V máji tohto roku somprekonala cytomegalovírus hodnoty viac ako 250 má byť 6 .... do toho som zistila že minimálne 8 rokov som mala ureaplazmu (infekcia) prejavilo sa mi to tak že ma bolelo celé telo mala som teploty triašku, nemohla som dýchať, krutila sa mi hlava, brnili mi nohy, bolel ma nerv od zadku k pravej nohe, sťahovalo mi svali na chrbtici,robili mi test na tetaniu ta sa nepotvrdila ďalej ma už na nijaké vyšetrenia súvisiace so psychikou nikto neposlal dostala som antb. na ureaplasmu, katastrofa vkuse mi bolo na vracanie mala som slabosti že som nemohla ani preisť a začala som mať problémi s očami, zahmlievalo sa mi, vypadol mi zrak na jednom oku v jednom uhle asi na 20 min. zostal mi zákal sklovca, do toho sa mi začali robiť po tele fľaky, bývalo mi na vracanie, nafukovalo mi brucho,dusila som sa ako keby som vdýchla niečo sypke, zistila som že mi robia zle niektoré potraviny káva redbull živhľava zázvor čokoláda, víno, kvasnice syrečky, atď..... medzi tým som pobehala všetkych lekárov ct mozgu mri mozgu, iminoalergologičku, záhada na potraviny nie som ani alergická ani nemám intoleranciu, všetky výsledky mám dobre akurát zníženu funkciu pankreasu a zvýšenu štítnej žľazy, bola som na sono štítnej všetko ok, sem tam mám v krvi jemne zvyšený zapal ktorý tam na druhý krat už zasa nie je a takto stale dookola, už som si myslela že mam histamínovu intoleranciu ale zasa sa mi z krvi nepotvrdila, posielaju ma na gastro ale tam som bola pred troma rokmi aj na kolono kvôli slepaku a všetko je ok. do toho som dostala nejaku nevysvetliteľnu uzkosť trvala asi 3 dni totalny strach že sa zblaznim , svrbia ma oči vysypava sa mi podnebie s dýchanímuž problém nemám ale stále sa mi krutí hlava som akokeby ohlupnuta, začala som jesť podľa švajčiarskeho zoznamu nizkohistamínové veci a príznaky sa mi skoro všetky vytratili a predsa mi hit nepotvrdili, lekári sa ma vždy snažia vybaviť za 15 min a ja im ani nestíham všetko povedať.... začala som brať oreganový olej každé rano a každý večer probiotika a cez deň akáciovú vlákninu, vyzera že mi to pomaha lebo mám celý život zápchu, našla som si že pri oslabenej imunite čo som aj mala kvôli ureaplazme môže cytomegalovirus spôsobiť poruchy zraku, poškodiť sliznice, pankreas atď... ale že by mi to ani jeden doktor do teraz nepovedal??? čo mám už robiť ? mám sa vykašľať na ich testy a mám si nájsť vlasný spôsob stravovania a posilnenia imunity alebo mam trpieť tie ich vyšetrenia keď sa ani raz nepozreli na všetky výsledky dokopy.... čo už mám robiť :( všetci sa na mňa pozeraju už ako na blazna už mi ani nikto neverí pomaly že mi je zle keď mám vysledky dobre, strašne mi to
Prosím o radu, lekári nemajú čas.
Peggie26 :
Ak ti robí dobre tá nízkohistamínová diéta tak na nej zostan.
och ale čo teraz :( zasa mam isť na hadicu len si nechať doblížiť a nič mi nepotvrdia... keby som sa mala aspoň s kým poradiť ale lekári ma nepočúvajú nemajú si čas k tomu sadnuť .... keď chvíľu rozprávam už su netrvpezliví lebo čaká ďalší ja to chápem.... ale neviem na koho sa obratiť ani ako to ďalej riešiť ..
Aj mna napadla že to je histamínová intolerancia. Aj ked ti meranie nepotvrdilo histamínovú intoleranciu, nemusí ísť o 100% smerodajny údaj a histaminovou intoleranciou trpieť môžeš.
Lekári pri diagnostike histaminovej intolerancie merajú enzým DAO.
"Hodnoty pod
10 kU/L sa považujú za znížené, hodnoty pod
3 kU/L za veľmi nízke s vysokou pravdepodobnosťou pre HIT. Senzitivita testu nie je zďaleka
optimálna a mnohí pacienti s príznakmi môžu
mať hodnoty v norme, naopak aj u asymptomatických jedincov môžeme náhodne zaznamenať znížené hodnoty. Presnejšie sa ukazuje
meranie aktivity enzýmu priamo v črevnej sliznici, čo sa v klinickej praxi nevykonáva."