Zachvaty hnevu

Príspevok v téme: Zachvaty hnevu
Firotek

Mam taky problem. Tym problemom je hodne velky hnev. Nastvem sa za hocico a neviem sa potom kontrolovat. Vzdy, ked sa za nieco nastvem, mam hnevu chut do niecoho vrazit, rozbit nieco alebo proste inak si tu zlost vybit. Niekedy len silno buham do vankusa, postele, kresla, gauca, a niekedy si to odnesu aj ine predmety (vacsinou papierove veci, ktore sa daju roztrhnut).
Uvediem par ,,extremnejsich'' prikladov, ktore sa mi stali:
Potreboval som nieco najst na internete, ale isiel mi strasne pomaly. A pomaly internet je jedna z veci, ktore ma dokazu strasne vytocit. Tak som sa nazlostil, ze som najprv trieskal do stola, roztrhal skolsky zosit, a potom hodil mobil o stenu. Poskodil sa mi displej, a to ma nastvalo este viac, tak som zacal kricat. Ziadne slovo, len proste taky rev to bol. To tiez niekedy robim, ked sa nastvem.

Zrovna dnes som som si roztrhol tricko, lebo som bol nastvany z toho, ze nic nestiham.

Hnev si vybijam aj na ludoch a som dost konfliktny typ. Velakrat som sa uz s niekym pobil, v skole ma niektori maju za psychopata, neraz som uz hodil o zem stolicku alebo zacal kricat po triede nadavky, lebo som bol nasrany. Raz som sa hadal so spoluziackou, sotil som ju, padla dole schodami a rozbila si pery. Na konci minuleho skolskeho roka som mal aj dvojku zo spravania.

Raz som rodinnemu znamemu na oslave rozbil okno na aute, lebo sa mi za nieco smial. Rodicia ma za to potom doma zmlatili a ja som od este vacsieho hnevu polamal vsetky pera, ceruzky, pravitka, ktore mam v izbe, roztrhal vsetky zosity do skoly, roztrhal svoju dvadsat eurovku, co ma nasralo este viac a zacal som hucat, na co ma prisiel otec zbit este raz. Toto bol moj najextremnejsi zazitok.

Ked sme uz u tych rodicov, krik u nas je normalny. Bud kricim ja kvoli niecomu, alebo kricia oni po mne a ja nasledne na nich. Zbili ma uz velakrat, nadavaju mi, beru mi peniaze, ktore som dostal ako vreckove.
Ja si uvedomujem, ze ten hnev neviem kontrolovat, ale neviem, co s tym mam robit. Rodicia ma nechcu dat k ziadnemu doktorovi, lebo hovoria, ze by mi dal len nejake lieky, a ze lieky su hnus. Podla nich sa mam vediet kontrolovat sam. Co mam podla vas robit? Uz som premyslal aj nad samovrazdou, som pravdepodobne psychicky naruseny.

Tom14567

Môže ísť aj o hormonalnu nerovnováhu, niektoré hormóny pokiaľ sú zvýšené môžu spôsobiť okamžitý nával agresie.

Môže ísť aj i frustráciu zo života, v živote nie si stastny a tak ťa každá vec dokáže rozladiť.

ahjajjaj

ahoj, pokiaľ by to bolo ADHD, čo sa dá diagnostikovať aj u nerológa prostredníctvom ľahko abnormálneho EEG mozgu, potom by som odporúčala tzv. EEG biofeedback terapiu. Bohužiaľ ju zdravotná poisťovňa neprepláca, ale je veľmi super aj na Tvoje prežívanie. Teda, na hlavu Ti nasadia elektródy a budeš sledovať počítačovú hru na obrazovke. Svojou pozornosťou a sebaovládaním riadiš priebeh hry a výsledok. Tým pádom sa na cca 20-40 sedeniach naučíš tomu sebaovládaniu a výsledok je trvalý. Takisto Ti to pomôže aj s problémami s pozornosťou.
Ak chodíš občas na brigádu, odlož si na to peniaze, určite predtým, než začneš dospelý život, sa Ti takýto kurz zíde, a rodičia sa boja, čo sa zistí... a radšej si schovávajú hlavu do piesku... nie lieky... to len nejaké vitamíny skupiny B a horčík, ale takéto niečo..., čo skutočne pomôže. ak Ti tu niekto nadáva, ber to tak, že Ty si požiadal o pomoc, a potrebuješ pomoc, nie nadávky. Nejaké poškodenie mozgu tam určite je, nejaké nedokrvenie si musel mať, alebo niečo podobné, ešte ako bábätko, alebo počas vnútromaternicového vývinu.
Drž sa.

