bývanie s rodičmi a dvojaký meter?

Príspevok v téme: bývanie s rodičmi a dvojaký meter?
Mazna

Nastúpili sme do novej roboty. Ľudia, kolegovia tam sa nás pýtali, kde bývame? Keď som povedala, že som slobodná, mám 30 a ešte stále s rodičmi, hneď sa do mňa začali navažat a pomaly ma urážať. Kolegyňa, čo so mnou nastúpila, im nepovedala, že má 40, je vydatá a býva s manželom u jej rodičov. To bolo podľa nich v poriadku. Prečo je to tak, že keď je človek slobodný a býva s rodičmi, je to divné a trápne, ale ak je vydatá a býva s manželom s rodičmi, je to v poriadku?

Gloriaa12

Tuten - ja mam 30 a ked som raz povedala ze nemam vodicak, nieze vysmech ale zdrbanie ako v tejto modernej dobe nemam este vodičák a ked som povedala ze nemam k tomu vztah a ani si ho neplanujem robit tak mi bolo povedane nech to co najskor zmenim inak sa nepohnem. To bolo pre mna také wtf?
Autorka som na tom rovnako tiez byvam s rodicmi a poznam aj svojich rovesnikov co su na tom podobne. Ako zamrzi to ze v takom veku som s rodicmi, slobodna, bezdetna ale tak co uz.
A tiez mam aj kamosku ktorá byva s muzom a dieťaťom s rodicmi v 3 izbovom byte a beru ju vsetci uplne pohode ale mna sa pýtajú ze kedy budem mat vlastny byt.
Asi nikdy :D

Tutenstein_xD

Mohol by som ich mať u zadku :D Ja keď som pracoval, tak sa ma napríklad pýtali, či mám vodičák a normálne som odpovedal, že nie. V Tej dobe som mal cca 23-24 rokov. Teraz mám 25 rokov a stále ho nemám a vôbec mi to nejako netrhá žily. Pre ostatných je to niečo nevídané, že niekto v mojom veku nemá vodičák, pretože si ho 90% ľudí robí počas strednej školy. Tak som pre ostatných čudák, aspoň vyčnievam z kolektívu :D

Kamka2

Ináč zakladateľka témy, ja by som Ti navrhla, že keď nabudúce začnú mať tvoji kolegovia rečičky o mamičkinom maznáčikovi, mama-hoteli, o nesamostatnosti a podobne, tak im povedz, že im veľmi rada ukážeš ako dokážeš samostatne bývať, keď ti ten byt kúpia (alebo prenajmú), že sa už na to veľmi tešíš, a kedy ti donesú kľúče. To by im mohlo zatvoriť ústa.

Kamka2

Ináč toto je asi podobná téma ako tá ktorú tu založila tá pani, čo tu písala nedávno že je žena - matka v domácnosti a že kvôli tomu dostáva niekedy od ľudí nevhodné otázky. Za predpokladu že tieto dve témy nie sú vymyslené a účelovo založené na rozprúdenie čítanosti a diskusie, tak to len ukazuje, ako veľmi radi niektorí ľudia strkajú nos do toho, do čoho im nič nie je, a ako majú ničím neodôvodnenú potrebu kritizovať a hodnotiť druhých, hoci na to nemajú žiaden mandát. Primitívne.

Kamka2

Someone67: to je teda poriadnej prekrútené rozmýšľanie, že ak niekto býva s rodičmi, tak je nesamostatný. A teda ľudia ktorí byt zdedili po nejakej bezdetnej tetuške alebo strýkovi, alebo po starých rodičoch, prípadne ľudia ktorým ten byt rodičia kúpili, alebo sa im aspoň poskladali na základ pre pôžičku od banky (akontáciu či ako sa to po slovensky volá), prípadne ľudia ktorí sa nasťahovali k partnerovi ktorý/ktorá už vlastné
bývanie mal/mala, sú makože samostatní, hoci sa o to svoje bývanie nepričinili o nič viacej ako ľudia ktorí ešte bývajú u rodičov a platia im nájom, hej? Ak ľudia s takýmito primitívnimi a povrchným o názormi existujú a myslia si, že je to ich právo hodnotiť a posudzovať druhých na základe len nejakých ich dojmov a nedostatku faktov, tak ani nie je divu prečo to v spoločnosti vyzerá tak ako vyzerá. Najmä neviem odkiaľ cudzí ľudia berú tú drzosť posudzovať životné podmienky iných, ktorých vôbec nepoznajú a ktorí sa snažia.

Mazna

No začali s urážkami, ako maznáčik rodičov, mamahotel a tak. Pritom ja platím 1/3 všetkých účtov a tiež aj robím v domácnosti a vybavujem väčšinu vecí na úradoch, čo sa dá. Akurát si nemôžem dovoliť vlastný nájom. Teda dalo by sa s odretymi ušami, ale to by bolo len prežívanie, z ruky do huby. Takto môžem niekedy ísť aj na dovolenku, aj zaplatiť rodičom niekedy dovolenku. A keď príde nečakaný výdavok, mám nejaké peniaze navyše. A dom je stredne veľký, mám tam priestor. Mňa naštvalo to, že kolegyňa tiež býva u rodičov, ale iba preto, že je vydatá, o nej nepadlo ani slovo, žiadna urážka a pri mne áno. U nej bolo všetko v poriadku. Čiže to sa mám ísť vydať a vtedy bude v poriadku, keď budem bývať s rodičmi? Neviem, či by bolo dobré klamať, lebo bývame v menšom meste a tento pracovný kolektív je prevažne ženský a tieto ženy si vedia všeličo vyzistiť.

Someone67

Je úplne bežné, že sa kolegovia pýtajú novej kolegyne, ako býva. Môže to vyzerať, že sú zbytočne zvedaví, ale to, ako kto býva, o človeku veľa vypovedá. Keď povieš, že ako 30-ročná bývaš s rodičmi, a ešte k tomu si slobodná, vzbudzuješ dojem, že si nesamostatná, nevieš si zabezpečiť vlastné bývanie či už z pohodlnosti (je ti jednoduchšie bývať s rodičmi, ktorí sa o všetko okolo domácnosti postarajú) alebo z nedostatku financií. A načo hneď o začiatku robiť negatívny dojem? Veď predsa kolegovia nemusia vedieť pravdu, tak je oveľa lepšie im povedať, že máš vlastný byt a ak nemáš priateľa, tak si ho vymyslieť a je vybavené. Nerobím si srandu, mám to odskúšané, v práci nikdy nehovorím pravdu o svojom súkromí, a mám pokoj, nikto nemá hlúpe poznámky a nikdy nezistili, že si vymýšľam.

metrio

by som ich nepocuval a vobec by som si nebral taketo veci osobne. je to tvoja vec, kde byvas a pokial ti to takto vyhovuje, tak co! kasli na nich!

naivny

a co dobiedzaju alebo co? Povedali si svoj nazor a hotovo. Na to maju pravo. Na Tebe je, aby si mala dve usi, nie jedno. Jednym dnu, druhym von, ak to nie je konstruktivne, co hovoria.

magdi_na

v dnešnej dobe je toto všetko už podľa mňa úplne normálne, ja sa napríklad už nad tým ani len nepozastavujem ;)