Sú sociálne siete hlúposť ?

Príspevok v téme: Sú sociálne siete hlúposť ?
majdy

Sociálna sieť, sme tam snáď každý. Aj toto je sociálna sieť, ale zamysleli ste sa niekedy nad problémom ktorý s týmto všetkým prichádza ? Skutočná komunikácia mizne.

Sme spoločenské tvory, a preto by sme nemali zabúdať na jednu vec. Svet sa odohráva vonka a nie v telefóne. Častokrát ja osobne stretávam s babami ktorých profil je viac namakaný ako oni v skutočne. Vypisovať dokáže, ale keď sa niekde stretneme, tak zrazu je ticho, a dôvod ? Cez písmenká rozprávať nemusíš.. Stačí že ťukáš do klávesnice a hotovo. A čo ma vie vytočiť keď idem s babou vonka, na prvé stretko, a ona si vytiahne telefón a mne poriadne neodpovedá.. Naozaj nič krajšie asi neexistuje..

Aká je vaša skúsenosť so sociálnymi sieťami ?
Aký je váš názor na môj príspevok ? Rád si prečítam všetky odpovede.

berca

Treba mat casovy limit na socialne siete, lebo niektori ludia na nich travia aj moc vela casu a to vobec nie je dobre.

Gaaspi

Vlastne tu (príspevok podomňou) sa len potvrdilo pravidlo "dobrý sluha, zlý pán" zakladajú sa rôzne komunity s rovnakou zálubou, dá sa tam inzerovať, kupovať vymieňať veci, kadejaké susedské bazáre, informačné kanály obľúbených tv relácií, časopisov atď. Všetko sa tovojde do mobilu, človek to má furt po ruke atď. Ale už keď sú na tom ľudia závislí, už len zo zvyku hlava nehlava všetko lajkujú atď. To už je zlé. Treba narábať s tým s rozumom a bude všetko OK.

Betka132

Ja na socialne siete nedam dopustit. Prestahovala som sa do Nemecka, nikoho som tu nepoznala. Pridala som sa do fb skupiny Cesi a Slovaci v meste kde som a napisala tam ze hladam ludi co radi chodia na turistiku. Takto sme sa nasli niekolki a uz tento rok sme vselikde boli. Bez fb by som tych ludi nenasla a nikam nechodila alebo chodila sama. Na druhej strane si tiez vsimam ze mnohi sa stavaju od mobilu zavisli a to teda nielen mladi ale aj 40+. Bola som par krat na rande s chlapmi ktori nevedeli jeden vecer vydrzat bez mobilu, bez toho aby do toho tukali a s niekym chatovali. To mi pride chore, akoze sedime na veceri/kave, sprvoti sa rozpravame, on si vedla seba na stol polozi mobil a za chvilu uz nevydrzi a uz tam tuka a s niekym si chatuje. A ja tam sedim jak debll a cakam. A len zachytim jak tam niekomu posiela rehotajuce sa smajliky ci dokonca srdiecka. Taky ma u mna hned stopku a druhe rande sa nekona.

ModraObloha

socialne siete su ako oheň.. dobrý sluha zlý pán.. pokiaľ ich využívaš ty sám s mierou tak neni čo riešiť.. je problém ostatných (ktorý by si mali oni sami uvedomiť) že tam stracaju kopu času a budme uprimny.. dosť ludi ma z toho komplexy .. zavidí a podobne.. proste ak to človek využíva takto tak potom má problém..

Gaaspi

Tým ako si povedal že "aj toto je sociálna sieť..." si vlastne odpovedal. Už aj na to aby si sa toto mohol opýtať potrebuješ sociálnu sieť! Je to normálny vynález ako telefón, rádio, televízia atď. Je to len modernejšia/interktívnejšia forma komunikácie. Takže sociálna sieť sama o sebe je dobrý vynález. Zlo robia ľudia na ňom, nie web! Takže za akékoľvek problémy s ňou je vďaka ľuďom čo s tým zle nrábajú. Nikto nieje povinný tam dať svoje osobné údaje. Nikto neni povinný tam dávať fotky a strkať každý moment zo života a potom nadávať že zneužili to či tamto... Je to dobré na rýchlu komunikácie, podiskutovať na fórach, prečítať si správy, poslať nrýchlo zvuk či obraz v rámci četu. Takže nemám nič proti tomu. Tak ako rádio, televíziu, telefón (ten klsický na hovor) neporovnáli s tým že treba žiť v relite a chodiť von, tak by sa nemalo ani toto. Aj internetujem ale beriem to ako televízor, zapol som, pozrel som, vypol som a idem von.