Dobry den,
Prosim, dlho sa vedie diskusia ci sa da vytvorit zavislost na smartfone a najdete tam viacero nazorov. Jeden z poslednych, ktory som cital hovori jednoducho, ze ano - vosveteit.sk a tiez zdielam tento nazor. Jednoducho som si povedal uz dost. Ako by ste prosim zacali s dietatom, ktore ma 12 rokov neustale je na mobile (denne aj 3 hodiny) ? Na druhej strane, zas netravi cas pred telkou a ani pred pocitacom, chodi vonku a po kruzkoch.
Dakujem za kazdu radu.
Zavislost na telefone
tiez si furt hovorim, ze by mozno bolo najlepsie vymenit mobily za tie stare a bolo by uplne po starostiach
Vyment telefon za obycajny tlacitkovy a hotovo. Nebude tam mat co robit
Mne tiež nepríde tri hodiny až tak veľa :/ Teda ak to je rozložené na celý deň
je to závislosť ako každá iná, už na to existujú aj odvykačky
3 hodiny mi nepríde až tak vela, a inak čo na tom mobile robí ? Je na internete ?
Povedala by som, že v dnešnej dobe je závislý každý, len v inej miere :/
samozrejme, ze sa da vytvorit zavislost na telefone a v dnesnej dobe uplne v pohode... dnesne deti nic ine nerobia, iba do telefonu alebo do notebooku cumia...
Podla mna kazdy je istym sposobom zavisly, ja tiez telefon pouzivam, ale vsetko s mierou ;)
Na všetko môže byť podľa mňa závislosť ak to človek až moc preháňa!
Osobne mi tri hodiny nepride vela - za predpokladu ze uz naozaj netravi iny cas na pocitaci, pri televizii ci inych zariadeniach. Otazne vsak je, co tie tri hodiny robi - lebo moze byt tri hodiny na fb a refreshovat ho kazdu minutu alebo moze robit aj nieco zmysluplne. Treba sa s nim o tom rozpravat.