Prave som isiel okolo smetiaka plneho detskych pouzitych plienok. Je zname, ze tie absorbcne vlakna a cele to zlozenie plienky je velmi neekologicke a tazko sa likviduje. Preco maju mamicky plne usta reci o bio pre deticky, eko, aby vyrastali v cistom prostredi a produkuju takyto zbytocny odpad? My sme plienky poctivo prali a vyvarali. Preco je to teraz tak? Ja viem, ze to setri cas a namahu, ale na druhej strane to strasne zamoruje zivotne prostredie. Viete si predstavit, kolko deti denne spotrebuje tieto plienky? Urcite sa to hybe v stovkach tisic. Preco su mamicky lenive to robit ako kedysi, ked sa tym nezamorovalo zivotne pristredie? Ved dnes mate same bezobalove veci, bicykluje sa, auta musia plnit emisne limity, triedi sa odpad a zrazu takato vec, ktora sa da lahko riesit, ze sa iba vrati v case a zacnu sa pouzivat bavlnene plienky?! Preco???
Latkove plienky pre deti
Anonym, dopravne prostriedky musia plnit prisne emisne limity a ide sa prejst na elektrinu. Cigarety tiez prechadzaju na elektronicke. Plienky zacinaju byt prilis veljy problem. Kedysi sa pouzivali a tu sme. A co ked je decko vyhadzane, tak potries mastou a basta a vyrazky su iba esteticka chyba, miliardy deti s tym kedysi nemali problem, prezili. Mamicky zacinaju prilis zamorovat zivotne prostredie svojim pohodlnym pristupom. Maju kopu eko reci a same sa stavaju velkymi znecistovatelkami a nikto to neriesi. Treba prejst zas na stare dobre casom overene bavlnene plienky! To je super, ze vsetci sa snazime chranit zivotne prostredie a ked maju mamicky nieco urobit, co narusi ich pohodlie, tak sa zrazu buria. Mne sa tiez nechce triedit odpad, rad by som to slahol do jednej nadoby a nekaslal sa s tym, ale zalezi mi na tejto planete, aby ostala pre nase deti, tak sa premaham a robim, co treba.
A vieš, koľko inkontinenčných vložiek a plienok použijú chorí a starí ľudia? Pomaly nás to zasype, skončíme zahrabaní v exkremetoch a moči.
Prečo prave plienky? A auta lietadla cigarety adt neničia životne prostreďie? Jasom vdačna za plienki nie zatože som leniva prať platene ale zatože som dosť natom zdravotne blbo ,sice su už prački. Ale male su stoho viac viihadzane a ešte treba platene plienky žehliť . A tosom tieš skušala žehlit ale aj tak sa viac vihadzali.