Kostny výrastok na čele?

Príspevok v téme: Kostny výrastok na čele?
Rada123

Dobrý deň, rad by som sa opýtal čo môžu 2 hrče na bokoch-rohoch čela znamenať, na oboch stranách sú rovnaké, veľkosť aj dĺžka, na dotyk to je cítiť ako nejaká kostička, lenže to tam nemá čo robiť podľa mňa?! Môže to byť osteofyt? Ktorý vychádza z boku-rohu čela? Je to vidieť akurát tak pod silným slnečným svetlom/ umelým silným svetlom, Príde mi to trápne ísť s tym za obvodným, mám sa skúsiť objednať priamo k doktorovi? Ako malý som to tam nemal, časom sa mi zdá ze to zväčšilo? Čo to prosím vas môže byť?

zena

Takto: obvoďák ťa mal poslať k neurológovi, nie k chirurgovi, to NIE JE jeho odbor, no aj napriek tomu mu patrí moje uznanie, keďže ti určil diagnózu. Správnu!
Mal by si popremýšľať nad tým, čo ti tu napísala Ahjajjaj! Ako s našimi radami naložíš je len na tebe. Mimochodom aj my vidíme to tvoje "nič".

ahjajjaj

Tak máš aspoň potvrdené, že sa nemáš čo strachovať. A keby si bol býval lekár tak istý, tak Ťa na RTG nepošle.

Rada123

je to OK,
tak ako som si myslel
tu diagnozu tam dal chirurg este pred RTG, ako zamienku na RTG - aby sa potvrdilo / vyvratilo moje podozrenie, nastastie tam nic nie je
diky za rady

Rada123

zajtra idem za sestrickou/obvodnym ze co ta diagnoza znamena na papieri, fakt som si to vsimol az doma ked som pozeral odfoteny papier,
ale mozno ze to tam napisal iba chirurg aby bola nejaka zamienka na snimok RTG

Rada123

s papierom ma poslali naspat k chirurgovi ten nepovedal nic, iba ze tam sa spaja ta spankova kost s nejakou inou, dal mi papiere a tie som odniesol sestricke s tym ze je to Ok ako sa uvadza v popise vysetrenia, tu diagnozu som si vsimol az doma ze je tam napisana,
co teda robit?

zena

Stanovil ti všeobecnú diagnózu - nádor iných a nešpecifikovaných lokalizácií neurčitého alebo neznámeho správania. Exostóza je tiež nádor - kostný výrastok vznikajúci na povrchu kosti.
Čo ti to nevysvetlil, nepovedal nič k tomu? Len ti dal podpísať informovaný súhlas?
Poradím ti ešte: vyčkaj pár dní, vypýtaj si papier k neurológovi (bolí ťa hlava...) a TRVAJ na MRI alebo CT lebky, nech ti presnejšie určia diagnózu. A nedaj sa odradiť!

Rada123

RTG vraj ok, ten by zistil keby som tam mal nieco atypicke ze?
pridavam foto,
bol som za obvodnym ten ma poslal za chirurgiu a odtial na RTG
...asi obycajny tvar lebky podla RTG

zena

Tvoja otázka je predčasná. Najskôr ti lekár musí moje podozrenie potvrdiť alebo vyvrátiť a hneď potom ťa oboznámi s liečbou.