Ak existuje Boh, kto stvoril Boha? A prečo smemy ludia vlastne na svete??

Príspevok v téme: Ak existuje Boh, kto stvoril Boha? A prečo smemy ludia vlastne na svete??
ZdravyUsudok

Pozna niekto odpoved?
Ak cirkev a Biblia tvrdi ze Boh je nas Pan a stvoril nas, kto stvoril Boha?
Vznikol sam odseba?
A preco stvoril nas?
My ludia sme zaslepeni dnesnym uponahlanym zivotom, nahanaju nas terminy, zmluvy, praca, faktury, platby, deti, partner ...ale zastavi sa niekto v tom zhone, pozrie sa dohora k oblohe a polozi si otazku ..Preco sme na svete? Kto nas stvoril? Kto Boha stvoril ak existuje?
Vsetci sme zaslepeni starostami o pracu, deti, peniaze, zdravie ale ma toto vsetko vobec nejaky vyznam? Co ak sme len v nejakom imaginarnom svete ktora sa vola Zem? Ved vesmir je pravdepodobne nekonecny a nasa Zem a my malicki ako mravce pobehujeme po tej nasej Zemi a nezamyslame sa ci to vsetko stresovanie nieje len na smiech pre niekoho vacsieho nad nami ktory sa diva ci divaju na nas a smeju sa Kam sa tak vsetci tam dole nahlite ved aj tak umriete.
Nezamyslame sa ze sme uplne male prdko v tom velkom vesmire a staci malo a je s nami Amen a vsetko to nepodstatne stresovanie bolo zbytocne ..
Dakujem za pozornost ;-)

Charles Bukowski

Vesmír nie je ani dobrý ani zly. Ludia sú dobrí aj zli. Ide o to ako sa rozhodneš zit.
A vesmir nikto stvorit nemusel. Vzdy tu bol.
Ziadny clovek nevie svojim mozgom pochopiť koncept nekonecna.

Gaaspi

To nevedia ani vedci v CERN-e tak odkiaľ by sme to mali vedieť my? V cerne sa dostali potiaľ že bol veľký tresk a z toho vznikolcelý vesmír. Ale tu sa naskytuje otázka a v čom je uložený vesmír? Keď sa stal veľký tresk kde/včom sa stal. Toto je jediná otázka ktorú nikto nikdy nebude vedieť.

SofiaElla

Úplne presne - nikto - ani veriaci, ani vedci - nemajú v dnešnej dobe odpoveď na to, ako je možné, že sme tu. Kým veriaci si to vysvetľujú Bohom a jeho stvorením "sveta", vedci hľadajú odpoveď v histórii, archeológii, biológii, chémii, fyzike, psychológii, kulturológii atď. Je veľa otázok, na ktoré nemáme odpoveď. Týmto vedcom veľmi držím palce. Nebojím sa , že by objavili iný - ako boží pôvod človeka - možno aj to raz vyslovia, ale verím v jednu vec - nech objavia čokoľvek, viera v morálku a etiku stále pretrvá a v konečnom dôsledku porazí to zlo, ktoré sa v dnešnej dobe javí ako "chtíč po moci a peniazoch".

Charles Bukowski

PS pre EV36508.11.2019 00:29:42
"Ak existuje stvorené dielo, musel existovať aj stvoriteľ." To nedáva absolútne ziaden zmysel, pretoze uz v prvej časti úsudku predpokladas, ze vsetko je "stvorené" a tým si v podstate uz sám odpovedas. Ludia potrebujú vo všetkom vidiet účel. Ale vesmír nemusí mať žiaden účel. Proste to tak je. Je to to isté ako s osudom. Ľudia veria v osud, lebo sa desia predstavy , že sa niektoré veci proste dejú náhodne.

Charles Bukowski

Vesmír a prírodné zákony boha nepotrebujú. Len ľudia potrebujú Boha. Ak by Boh nebol, tak ľudia si ho vymyslia. Ľudia sa len nevedia vysporiadať s tým, že absolutne nikoho vo vesmíre nezaujimame a sme na život odkázaní sami. Boh je len psychologická barla. Ako ludstvo by sme sa vsak mali naučiť chodiť bez barliciek. Ale to je môj názor. Samozrejme si aj tak každý myslí, že on má pravdu, takže presne preto si aj polemiky o Bohu zbytočné.

Tomaas 12345

Boha nikto nestvoril, Boh tu je od večnosti. Sme tu na Zemi aby sme zasvätili svoj život Bohu a urobili všetko preto aby sme získali večný život v nebi s Bohom. Toto potvrdzujú i mnohé krestanské svedectvá neba i pekla.

Boh nám dal slobodnú volbu takže každý má na výber. Blahoslavení ktorí nevideli a uverili a zasvätili svoj život Bohu a zriekli sa pre Boha mnohých pozemských vecí.

EV365

Zem, Slnko, živé tvory... sú očividne umelo vytvorené. Kto to nevidí, ten je slepý. Umelo je riadené počasie aj sociálne procesy. Stvoriteľ nie je žiaden mýtický dedko na obláčiku, ale skutočný tvor. Aké je miesto človeka v tomto svete? Aké sú jeho úlohy? Takéto otázky si treba klásť počas svojho života. Ak sami nezmeníte vzťah k svojmu životu, žiaden boh to za vás nespraví.