Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresie zo samoty

Príspevok v téme: Depresie zo samoty
majdy

Veľakrát som sem už písal, s prosbou o pomoc. Aspoň písomnú.
Som chalan, mám 16 rokov, otec mi zomrel keď som mal 9 rokov, sestra sa odsťahovala a mamina je pri svojom priateľovi 90% času. V rodine z ocinovej strany máme depresie, on, jeho otec a jeho starký to vyriešili samovraždov, celkom ma mrazí to že takéto myšlienky dostávam v mojom veku aj ja. Ostal som v byte sám, starám sa o seba, varím si, riadim si.. Nemám kamarátov, nezapadám do partie, nepijem, nefajčím, nefetujem, v škole mám čisté jednotky, chodievam do posilky, bavia ma motorky.. Som neskutočný extrovert a táto samota ma ničí. Nikdy som nebol v takom stave ako som dnes. Skutočne neviem čo robiť, a ničí ma to, ubíja a zabíja.
V škole mám kamarátov celkom dosť, v kolektíve ma majú radi pretože ako som povedal som extrovert. A samota mi dobre nerobí. Zo začiatku som s tým problém nemal, ale poslednú dobu mi to už prerastá cez hlavu. Všetci ľudia ktorí ma poznajú by na mňa depresie ani nič podobné nepovedali pretože v spoločnosti som vtipný, usmievavý a vyrovnaný človek.. Ale žiaľ tomu tak nie je..

Kin

Ja som tiež teraz prišla z nemocnice a už cítim samotu doma. Treba sa ísť vyvetrať, máš zdravé nohy, ja idem kuk v sobotu kamarátku naspäť do nemocnice, lebo človeku ozaj nie je samému dobre.

Choď s nejakým kamarátom von a nech Ťa zoznámi s niekym.

midro

Ani na by som to na seba nepovedal ,tiež som bol extrovert a teraz mi je zle keď musím byť s nejakými ľuďmi . Bohužiaľ psychické problémy su dosť dedičné a v tomto veku sa to začína prejavovať . Odporúčam ti porozprávať sa s niekým kto o tom vie a vie ako to prebieha a poprípade ti pomôže ako tomu predísť ako napr psychiater alebo psychológ . V dnešnej dobe su takéto veci celkom dobre liečiteľné . Možno si chlapi hovorili, že oni nepotrebujú pomoc že sa dokážu o seba postarať a vidíš ako to dopadlo ... Nesprav tu istú chybu .ak máš pocit že to potrebuješ neboj sa a niekoho odborného vyhľadaj . Nie si sám veď len na Slovensku bolo minulý rok vyšetrených vyše 1.2miliona ludi (to je dosť) Držím palce kľudne píš

Pascala

Ked Ti je prave teraz zle, tak mas plno moznosti, pustit si hudbu, nieco v telke, na pocitaci, mozes ist von, do kina, do posilky, niekoho zavolat von, a pod. Prejde Ti to.

marcelina78

v tvojm veku su taketo nalady normalnem, dospievas, hladas sa. nechapem ale jednu vec, kedze pises, ze nie si samotar, preco teda nedohodnes s kamosmi nejake stretnutia po skole, cez vikend v podniku, nejake sporty , ked ta maju radi? ved nebyvas niekde odrezany na dedine, pises, ze chodis do posilky. Ak ti spoluziaci nesedia, mozes si najst cez konicky inych kamosov. Nie je zasada cez vikendy v podniku pit, fajcit. chodia tam ludia aj na nealko pokecat a tak. Mozno tam spoznas aj nejaku prijemnu dievcinu a mas po samote.