Prave som isiel okolo smetiaka plneho detskych pouzitych plienok. Je zname, ze tie absorbcne vlakna a cele to zlozenie plienky je velmi neekologicke a tazko sa likviduje. Preco maju mamicky plne usta reci o bio pre deticky, eko, aby vyrastali v cistom prostredi a produkuju takyto zbytocny odpad? My sme plienky poctivo prali a vyvarali. Preco je to teraz tak? Ja viem, ze to setri cas a namahu, ale na druhej strane to strasne zamoruje zivotne prostredie. Viete si predstavit, kolko deti denne spotrebuje tieto plienky? Urcite sa to hybe v stovkach tisic. Preco su mamicky lenive to robit ako kedysi, ked sa tym nezamorovalo zivotne pristredie? Ved dnes mate same bezobalove veci, bicykluje sa, auta musia plnit emisne limity, triedi sa odpad a zrazu takato vec, ktora sa da lahko riesit, ze sa iba vrati v case a zacnu sa pouzivat bavlnene plienky?! Preco???
Latkove plienky pre deti
Pettroneta pretože tlačila akurat do plienki no ako som ju posadila prestala kakať
ešte niečo na tému ekológia a malé deti. Dojčenská výživa! Predáva sa síce v skle a ono je to recyklovateľné, ale aj tak. Vsadila by som na to, aby mamičky deťom pekne varili! Nech sa siaha po takejto výžive, iba ak niekam cestujú, alebo v prípade núdze. Tiež ovocné dojčenské výživy. Viac vitamínov obsahujú tie, ktoré im matky pripravia samy.
"dlho sedela na nočniku"
načo dlho? Nemá zmysel. Vtedy to dieťa omrzí. Dieťa ciká po každom prebudení. Takže ak ho okamžite po prebudení dáš na nočník, vyciká sa tam. Ciká po každom jedle. Po jedle ak dáš hneď na nočník, vyciká sa. Ono sa vyciká kvôli tomu, že je akurát mechúr plný a je v takej polohe, že sa mu v sede na nočníku stláča. Dvojročnému jednoducho nedaj plienku a iba ho prezleč, ak sa pociká, alebo pokaká. Na noc a na poobedňajší spánok mu zato plienku daj.
Možna som to zle pochopila prepač
Keď je dieťa po manželovi, tak je to urážka?
Antilopa dik za uražku zatože som postihnuta nemozem ale nič si s uražki neberem dost ludi sami smialo za hendikep
Asi je tá ročná po manželovi a staršia po tebe.
Petronneta 1ročna mi skour chce na nočnik ako 2ročna tusom 2mesiace učila a nič dlho sedela na nočniku a nevicikala ani nevikakala sa. 1ročnu davam na nočnik ked sa pita som prekvapena že je rozumnejšia
anonym: 1. textilné plienky - t. j. 22 plienok každý deň prať t. j. voda a prací, avivážny prostriedok, ak sa pokaká, voda navyše, + chlorox
2. pohodlie dieťaťa: od 4 mesiacoch sú 2 bavlnené plienky málo a bábätko ich preciká, takže možno prať aj oblečenie
Môj návrh: ak je dieťa od 3-4 mesiacov nepokojné, vziať ho na ruky, rozbaliť ho a podložiť pod neho v polosede lavór, aby sa vyprázdnilo. Od 6. mesiacov klásť zakaždým po prebudení a po najedení na nočník a spotreba jednorazových plienok sa tým výrazne zníži. Po dovŕšení jedného roka nechávať v letnom období v období bdenia bez plienky s dosahom na nočník, aby si mohlo naň sadnúť.
Nejde o moju leniivost zle si pochopila.. co chvila ja budem nosit plienki a comi muz ma dat bavlnene?