blbereci

najdi si psychicke choroby - poruchy osobnosti, neviem presne, ktora z nich, ale jedna to tam ma v popise. ked to nezvladas sam, tak chod k lekarovi.

zamkysima

nepoznam ta, no uz podla toho co si napisal, tak by som bola povedala, ze moc to v hlave nemas v poriadku. chcelo by to nejake to sedenie u psychologa

Zuzana209

Ahoj, to čo si popísal je veľmi veľmi vážne a je to stav tvojej duše, ktorá v tebe trpí.
Nesmierne sa mi uľavilo, že si stále uvedomuješ, že to nie je OK. To je dobré znamenie a odtiaľ bude potrebné aj začať.

Ja nie som psychológ ale poradím ti z toho, čo som sa naučila. Tiež som bola nervák a už som videla, že ma nahnevá hocijaká hlúposť ...bolo mi jasné, že ak budem pokračovať, tak to bude so mnou neznesiteľné a zároveň v tej situácii to už človek nevie vydržať aj sám so sebou.

Stav ktorý prežívaš, vôbec nie je prirodzený. K tomu aby si sa vnútorne uzdravil, budeš potrebovať pomoc od Boha. Nedaj sa prosím znechutiť akýmikoľvek komentármi. Ja ti neradím žiadne predpísané modlitby , zaklínadlá alebo postupy ALE hľadanie a nájdenie Boha - takého aký On je. On o tebe vie a vidí, že sa trápiš. Never tomu, že sa dostaneš z toho nejakými pozitívnymi nahováraniami, tabletkami alebo niečím iným ...aj keby si silou vôle precvičoval sebaovládanie - podarí sa ti to len do nejakej miery a znova sa to vráti.

Moja rada:
nájdi si zrelé dobré kresťanské spoločenstvo, kde sú vyspelí kresťania, ktorí skutočne poznajú Boha a žijú podľa Jeho pravidiel. Popros ich o osobnú modlitbu - tá prebieha tak, že veriaci sa modlí fyzicky pri tebe, príp. položi na teba ruky a prosí Boha aby ti pomohol vnútorne sa uzdraviť...taktiež budeš potrebovať duchovné vedenie, t.j. aby ti niekto pomáhal zmeniť život tak, aby si sa duchovne úplne oslobodil od hnevu.

Môžeš ísť napr. sem :
martindom.sk

Neboj sa a nevzdávaj to - držím ti palce! Boh je verný - presveč sa sám...

pettroneta

pripadáš mi, ako človek s ADHD. Je to ľahká mozgová dysfunkcia. Mal by si sa venovať športu, ktorý by Ťa čiastočne upokojoval, najlepšie je plávanie, a neviem, koľko máš rokov, k lekárovi by si mohol ísť aj bez súhlasu rodičov. Neviem, či sa ešte predpisuje Ritalin, alebo čo.

mate59

Až ťa to chytí nabudúce,trepni párkrát poriadne hlavou o stenu a určite sa vyliečiš alebo aspoň ukľudníš.

midro

Všetky tie životné situácie ti vyústili do psychického problému ,ktorý ako si už nápísal nedokážeš ovládat a ani neovládneš. Máš zmené chemické procesy v mozgu ktoré treba napravit antidepresívami . Mne pomohli. Je to 50/50 ale stále lepšie ako samovražda. Neviem či už máš 18 alebo nie,neviem ako sa to rieši pokial ešte nie si dospelý či tam treba ist s rodičmi alebo nie ale ak si dospelý tak ti stačí zavolať si akemukolvek psychiatrovi a objednat sa .Vela stastia,drž sa

swistica

Odporucam psychologa. Psycholog ziadne lieky predpisat nemoze. Mohol by ta vsak naucit zvladat hnev - napriklad pomocou urcitych technik dychania. Ak by videl,ze mas naozaj psychicku chorobu, odporucil by psychiatra a ten by uz predpisal lieky.