Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chcem sa vyrozprávať a počuť názory

Príspevok v téme: Chcem sa vyrozprávať a počuť názory
Tutenstein_xD

Prejdem k prvému problému. Pracujem v novej robote, kde je mladý kolektív, ale mám problém s jednou vecou, že skoro všetci sú od mňa mladší. Ja mám 25 a ostatní majú tak 20-22, čo mi vôbec nevadí, ale oni sa medzi sebou rozprávajú tým štýlom, že si nadávajú, robia si zo seba srandy a vŕtajú do ostatných. Áno, berú to zo srandy, ale hlavný problém je v tom, že ja sa nemám s nimi skoro vôbec o čom rozprávať a poväčšine som ticho.

Jednoducho mi takáto komunikácia nesedí a chcel by som nájsť kolegov s ktorými by som sa porozprával na úrovni bez nadávok, bez doťahovania sa, pretože takéto správanie mňa už dávno prešlo. Keď sa tak na nich pozerám, tak sa cítim, že tam vôbec nepatrím. Ľudí, ktorí sú ticho v zamestnaní nemá nikto rád, pretože automaticky si o nich myslia, že sú to introverti, suchári a po čase ich vytlačia z kolektívu úplne.

Ďalší problém je v tom, že si stále viacej uvedomujem, že som sám. Áno, mám mamu s ktorou bývam, ale chcelo by to niečo viacej. Mám v podstate dvoch, troch kamarátov, kde iba s jedným sa z času na čas stretneme, že si dáme dve pivá a porozprávame sa ako dvaja dospelí ľudia, čo mi príde naozaj veľmi fajn.

Druhá vec je tá, že som napríklad nikdy nemal kamarátku s ktorou by som šiel napríklad na kofolu alebo že by sme šli do kina, či ku nej domov na nejaký film a pizzu. Nikdy som nezažil ten pocit, že som pre niekoho naozaj dôležitý a má ma niekto úprimne rád. Veľa ľudí sa ku mne správalo tým spôsobom, ktorým mi dávali najavo, že ty si úplný koko*, Niekedy som sa možno správal ako dieťa, ale to bolo tým, že som zažil menšiu šikanu na strednej škole, ktorá ma dostala na samé dno a preto moje správanie odpovedalo mojím rozhodnutiam. Nechcel som pred ostatnými vyťahovať, že čo sa deje, pretože som sa hanbil a preto som to dusil v sebe.

Čo sa týka priateľky, tak tú dlhšie nevyhľadávam, čo som spomínal aj v inej diskusii. Pre mňa je táto vec tabu, pretože nemám akosi chuť zažiť prvé sexuálne skúsenosti v 25 ( v Máji už 26 ) pretože viem, že by to prišlo dotyčnej veľmi zvláštne, keby som jej povedal, že som ešte nemal nikdy nič so ženou. Taktiež mám estetickú chybu, kde nad pravým semenníkom mám hrču s ktorou by som mal ísť pravdepodobne na operáciu, ale ešte sa nikto zatiaľ neozval. Nikto mi nevie povedať, čo to naozaj je, že vraj asi pruh alebo nejaká cista naplnená vodou, či krvou.

Nie som vôbec šťastný, keď si to tak zoberiem. Jeden môj kamarát mal napríklad dva vzťahy, kde jeden mu trval 3 roky a jeden asi vyše roka. Keď nemal frajerku, tak si v jednej aj v druhej robote našiel dievča s ktorým si iba užili a vzťah neriešili, jednoducho len priateľstvo s výhodami. Prajem mu to, pretože je to mladý človek a užívať si treba kým sa dá, len ma trochu bolí, že ja som si zatiaľ nikde nevedel nájsť ani jednu kamarátku.

Popravde ak mám povedať, tak sa cítim tak, že by o mňa nikto záujem nemal ani z ďaleka, že sa na mňa pozerajú ako na lúzera o ktorom akoby vedeli, že nikdy nič nezažil. Neviem ako sa mám pohnúť v živote ďalej. Aj keď som pracoval, tak to bola len práca, po ktorej som šiel naspäť domov. Chcelo by to nejakú zmenu v živote, ale neviem kde začať.

