Zavislost na telefone

Príspevok v téme: Zavislost na telefone
matio

Dobry den,
Prosim, dlho sa vedie diskusia ci sa da vytvorit zavislost na smartfone a najdete tam viacero nazorov. Jeden z poslednych, ktory som cital hovori jednoducho, ze ano - vosveteit.sk a tiez zdielam tento nazor. Jednoducho som si povedal uz dost. Ako by ste prosim zacali s dietatom, ktore ma 12 rokov neustale je na mobile (denne aj 3 hodiny) ? Na druhej strane, zas netravi cas pred telkou a ani pred pocitacom, chodi vonku a po kruzkoch.
Dakujem za kazdu radu.

majuskad

3 hodiny denne? tak to podla mna zavislost teda nie je. pokial si plni veci tak ako ma tak to pod,la mna nie je az take strasne. ak chces, aby tam travilo menej casu, tak sa mu proste venuj viac

martinaZV

Jasne, ze zavistlost aj na telefone existuje a hlavne teraz u deti a pubertiakoch. Niektore vedia neskutocne dlho drzat mobil v ruke a najhorsie je, ze potom vobec nevnimaju svet okolo nich.

Charles Bukowski

No a kedze ma tvoje dieťa 12 mozes mu to ešte všelijako zakazovať a obmedzovať, ale ked bude v puberte az po uši, tak s tým už veľa nespravis. Ktory pubertiak rešpektuje autority?

Charles Bukowski

Psychicky závislí sa môžeš stat od vela veci, takze nevidim dovod, prečo nemoze byt človek závislí od mobilu. Istým spôsobom je mobil uz nenahraditeľna súčasť niektorych ludi. Ak uz kvoli ničomu inému, tak kvoli googlu, lebo si tam v sekunde môžeš vyhľadať čokoľvek. Ina vec je, ked je človek zavisli od socialnych sieti. Ja napr. si castejsie googlim veci a pozerám videa na YouTube ako kontrolujem Facebook (Instagram a podobne veci ani nemam). Takze aj ta "závislosť" od mobilu môže znamenať rôzne veci.