý pred vstupom do vody, a ako z nej výdeš vymeň ho.
Vybratie:
1. Zatiahni poriadne za šnúrku a vytiahni ho von. Ak je ale nasiaknutý až príliš, bude stačiť tú nitku "jemne postrašiť".
Pokiaľ potrebuješ niečo viacej, alebo máš problém, bez hanbi a strachov mi napíš na mail. ;-) :-) Pokiaľ budem vedieť pomôcť, pomôžem. ;-)

ewcucu

ze kde niektore baby chodia na take hovadiny...sa urobit ked si davas tampon??? :D ale sak sa snaz...a neviem co si o tom nepokecas radsej s mamou ale riesis to tu na nete...

ginngi

preboha :D zeny, dievcata... co riesite??? tie, co si chcuu dat tampon..., do kupelne... aj s letakom... od tamponov, a si to prestuduj, a potom si ho daaj v pohode, hlavne sa uvolnii.. mas ho mat tam tak, aby si ho ani necitila.., chapes?? a vonku ma visiet iba ta snurka.., :D jaaaj, a o panenstvo nepridete.., tym, zee si tam strcite tampon, vsade to pisu.., taa.. uz sa sprawajte jak damy.. a nie jak male decka... a rozmyslajte trochu logicky, :D

xyzetka

a ako hlboko to asi dat? Aby vobec biele nebolo vidno, iba tu snurku? Podla mna to ide cez blanu, teda cez ten otvor v nej. Ved kam inam sa to ma dat? :-)

chosefina

vobec to neboli...ja ich pouzivam odkedy mam kramy(vtedy siom bola panna) je to supa lebo nikto okrem taba newiwe ze mas kramy...panensku blanu to neprerusi takze to ani neide cez blanu....skuste to je to supa...ja pouzivam ob-cka ale ked som na stanovacke alebotak tak tampax s aplikatorom..pretoze je mensia hygiena a takto nezanesiem ziadnu infekciu....

xyzetka

No ja som tiez panna, ale ja sa bojim toho, ze ked nasiaknuty budem vytahovat, ci sa cez tu dierku v blane zmesti...Dost sa toho bojim, ze nie:-( Ako to je?

mica

a neboj da sa to v pohode. hlavne sa musis uvolnit a davat si to sikmo. nie rovno a co najhlbsie ale nie tak aby ta to bolelo

prvy krat sa ti to mozno ani nepodari