Stara laska nehrdzavie ?

Príspevok v téme: Stara laska nehrdzavie ?
Vidla

Dobry den. Casto si tu citam temy a dnes mi tak napadlo, ci tomu nieje tak, ze velmi vela ludi, ci uz muzov ci zien, maju nejake svoje stare lasky a byvale vztahy, ktore skoncili a oni tu svoju predoslu polovicku stale maju viac ako radi. Je tu aj vela takych tem, aj tych starsich a je to celkom putave citanie. Preto ma napadla takato diskusia. Jasne ze neni dobre sa sprtat v minulosti, ale zaujimalo by ma ci mate aj vy nejaku staru, byvalu lasku, vasu osudovu a neviete, ci pripadne nechcete zabudnut?? Cim bola vynimocna ona a cim bol vynimocny vas vztah? Ako dlho ste boli spolu a preco to skoncilo? Ako dlho po rozchode na nu myslite? A tak ma k tomu napada este to, ze ci nahodou ak naozaj to su roky co clovek s laskou spomina a nevie zabudnut ci by nestalo za to sa tej vasej starej laske ozvat? Ved ked su to naozaj v niektorych pripadoch roky, predsa to nebude len tak. Tak sa podelte o svoje pribehy lasky v tychto chladnych pochmurnych dnoch ... Pekny pracovny tyzden prajem

Charles Bukowski

Tak... Uz nikdy v zivote nechem tu 1. Pekny obal, zhnité vnútro (nechci vedieť detaily...).
S tou druhou sme sa riesili 5 rokov. Ono ja som agnostik a ona verila vo vselijake ezotericke veci, napr. astrológia a pod... Ale okrem toho sme si fakt rozumeli...
A ta zo zakladky, ta je povedal by som idealna, prirodzena, ziaden mejkap, inteligentna, sebavedoma, mame radi tu istu hudbu, to iste umenie, mame rovnake nazory na náboženstvo a politíku atd atd. Lenze nie som jej typ. Proste tam neprebehla iskra, napriek tomu, ze som ju lubil. Je to v podstate vsetko velmi jednoduché.
Ono kazdy clovek ti nieco da a nieco zoberie. Moje srdce je každopádne uz unavene, každým vzťahom, ktorý som mal akoby nieco vo mne zomrelo. Ale ked clovek vie, ze v nom nieco umiera, tak so casom na to zvykne. To, ze moj najlepsi kamarat este k tomu prepadol tvrdym drogam je len čerešničkou na zhnitej torte.
Chcel by som este vztah? Samozrejme. Ale uz nemam proste energiu to riesit. Uz nechcem vkladať vieru do co by bolo keby. Uz nechcem vlastne ani verit. Radsej si hovorim, ze niektorí ľudia majú proste smolu a moja laska neexistuje. Šťastie už nehľadám v druhých ľuďoch. Radsej sa venujem svojim zalubam, ktorých je vela a chodim normálne do roboty a dam si whisky, ked mam chuť. Nie je to vôbec zlý život. Je to vonkoncom jediný, ktorý mám.

Vidla

ja viem, ani nechcem aby niekto nad tym fantaziroval iba strasne rada citam taketo pribehy zo zivota a parkrat mi az srdce zvieralo pri niektorych temach. V tomto pripade vidim teda az tri zeny takze typujem ze ani jedna nie je ta naj. Jedna zrejme krasna ale zradna, druha sice podobna ale zaroven rozdielna, mam pocit ze ste sa rozisli preto ze jede z vas deti chcle a druhy nechcel alebo jeden z vas bol krestan a druhy nie? A tretia bola sice bystra ale asi nie dost pekna alebo ste si tak nejak nevonali, ci ako to povedat , lebo chemia je prave o tych podvedomych pachoch pokial viem. Kazdopadne asi by som to zaradila to takych typickych rozchodov ktore sa deju kazdy den. Ale aspon vidno ze clovek ma tych lasok viac a nejak to ma podelene medzi nimi ze pre kazdu kusok v srdci a inak su zabudnute

Charles Bukowski

A inak dobre, mam aj iný príbeh: roky som bol platonicky zalubeni do spolužiačky zo zakladky. Na strednej sme sa stretli raz. Po 20tke asi 3x. Stale je uzasna, ale sme proste nejak nekompatibilni. Proste tam chybala chemia. Najviac do tohto dna mam rad jej intelekt. Bystrejsiu zenu som este nestretol. Ale chemia nepusti...

Charles Bukowski

Pod inym pohľadom na svet mam na mysli veci ako náboženstvo, deti, rodina, práca a pod.
Neviem ti povedať, ci by som sa s nou dal dokopy, to by sme museli zase zacat od zaciatku a zacat zase chodiť von. Čo by bolo keby? Ktovie? Kazdy sme teraz ini, clovek sa vyvija. Ja tiez nie som tym chalanom akým som bol ked som bolladsi. Nema to vyznam nad tym fantazirovat.

Vidla

Tak ste sa rozisli kvoli inemu pohladu na svet ? Lebo to mi pride ako taky primoc filozoficky a obsirny dovod. Povodne som cakala nejake pribehy o stratenej laske, ze si v pracovnom tyzdni pocitam nejake pekne pribehy zo zivota lebo tie najkrajsie veci pise zivot sam o laske ktora sice nebola opetovana ale stale v srdci zije, tak nevyslo, nevadi, len v starych temach tu toho bolo kopec tak ma to prekvapuje ze zrazu nikto nic a vsetci su s tym vyrovnany, pritom mi neslo o to aby sa ludia sprtali v minulosti len mi to predtym prislo tak ze vela ludi ma nejake tie lasky stale vo svojom srdci. Tak sa teda predsa aspon spytam ze keby teda chcela tak by si s nou opet chcel byt ci stale mate ten privelmi rozdielny pohlad na svet ?

Charles Bukowski

Vidla: zle si to pochopila. Ta 1. bola, je a pre mna vzdy bude strasna p***. A nechcel by som taku zensku ani za svet. Krása nekrasa. V dobrom (napriek vsetkemu zlemu) spominam na tu druhú. A nie s tou druhou sme sa vobec nepodryvali ani nevyužívali, ani nezneužívali, len mal kazdy napokon ine očakávania, iny pohlad na svet.

Vidla

Myslim ze v takychto veciach aj tak vyhrava ta krajsia, nech bola akakolvek, clovek si vzdy skor spomenie na zenu sice zlu ale velmi krastnu

Vidla

Tak to potom ale neboli byvale lasky na ktore clovek s laskou v srdci spomina. Typujem ze toto je pohlad skor z toho sudka, dobry versus zly. Jedna bola asi zla a vyuzivacna co teba podryvala a druha bola asi ta dobra a vyuzivana co ty si podryval ju. Takze aspon vidiet ake je to cele kolobeh

Charles Bukowski

PPS: gramaticke preklepy su sposobene mojimi rychlymi prstami a googlu klavesnicou na mobile, ak by niekoho poburovalo ako píšem.