mozebyt

Musis si uvedomit,ze tu na tento portal chodia vselijaki ludia a davat oficialny mail je dost riskantne,okrem teba to tu cita plno inych ludi. Navyse ty svoju fotku neposkytujes tiez tak neviem co sa stazujes.Okrem toho dodatocne sa foto da poslat. Co ponukas vlastne ty?Ked po sebe precitas,zistis,ze len plno staznosti. A ani sa nechytas ked ma niekto zaujem o kamaratstvo,ktore paradoxne hladas:D Tak si kludne hovej v svojom smutnom zivote,kde su ostatni zli a ty chudacik,ved tvoja voľba :)

Tutenstein_xD

ahjajjaj - Introvert nie som, ale vieš, o čom sa rozprávať s ľuďmi, ktorí si robia po celý deň zo seba srandu a nadávajú si ? Pre mňa toto nie je vhodný typ komunikácie. Čo sa týka tej cysty alebo teda pruhu, tak to riešim už dosť dlho a teraz čakám na telefonát, aby mi dali dátum operácie, kde najprv pôjdem na predoperačné vyšetrenie.

Čo sa týka tej predavačky v obchode, tak nebudeš veriť, ale kde chodím od malička do obchodu, tak sú tam len staršie ženy a mladá tam nie je a nikdy ani nebola. Občas som chodil za jednou babou do shopu pokecať, ale inak to k ničomu neviedlo. Cez Pokec mi neodpísala viackrát a keď som napísal, že by sme šli počas Leta vyvenčiť jej psa, tak napísala, že cez Leto dostáva závrate a nechodí von, no popritom som ju videl so psom aj počas Leta chodiť von. Nepáčila sa mi, ale chcel som len novú kamarátku.

V práci nemáš ktorej čo pochváliť lebo sme všetci v pracovnom oblečení. Kafé pauza nie je, som rád, že mám vôbec obed a večeru, ktorú zjem tak do 10min a musím ísť naspäť pracovať. Čo sa týka toho zastavenia nejakej baby na ulici, tak to mi ako nejaké riešenie nepríde. Nebudem snáď hádam vkuse nejakú zastavovať len kvôli tomu, aby som sa jej prihovoril na pár sekúnd.

mozebyt - ďakujem za ponuku, ale musím odmietnuť. Ľuďom bez fotky neodpisujem, pretože za nickom sa môže schovávať úplne hocikto. Fotka v profile je v dnešnej dobe základ. Pokec to má veľmi dobre vymyslené, ak je fotka stiahnutá z internetu, tak ju automaticky zmažú.

ahjajjaj

Ahoj Tutanchamon, myslím, že Tvojím najväčším problémom sú komplexy menejcennosti ktoré máš kvôli tomu, že si introvert, a aj kvôli tomu, že si ešte nemal vzťah a ešte k tomu aj tá cysta, alebo čo to je.
Tú cystu rieš, kto sa Ti má ozvať? Keď Ty nebudeš tlačiť na pílu, nech sa s tým dačo robí, tak sa nebude robiť nič.
Čo sa týka zoznamovania, skús úplne neutrálne situácie. Predavačka v obchode. Okrem pozdravu poznamenaj aj dačo o počasí. Susedka. Okrem pozdravu, počasie alebo nejaká neutrálna poznámka. Ak má niektorý sused psa, tak dačo o psovi. Tieto situácie sú dobré na to, aby si sa napriek tomu, že ostaneš povahovo introvert, naučil byť komunikatívnejší. Takže sa uč komunikovať s okolitými ľuďmi. Daj si trebárs predsavzatie, že oslovíš za týždeň 5 ľudí, z toho dve mladé a pekne vyzerajúce baby s tým, či nevedia náhodou koľko je hodín.
V práci ak pracujú nejaké dievčatá, tak pochváľ niektorej oblečenie, že je pekné. (ak si to naozaj budeš myslieť) Čo sa týka nadávok, nemusíš prebrať ich štýl rozprávania. Ale hádam máte spoločnú kafe pauzu, neviem, dones kávu, mlieko, cukor, a ponúkni ostatným. Či neviem ako to u Vás je, ale nejaká možnosť sa nájde.
S kamošmi, ktorých máš, ďalej udržiavaj a utužuj vzťahy. Zatiaľ toľko, lebo naraz by bolo potom veľa zmien.

January

Ake mas silne stranky, v com si dobry? Mas konicky? Ked si nic nezazil, tak to naprav, co takto cestovanie, prihlasenie sa niekam na sport, jazyk, umenie, moznosti mas mnoho.

alicka87

Nuž dostal si sa do takej partie kolegov tak s tým nič moc nespravíš. Skús s nimi začať baviť takým štýlom ako si to ty predstavuješ a možno budú vedieť komunikovať aj bez nadávok a tak