Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresie zo samoty

Príspevok v téme: Depresie zo samoty
majdy

Veľakrát som sem už písal, s prosbou o pomoc. Aspoň písomnú.
Som chalan, mám 16 rokov, otec mi zomrel keď som mal 9 rokov, sestra sa odsťahovala a mamina je pri svojom priateľovi 90% času. V rodine z ocinovej strany máme depresie, on, jeho otec a jeho starký to vyriešili samovraždov, celkom ma mrazí to že takéto myšlienky dostávam v mojom veku aj ja. Ostal som v byte sám, starám sa o seba, varím si, riadim si.. Nemám kamarátov, nezapadám do partie, nepijem, nefajčím, nefetujem, v škole mám čisté jednotky, chodievam do posilky, bavia ma motorky.. Som neskutočný extrovert a táto samota ma ničí. Nikdy som nebol v takom stave ako som dnes. Skutočne neviem čo robiť, a ničí ma to, ubíja a zabíja.
V škole mám kamarátov celkom dosť, v kolektíve ma majú radi pretože ako som povedal som extrovert. A samota mi dobre nerobí. Zo začiatku som s tým problém nemal, ale poslednú dobu mi to už prerastá cez hlavu. Všetci ľudia ktorí ma poznajú by na mňa depresie ani nič podobné nepovedali pretože v spoločnosti som vtipný, usmievavý a vyrovnaný človek.. Ale žiaľ tomu tak nie je..

KatarinaZ

Ahoj, skus napisat na www.ipecko.sk. Su to odbornici, ktori ti budu vediet poradit a pomoct. Alebo zavolaj na linku Nezabudka 0800 800 566. Je bezplatna a funguje 24 hodin denne. Volaj teda pokojne aj hned teraz. Myslim na teba. Katarina

snazilkajulka

Po pravde sa ti ani moc necudujem. Mas za sebou tazky zivot, nemas nikoho, na koho by si sa mohol 100% vo vsetkom obratit. No musis s tym bojovat a snazit sa najst si aspon babu alebo nejakeho dobreho kamarata, ktoremu sa budes moct zverit.

Tomaas 12345

Ked si taký extrovert, prečo si nehladáš nejaké spolubývanie ?

Dokial nenájdeš nejaké spolubývanie, mohol by si si zatial zaobstarať nejaké domáce zvieratá, mal by si predsa len veselšie.

zena

Majdy, máš to ťažké. Naozaj.
To, že "v rodine z ocinovej strany máte depresie" ešte neznamená, že ich budeš mať aj ty, aj keď istá predispozícia tu je. Lenže všetko je v tvojich rukách, v tvojej hlave...
Ak sa naučíš byť sám teraz, bez depky, zúročíš to v budúcnosti. Naučiť sa žiť sám so sebou je totiž ťažká, ale dôležitá vec. Skús zmeniť uhol pohľadu - pohľadaj vo svojom vnútri odpoveď, čo ti táto situácia môže dať, čo ti chce povedať, prečo sa objavila v tvojom živote, čo ťa má naučiť... Ide o to, ako sa k tomu celému postavíš. Jedna vec je samota, druhá vec je ako sa k nej postavíš, či z nej aj niečo pozitívne vydoluješ. Ja viem, ja viem...
Teraz tvoj život vyzerá ako búrka. Vydrž však, nemôže predsa pršať stále. A nebude! Koniec všetkému môžeš spraviť len ty sám. Len ty sám rozhodneš, či to bude iba epizóda v jednej z kapitol tvojho života, koľko bude trvať a čo všetko tej samote dovolíš.
Si šikovný, inteligentný mladý muž, vieš, čo chceš, aj to dosiahneš. Bude aj motorka, ale dávaj na seba pozor. Ja ti verím! Mnoho matiek by chcelo syna ako si ty. Vážne!
Ak ti bude ťažko a bude sa ti zdať, že to už nezvládaš, obráť sa na túto stránku: ipcko.sk
Držím ti palce, prajem veľa síl pri úspešnom zdolávaní samoty a veľa šťastia v živote! Nezabudni - nikdy nie si sám, vždy sa nájde niekto, kto tu bude pre teba. : )

Zuzana209

ahoj, to čo si písal je veľmi smutné a musím obdivovať tvoj postoj k samostatnosti, ktorý máš v tejto situácii..

taký mladý človek - bez podpory rodiny - potrebuje nielen spolužiakov a kamošov ale aj komunitu alebo spoločenstsvo, ktoré ti môže byť "rodinou"

naber odvahu a skús ísť na niektoré z týchto stretnutí:

tour.godzone.sk

www.martindom.sk

tam sa priamo spýtaj na spoločenstvo, ktoré sa pravidelne stretáva a kde môžeš nájsť aj ľudí, ktorým môžeš dôverovať a byť s nimi v pravidelnom kontakte. tiež tam popros o modlitbu za teba...

neboj sa - Boh ťa neopustí - ver tomu...

nicky897

Najlepšie by bolo ak by si si našiel jedného dobrého kamaráta, s ktorým by si trávil čas. Alebo kľudne aj kamarátku. Proste niekoho, na koho sa môžeš spoľahnúť, s kým môžeš počítať, to ti pomôže, lebo budeš mať istotu, že máš v niekom stále podporu. Poprípade ak máte v škole psychológa, tak to tiež využi. Fakt sa nehanbi, môžeš naňho nájsť kontakt a napríklad mu najprv napísať mail. Fakt to nepodceňuj. Ak chceš môžeš mi napísať mail ak sa potrebuješ porozprávať.