10 ročný teror v rodine

Príspevok v téme: 10 ročný teror v rodine
kava1992

Ahojte, ani neviem, ako by som začal, naša situácia v rodine je posledných 10 rokov neuveriteľne kritická. Bývame v jednom byte starká, otec, brat, mama s nami nebýva. Brat je liečený na schizofréniu, mama taktiež, ja sa liečim na sociiálnu fóbiu a depresie. Naše rodinné problémy spočívajú v katastrofálnom hospodárení, nekonečných hádkach. Už asi 5 rokov máme príjem v priemere aj 1500 eur, za tie roky sa nič nenašetrilo, brat si v banke narobil 10000 eur dlhy a otec mu je ešte ručiteľom. Starká má 400 eur, akonáhle dostane starká príjem, brat si preberie peniaze a rozhadzuje a hospodári po svojom. Starká sa dennodenne háda s otcom, nadávajú si, starká tu je 10 rokov v tejto rodine uväznená a vlastne si ani nechce dať pomôcť, lebo vždy hovorí, že čo bude s bratom a otcom, keď ona nebude. Rodinné dennodenné fungovanie je založené na jedení jedla a hádkach,roky z nich nik nemá žiadne aktivity, brat sedí večne doma, je agresívny, zadlžuje sa, má invalidný 260 eur a mesačnú splátku vyše 400 eur.

Peniaze našetrené žiadne, tu v rodine je to len také dennodenné dožívanie, starká len hovorí, kedy zomrie, brat má bludy, že chce vyhrať tour de france a kraviny, agresivita a otca okrem roboty nič nebaví, iba sedí pri PC a TV. Neviem, aké je riešenie tejto situácie, ohľadom brata, keď sa skončia príjmy starkej a otca, vyzerá to všetko veľmi zle. Ja mám 27, mal som tiež veľmi veľa zdravotných problémov, teraz si dokončujem strednú školu, mám problém sa zamestnať, neviem ako sa vymaniť z tejto situácie, psychológovia mi odporúčajú ísť do komunity, sám sa bahním v tomto a rodina ma ťahá na samé dno, som demotivovaný, v týchto podmienkach sa neviem rozbehnúť.

Tom14567

Pokial sa bratov zdravotný stav nezlepšuje, ale naopak zhoršuje, je načase aby sa dal hospitalizovať. Daj otcovi ultimátum, buď odídeš ty alebo sa dá brat liečiť.

simuira56

to je velmi tazka situacia to verim. niekedy ale treba byt sebec ak sa nachadzame v takejto situacii. pokial je teda moznost, ze by si siel do nejakej tej komunity, ze by si proste mohol odtial na nejaky cas odist a dat si do poriadku svoj zivot tak to urob. aj tak im takto nijako nepomozes. ak by si mal moznost nieco zarobit potom a pomoct im po financnej stranke tak to bude isto pre nich lepsie ako ked sa tam budete vsetci trapit. a bolo by dobre sa porozpravat s otcom ci by nebolo dobre nejako poriesit tie bratove dlhy

midro

Berieš antidepresíva ? . Ak ti ostalo ešte kusok zdraveho rozumu tak si spakuj tašky a odíd, Musíš sa postavit na vlastne nohy ,kedy chceš zacat . Ja sa staram sam o seba od 19 a tiež som to nemal lahke ,rodina napiču ,antidepresiva ,sračky ...

zamkysima

ako mozno by bolo naj ak by ste sli ty s babkou nejako o prenajmu alebo do socialneho bytu. rozhodne ak zostanete takto pokope, tak to k nicomu dobremu nepovedie

momentik

V ľudskom organizme sa nachádza isté množstvo baktérií, ktoré osídľujú tráviaci trakt. Baktérie kŕmime tým, čo jeme, a ony produkujú rôzne látky, chemikálie, ktoré ovplyvňujú množstvo funkcií organizmu, dokonca aj naše správanie.
stravu mate aku?
byvate na dedine asi, nie?

CrashCourse1

Musíš sa chopiť iniciatívy a začať gazdovať so všetkými peniazmi sám, lebo vás to zničí, tento "alternatívny" životný štýl. Bratovi nech dajú el. šoky, lebo trpí ťažkými bludmi, musí ísť okamžite do nemocnice, lebo sa najskôr zabije, hoci myslieť si, že vyhral Tour de France na stacionárnom bicykli môže byť geniálne, či ako to bolo myslené... Musíš prijať mikro-ekonomické opatrenia ASAP. My si myslíme, že 1 euro je 1 koruna a to bola pre mnohých obchodníkov čistá ryža:-/ A ešte dlho bude.