Exekúcie na Slovensku

Príspevok v téme: Exekúcie na Slovensku
michalRK

Ahojte, prosím Vás, ako je to s exekúciami na Slovensku? Je možné, že veriteľ Vás vôbec nemusí informovať o tom, že máte voči nemu podlžnosti a hneď to posunie exekútorovi? Má na to vôbec právo, neinformovať ma? Je možné, že exekútor môže čakať aj 20 rokov a potom ma informovať, že je vedená voči mne exekúcia z roku 2002? Čo robil doteraz? Čakal, aby obral ľudí o všetko? Takto to u nás funguje?

exeSpiny

Treba si uvedomiť, že exekútor robí len to, čo mu dovoľuje zákon. Treba zmeniť zákon o exekúciách od základov, lebo to, čo exekútori robia je v rozpore s dobrými mravmi. Nie je možné, aby z dlhu 100 e bol zrazu dlh v tisícoch. Sú ľudia, ktorí sú tak hlúpi, že predexekučnú výzvu hodia do koša a nereagujú. Takých neľutujem. Ale stačí len malá chyba, stačí len nezaplatiť čo i len jeden deň ZP a po rokoch Vám príde exekúcia. Predstavte si, že istina je 40e a exekútor chce odmenu 1000e.. čo ten človek urobí?? Radšej utečie niekam do zahraničia. Týc 40e by zaplatil každý normálny človek, nepoznám nikoho, kto by sa chcel dostať do exekúcie.. Tento zničujúci a kriminálny zákon treba zmeniť, treba poslať sťažnosť na európsky súd, toto fakt nie je normálne. Človek stratí akúkoľvek nádej a veľa krát to skončí samovraždou, lebo nevidí východisko.

exezlodeji

Exekutor
Ludia vzdy robili chyby , ale okradat ich zato takymto mimoriadne spinavim sposobom ako to robia exekutori, je chore a v pravnom state kriminalny cin . Exe****ri su obycajny sp*navi zlodeji a kriminalnici.

paragraf

Dlhy sú premlčané za 3 až 10 rokov, po deň kedy sa nezačnú súdne vymáhať. Na premlčanie dlhu treba upozorniť na súdom pojednávaní, inak súd uzná dlh ako právoplatný.

Exekučným tutulom je iba rozsudok okresného súdu, Voči súdnemu rozkazu alebo rozhodutiam rozhodcovského súdu sa možno odvolať a tak ho zneplatniť, pretože máte podľa ústavy právo na spravodlivý súd. Neplatí fikcia doručenia, pretože by ste boli pripravený o právo na spravodlivý súd.

V prvom rade trba zistiť čo je exekučným titulom, a podľa toho právne reagovať. Potrebujete údaje o dlhu, napríklad zmluvu, a súdny rozkaz alebo rozhodnutie súdu -> Google.

V prípade exekúcie ktorá prišla bez predchádzajúcich upozornení a súdu, treba na súd podať žalobu na neplatnosť exekučného titulu, keďže vám bolo odobrané právo na spravodlivý súd, podať trestn= oznámenie na tých ktorý porušili zákon, napríklad sudkyňa ktorá vydala platobný rozkaz na základe fikcie doručenia ako zneužitie právomoci verejného činiteľa, alebo na exekútora ak vykonal exekúciu s neprávoplatným exekučným titulom, bez doručenia. Tiež treba podať požiadavku na predbežné opatrenie na zastavenie exekúcie.

Branislav7877

Ano je to mozne, na Slovensku je mozne vsetko. Toto je zlocinecko-mafiansky stat. V zahranici su samozrejme tiez exekutori, ale v ziadnom pripade to nefunguje tak, ako na slovensku. Cely zakon o exekuciach je postaveny tak, aby sa nabili exekutori a clovek spachal samovrazdu. Len si predstav ze dlhujes dajme tomu 500 euro a zrazu je z toho 5000 za pár rokov. Toto je neskutocne svinstvo, legalna uzera podporovana statom. Slovensko nechrani obycajnych ludi.

SKLovenka

Omen, Ty primitívny cocot, lebo inak Ťa ani nazvať nemôžem. Myslíš si, že ľudia sa do exekúcie dostanú len tak, že si požiačajú a nevrátia? Rozhodne nie všetci. Ja som NIKDY v živote nemala pôžičky, nikdy som si nevzala nič na splátky, poctivo som si platila všetko a platila som načas. 21. mája 2103 som skončila pracovný pomer a v ďalšej práci som začala od 01. júna 2013. Medzi 21. májom a 01. júnom som si nezaplatila zdravotné poistenie, nevedela som, bola to moja prvá práca, nevedela som, aké sú moje povinnosti. O 7 rokov neskôr mi prišla exekúcia. Z istiny pár desiatok eur bola odmena exekútorovi v tisíckach ! A o tomto to je. On len čakal dlhé roky aby ma zničil, tak ako mnoho ďalších ľudí. Myslíš, že ľudia by si dlhy nezaplatili? Verím, že väčšina áno, ale práve tie nehorázne odmeny a kadejaké úroky, penále a neviem, čo ešte ich od toho odradí. Lebo ja nebudem platiť sku..venému exekútorovi aby sa mal dobre na môj úkor. Nebudem platiť tisíce euro, keď som dlžná pár desiatok eur.

pKornutok

A toto je čo za logika, to je čo za zákon, že keď ja chcem zadať jeden pos.atý prevod na e-bankingu, tak sa s tým musím babrať min. 5 minút, ale keď vreckovému zlodejovi dostane kartička (alebo len číslo) do rúk, tak vtedy to ide bez overovania ako po masle. A pôžičky si možno nabrať aj on-line, stačí len naskenovať obč. preukaz. A počúvať každý deň tie -horror-stories-, tak to je najhoršia nočná mora (hoc´s aj s kvalitnou grafikou) v porovnaní s tým len veselá uspávanka. Keď toto nesúvisí s jedmi okolo nás, tak už potom neviem s čím a ja mám tiež dobrý nos. Treba si to vedieť zatriediť, čo je primárne, sekundárne, terciálne a podobne a potom podľa toho postupovať, lebo riešiť veci terciálne na úkor tých primárnych je skryté zlo/evil. Treba riešiť, skúmať, bádať, analyzovať.

anria 44

omen ty budes asi exekutor ... vies o co sa jedna ? ze niekedy v minulosti nezaplatis len pokutu 20€ trebars ze si isiel na cierno v elektricke..pokutu mozes dostat za cokolvek a zabudnut . zabudnes na to a po 10 rokoch ti za to idu zobrat pomaly byt !! ano ludia zabudaju - doba je rychla , a je vysloveny hyjenizmu, ze takto idu okradat ludi ! lebo exekutori su hyjeni .a presne taki chodia na luxusne dovolenky a na ruke hodinky za 5000 € -. to pravo vyckavat ,nemaju len tak zo srandy :) . a len vyckavaju aby sa to pekne nabalilo .. aby potom mohli obrat ludi aj o posledne !!..