4 roky to iste

Príspevok v téme: 4 roky to iste
Mintenker

Dobry den, chcem sa s vami poradit ohladne mojich problemov, prosim vas o radu. Mam 24 rokov.
Zacalo to ked hospitalizovali babku pre tazku chorobu. V nemocnici mi prišlo zle a nahle sa mi zvyšil tlak a potom zacal kolobeh vysetreni. Neprisli na nic a tak mi dali Tensiomin vraj z nervov. Odvtedy v podstate kazdy den mam slabosti, príde mi zle na odpadnutie hlava ma bolí tep mám strašne vysoký a búšenie srdca. Ekg echo vsetko ok. Tinnitus mám odvtedy tiež v podstate bez predtavky 24/7. Kazdu chvilu beham po lekaroch nakolko neviem co mi je su to strasne stavy az pred cca 2 rokmi mi na emg teste zistili tetaniu . Dali mi alventu a magnerot absak zmeny sú, ale nie extra.. cca 4 mediace bolo fajn a teraz zasa Mám problemy .pretoze aj stresu mam velmi vela. Ked zaspavam trham sa nakolko velakrat mam pocit ze som sa nenadychol a potom neviem zaspat . Tieto stavy mám takmer kazdy den (teda búšenie srdca a pocity na omdletie) avsak este an raz som naozaj neodpadol. U lekara som stale uz si pripadam ako hypochonder avsak ja si to nevymyslam a dost ma to obmedzuje. Posledne 2 tyzdne mam tlaky v usiach a hlave cele dni vraj z vhrbtice a neurolog mi dal lieky na chrbat avsak bez zmeny. Teraz asi pol roka berem alventu a sulpirid ale taktiez sa to znova zacalo aj ked bolo dobre.. Stale tlaky v hlave , zalahavanie usi a piskanie v nich, pocity omdletia a to kazdy den. Chcem sa spýtať či naozaj tieto problemy môžu byt len psychickeho razu nakolko mi nic nezistili ine, ale ja mam pocit ze moje psychicek problemy plynú z tych fyzických nakolko ich mam kazdy jeden den. Alebo je mozne ze na zaklade 24/7 stresu mozu byt moje problemy psychicke ked vysetrenia boli ok. ? Tlak si doma nemeram ,nakolko ked dom si meral bol vysoky (asi dopredu strach ze je vysoky), ale u lekarky aj na internom mavam tlak 120-130/80... beriem nebilet 2,5mg ráno,raz je fajn raz zasa zle a potom ma to drzi.. skusal som aj psychoterapiu ale nemal som pocit he to niekam vedie akurat to slo do penazi..Mam strach o seba a nevladzem uz , mam velku zodpovednost za firmu a aj za syna ... Mate niekto podobne skusenosti ? Pomohlo vam nieco?Dakujem a prajem pekný deň.

siruma

tak stres dokáže u človeka vyvolať rôzne problémy. či také veci ako závrate, zlý krvný tlak a podobne ale aj normálne bolesti, hlavne ak je to dlhodobo

Mintenker

Tabletky uz mam druhe... ale vraj to je len pomocna barlicka ... no ono ked ja mam stred denne 10 hodin vkuse a neviem ,,vypnut,, ani cez vikend.. tak to moze byt aj psychiak

Tom14567

Tie stavy ktoré si popísal, všetko to svedčí na tú tetániu a je podla mna očividné že ti to všetko spôsobuje ona. Stres a predpokladám i tvoje plytké dýchanie (v strese) ti tetániu len zhoršujú a týmpádom i tvoj zdravotný stav. Na tvojom mieste by som teda poprosil lekára niečo na upokojene. V lekárni si zatial kup magnezium od Jamesona. Z liekov je na upokojenie účinný benzodiazepín lexaurín, no ten by sa mal užívať len príležitostne a nie každý den. Každopádne však mal by si vyskúšať si ho po určitý časový interval dávať a ak tvoje symptomy zmiznú tak je jasné že to je zo psychiky.

Inak neviem či je alventa vhodné antidepresívum na upokojenie. Ona totiž zvyšuje stresové hormony a tým aj zvyšuje krvný tlak (čo je potvrdené i v príbalovom letáku). Alventa skôr slúži na nabudenie pre pacientov ktorí sú utlmení a ako omámení.

Na tú psychoterapiu by si chodiť mal, pretože ťa naučí ako správne dýchať pri úzkosti. Správne dýchanie je totiž klučovým bodom ako zastaviť tetanický nával ale i ako mu predchádzať.