Zvláštny priebeh zápalu mandlí a angíny a nezáujem doktorov

Príspevok v téme: Zvláštny priebeh zápalu mandlí a angíny a nezáujem doktorov
Bunnyloo

Ahojte. Dufam, ze sa niekto najde s podobnym problemom a pomoze mi mozno vlastnou skusenostou, moc by mi to pomohlo.
Cca dva roky dozadu som ochorela. Taka ta klasika - upchaty nos, kasel, bolest hrdla, zvysenky, proste nic zvlastne, co by som dovtedy nezazila. Dr mi predpisala trojdnove atb, ktore cca zabrali aj ked ma bolest v hrdle uplne neprechadzala. O par dni na to sa k tomu z nicoho nic pridali vyrazky v mnozstve, akom som ich este nezazila- tvar som na licach, krku a po bokoch spankov a v oboci mala husto posiatu loziskami malych bielych hlaviciek. Myslela som si, ze nejaka alergicka reakcia na dane lieky a tak som utekala k doktorovi, kedze som vypadala naozaj zle. Doktorka moj stav nijak nezhodnotila, nevedela co to moze byt, na moje naliehanie ma poslala k imunologovi a koznemu doktorovi. Vysledky krvi neukazovali nic, ziadna alergia sa neukazala, doktorka teda nestanovila diagnozu, nakolko nevedela comu pripisat moj stav a povedala mi, ze sa to stava ale vo vacsine pripadoch sa ani nezisti, o co islo. Akne v priebehu dvoch tyzdnoch zmizlo same. Este sa parkrat objavilo v miernejsej podobe, ale nevedela som ho nicomu pripisat a tak som sa s nim ,,naucila zit,,. Tri dni dozadu som po dlhej odmlke opat ochorela a dostala som anginu. Dr mi predpisala ine antibiotika a co sa nestalo - tyzden od prepuknutia choroby sa mi opat v enormnom mnozstve vysypala tvar tymi istymi vyrazkami. Aj napriek tomu, ze akne sa vratilo za rovnakych okolnosti ako predtym - angina, doktorka netusi, coho nasledok to moze byt a neodporucila nic... Neviem na koho sa obratit, existuje vobec nejaky lekar specislista, individualista, ktory by sa naozaj aj zaujimal ? Ktory by mi aj dokazal na to nieco povedat, pozrel by sa do tych vysledkov a skusil sa od niecoho odrazit ? Ved predsa nahoda to nebude, zopakovalo sa to presne v obdobi, kedy som druhykrat ochorela na anginu a riesenie tohto problemu by mozno pre mna konecne znamenalo zbavit sa tych vyrazok, ktore ma trapia den co den len v mensich mnozstvach. V aktualnom stave sa hanbim aj vyjst na ulicu, kedy je moja tvar posiata vyrazkami.
Moze to byt mandlami? Uvazovala som nad ich odstranenim, citala som, ze to pomaha aj na akne v niektorych pripadoch, ale ci by to v tom mojom nebolo zbytocne. Inak chora byvam obcas, ale nikdy inokedy pri brani inych atb takto moje telo nereaguje - len ked som dostala anginu po druhy krat.
Vobec neviem od coho sa odrazit a doktori mam pocit su tu len od toho aby predpisali nejaky sirokospektralny liek a poslali domov... Dakujem za kazdu pripadnu radu ci pomoc

mjanik

ide o banálne jesenné ochorenie s ktorým si akupunktúra ľahko poradí.Aj akupunktúra má vedľajšie účinky,len na rozdiel od liekov nie sú zhoršujúce ale zlepšujúce

zena

Prvé ATB si brala s účinnou látkou azithromycin, na čo tvoje telo zareagovalo kožnou vyrážkou - začervenaním kože posiatej malými pustulami ( malé pľuzgiere naplnené bielou/žltou tekutinou). Inak povedané je to reakcia na liek, ktorý si brala a berieš - dostavil sa u teba veľmi zriedkavý vedľajší účinok tohto lieku a ty si mala prestať s jeho užívaním.

Názov druhého ATB? Pozriem sa ti nato. Tipujem to tiež na tú istú látku, ale na ATB s iným názvom - Azithromycin, Sumamed, Azatril...

marcelina78

co tak potravinova alergia, intolerancia, ked si chora, vyrazky sa zhorsia, lebo imunita je vtedy oslabena. myslim, ze lekari ti nepomozu, jedine alternativna medicina.

posa

sú dve možnosti, bud máš ešte reaktivovany ebv, alebo cmv vírus, ktorý spôsobuje mononukleozu a nesmie sa liečiť atb, lebo presne to je prejav, že sa človek vyhadze

alebo máš reakciu na atb, ja sa po jednom druhu tiež osypem a nesmiem ich brat

čiže daj si zobrať krv na mononukleozu, plus zisti, či nejde o rovnaky druh atb a možnú reakciu

Bunnyloo

Prikladam aj fotku. Z vecera do rana asi nie uplne normalny stav :( dr na to reagovala tak, ze nevie a ak to naposledy zmizlo same, tak nechat nech to same zmizne zas. Lenze to nieje riesenim a cakala som, ze ked sa to uz po druhy krat zopakovalo pri rovnakej diagnoze, pokusi sa hladat v tom mozno nejaku spojitost.
(Pardon dufam ze fotkami nikoho nepoburim)

Bunnyloo

Ano s imiunitou mam posledne dva roky problem takisto a prave preto aj sa snazim antibiotikam co najviac vyhybat, ak sa da. ale tentokrat uz to inak ako s atb neslo, tri dni som doma lezala v horuckach a nevedela sa pohnut od slabosti, takze som napokon bola nutena ist k dr.
Paradoxne, atb na mocove cesty som cca 3-4rokoy dozadu brala pravidelne ako som uz spominala - aj kazdy druhy mesiac, kedze tu dobu som mavala caste zapaly a tie u mna zial inak ako atb vyliecit neslo. Aj ma vzdy dr upozornovala, ze nieje zdrave brat tie atb casto. Ziadne taketo prejavy som vtedy pri liecbe ale nikdy nemala. A za tieto posledne dva roky beriem atb naozaj len vo vynimocnych pripadoch, naposledy minuly rok v decembri, ked som ochorela. Preto ma to tak zaskocilo, ze zrazu takato reakcia. Z vecera do rana. A zrovna presne taky isty priebeh, ako pri tej prvej angine.

antilooopa

Ja nepíšem, že je neúčinný, nechápeš tú metaforu? Ak máš dokázaný deficit imunity, tak je Imunor indikovaný, ale na obyčajnú angínu si žiadať Imunor je dosť sila :-) Keď už by chcela siloumocou nejaký imunomodulátor, tak Broncho-vaxom by bol vhodnejší, Imunor je na iné stavy.

antilooopa

môj názor-angíny sú prevažne streptokokové, menej často stafylokokové infekcie. Keď sú týmito baktériami postihnuté mandle, môže sa infekcia prejaviť i na koži vo forme akné, folikulitídy či impetiga, k čomu došlo pravdepodobne i u teba. Nie je to teda reakcia na lieky, ale prejav choroby, s ktorou sa organizmus vysporiadava, v čom mu pomáhajú i ATB. Imunor od alergológa, je niečo ako kanón na zajaca.

ahjajjaj

keď si to brala častejšie, mohla sa Ti oslabiť pečeň. A od imunologičky by si si mala pýtať Imunor, alebo niečo iné na posilnenie imunity, aby si nemusela tak často brať antibiotiká. Antibiotiká, keď sú nutné, sú nutné, ale oslabujú imunitu.