Chorá po vitamíne C?

Príspevok v téme: Chorá po vitamíne C?
Imunitka

Ahojte.

Je možné aby vitamín C namiesto aby posilnil imunitu ju rozvrátil? Vždy keď začnem s užívaním tak som do pár dni chorá. A už neverím že je to náhoda, lebo sa mi to stalo už štvrtý raz. Inak sa mi choroby vyhýbajú, myslím nachladnutie, chrípka, bolesti hrdla. Mám Vitamín C 1000 mg.

Trulelek

človek nedokáže syntetizovať kyselinu L-askorbovú ./okrem neho morča a jeden vtáčik "red bulbul" /. Vstrebávanie vitaminu C u človeka pred predávkovaním chráni slizničná bariéra , ktorá neumožní prienik vyššieho množstva ako 6O-8O mg C vitaminu za deň do organizmu . teraz je ale na trhu novší porudkt , lipozomálny vitamín C / nerobím mu reklamu/ ale lieková forma umožňuje vyššiu biologickú dostupnosť tak, že sa udajn e obchádza slizničná bariéra . Naproti tomu všetkých varujem pre vysokými dávkami vitaminu C ale v injekčnej forme ,ktoré môžu nezvratne poškodiť obličky ,pretože kyselina L.askrobá je acidum -kyselina a ovplyvnuje pH v obličkových štrukturtach/ tubuly/. Preto všetko s mierou .

zena

Imunitka, nesprávne si to pochopila.

1. Citrusy (aj vit. C) v žiadnom prípade "NEpúšťajú skôr choroboplodné zárodky do tela", ony telo ochladzujú, znižujú telesnú teplotu, preto by sme ich mali konzumovať v lete. U citlivých jedincov spúšťajú alergické reakcie, čo je prípad SIMKY, ale nie tvoj!
2. Chrípka je infekčné ochorenie a ku klinickým príznakom dochádza v priebehu 1 až 3 dní, odkedy sa človek infikuje. Vyzerá to tak, že ty si už bola infikovaná predtým, ako si užila tie 2 céčka.
3. O tom, či chrípka prepukne rozhodujú obličky. Tá prepukne vtedy, ak sú obličky energeticky oslabené. No a tie oslabujú baktérie, stres, neusporiadané medziľudské vzťahy ( kto nám prekáža, koho nedokážeme spracovať vo svojom vnútri)...
4. Mala by si pouvažovať nad tým, čo ti napísala Swistica!

swistica

Imunitka - trochu skus patrat na tom internete aj po skorbute. Ak mas pocit, ze ti vyzivove doplnky nerobia dobre, tak ich nejedz a primaj vitamin C v potrave. To je i tak najlepsie. Ale urcite sa neriad tym, co si napisala v poslednom prispevku. Internet vela znesie a informacie treba selektovat.

Imunitka

Zena: Trochu som pátrala po internete a našla som pár článkov, ktoré sa zaoberajú čínskou medicínou a vitamínom C, napr.:

www.medante.sk

v podstate podľa čínskej medicíny vitamín C svojou "chladnou energiou" skôr pustí choroboplodné zárodky viac do tela, ako by mal pomôcť. Čiže myslím, že to je aj môj problém, že mi skôr deaktivuje tú bariéru pre baktérie a vírusy a ja ľahšie a rýchlejšie ochoriem.
Dráhu obličiek mám isto oslabenú vďaka stresujúcej práci, takže ešte bonus navyše k tomu.

zena

Nie si chorá po vitamíne C! Jamieson je dobrá a kvalitná značka. Ak by si napísala, že máš bolesti hlavy či iné príznaky, potom by sme tu mohli diskutovať o príliš vysokej dávke, intolerancii...
Máš skreslené vnímanie o dvoch tobolkách céčka, ktoré ti mali prekaziť vírusové ochorenie. Takú zázračnú moc ony nemajú a rozhodne "NErozvracajú imunitu"! Príčinu skôr hľadaj vo svojich energeticky oslabených obličkách.
Na chrípku skvelo zaberá Oscillococcinum.

Imunitka

January: Fit ako rybička, akurát par mesiacov predtým som bola dosť v pracovnom strese, tak som chcela doplniť nejaké antioxidanty.