hormóny po vysadení antikoncepcie

Príspevok v téme: hormóny po vysadení antikoncepcie
Peggie26

Ahojte viete mi niekto z vlastnej skúsenosti alebo aj ak ste čítali povedať koľko trvá kým sa po vysadení antikoncepcie upravia hormóny ? .... Pred 6 mesiacmi som mala zdravotné problémy so stravou kvôli vírusu poničil mi čreva a tak mi lekári odporučili vysadiť aj antikoncepciu. Prvý mesiac v poriadku druhý mesiac počas menzesu som dostala depresiu chvíľkovu asi hodinku ... ďalší menzes ma začala triasť mala som teplotu bola som zmetena ... no a potom tie ďalšie 3 mesiace boli katastrofálne jeden mesiac som bola v takom stave že som čakala že dostanem halucinácie... oblieval ma pot zo strachu že sa zbláznim totalna uzkosť, ďalší mesiac to isté prídali sa mi hrozné myšlienky že sa zblaznim zavrú ma, strašne som sa bala že stratim nad sebou kontrolu že sa zabijem ako všetci ty ľudia v poslednej dobe :D ....(bala som sa že stratim kontrolu nie že by som sa chcela zabiť) niečo strašne radšej by som si nechala nohu rezať zaživa ako toto zaživať.... pred mesiacom ... to iste nevysvetlitelný smutok strach... začítana to 5 dní pred menzesom končí taký 2 deň ... celý zvyšok mesiaca nemam s takými myšlienkami ani ničím problém som normálny šťastný človek... ale strašne sa bojím aby mi to nejaký mesiac neostalo alebo čo ... už len 6 dní kým dostanem a strašne sa bojím ... mam to riešiť s gynekológom, psychologom, alebo všeobecným lekárom, prípadne mam ešte mesiac dva počkať či sa to neurovná... ???? nemyslím si že by som sa naozaj zblaznila len dostavam takú nevysvetliteľnú panickú uzkosť... keby som vedela že toto budem zaživať nikdy to nedám do úst.... týmto upozorňujem aj všetky baby... najľahšie by bolo znovu to začať uživať ale keď to budem musieť vysadiť kvôli bábätku tak čo??? ... strašne ma to trápi... a urobím všetko pre to aby to ženy nebrali

swistica

Psycholog s tym nema nic spolocne. Toto su fyzicke prejavy pravdepodobne vyvolane psychikou. Tu treba vysetrenie u gynekologa aby potvrdil/vyvratil fyzicky problem a ak to bude ok, vseobecny lekar ta odporuci k psychiatrovi.

Psycholog je len modna vlna. S clovekom sa len rozprava, nic ine. Ak funguju vztahy v rodine, kde sa clovek moze vyrozpravat, psycholog nie je potrebny.

swistica

Pozri, mozes skusit gynekologa ci vseobecneho lekara, no svoj podiel moze mat psychika, s tym ze si sa prilis zamerala na sebapozorovanie v obdobi menstruacie. Po vysadeni antikoncepcie sa velmi zvykne zhorsit plet, no o takychto problemoch s psychikou som nikde necitala a nepocula. Ked zistis diagnozu, urcite to sem napis.

Peggie26

prave som asi našla vysvetlenie predmenšruačna dysforická porucha... ja by som si tiež myslela že to nemá súvis keby sa to nevyskytovalo vždy len v období menzesu a odchádza to 2. deň ....

swistica

Podla mna toto s vysadenim antikoncepcie nema suvis. Skus co ti povie vseobecny lekar. Asi by som to videla na vysetrenie u psychiatra.