Kde sa zamestnať?

motylAnna

A kde hľadáš prácu? Hľadáš ju naozaj aktívne? Lebo je rozdiel medzi hľadať aktívne a poslať životopis a čakať, kým sa ozvú. Ak je tam číslo, zavolaj a nečakaj. Keď si nepracovala 4 roky a teda nemáš prax, musíš rátať s tým, že na žiadnu TOP pozíciu sa zatiaľ nedostaneš. Ale keď sa chce, dá sa všetko. Nepíšeš akú máš školu, skúsenosti, čo si tie 4 roky robila, to sú dosť podstatné veci. Ak si sa len flákala a nič nerobila, budeš musieť začať niekde vo fabrike alebo v obchode, tam Ťa určite vezmú. Čo sa veku týka, pravdepodobne máš na mysli, že zamestnávatelia Ťa nebudú chcieť zamestnať kvôli riziku, že im odídeš na materskú, je tak? To sa báť nemusíš, veď to by nemohli zamestnávať žiadnu ženu, lebo žena môže odísť na materskú kedykoľvek a je jedno či má 20 alebo 30 alebo 40, toho by som sa nebála. Ja mám 32, deti nemám a veru nikdy som nemala problém sa zamestnať. Na začiatok vyskúšaj agentúry a hlavne nebuď prieberčivá, lebo nemôžeš byť. Tie 4 roky nie sú tak dlhá doba, môžeš to obkecať, že s bola v zahraničí a starala si sa o deti. Záleží len na tom, ako to podáš. Ešte ma napadlo, môžeš robiť opatrovateľku seniorov, je to náročná a nie moc dobre platená práca, ale lepšie ako byť bez práce, nie? Tam si ale musíš urobiť kurz. Prajem veľa šťastia.

Danielllita

Hlavne nestresuj, zamestnas sa v pohode, staci chut do prace. 4 roky nie su az taka doba, mam v rodine pribuznu, ktora bola doma cez 20 rokov!!!

daniela2

možno Ťa celkom radi zamestnajú, lebo tým dostanú vlastne zadarmo pracovnú silu, ktorú im bude platiť úrad práce.

swistica

Vidis a ja zase vychadzam z toho, co mam ja vo svojich zapoctovych listoch. Nemyslim si, ze by boli personalisti nekompetentni. Za tie roky existencie danych zamestnavatelov a tom pocte zamestnancov by sa na nezrovnolost uz davno prislo.
Ak teda naozaj citujes danu vec z tvojho zapoctoveho listu, moze ist o nadstandard, ktory ti bol poskytnuty, ale vo vysledku nema na nic vplyv. Pretoze su firmy, ktore zapoctove listy nechcu vobec a su firmy, ktore tam uvedu len cas odpracovany u nich.

Zadavatelke temy by som odporucila vyhladat nejakeho poradcu, ktory jej pomoze dat do poriadku zivotopis. Styri roky je naozaj dlha doba a ja osobne by som tam radsej uviedla tie zamestnania ,,na cierno,,. Len to treba rozumne rozlozit.

Annie914

Swistica, ty si úplne beznádejný prípad, totálne nechápavý človek. Vetu "ku dňu skončenia prac. pomeru bolo započítané z CELKOVEJ doby zamestnania".. som ti citovala z jedného zo svojich záp. listov. Všetko, čo som napísala, sú moje reálne skúsenosti. Viac s tebou čas strácať nebudem, lebo je to úplne zbytočné, stále omieľaš tie tvoje vybájené nezmysly.

swistica

Mila Annie - mas teraz realne pred sebou svoje Potvrdemia o zamestnani - nazyvane zapoctove listy? Ocividne asi nie, pretoze by si toto nenapisala.
Stale plati, co som uviedla nizsie, akurat doplnim ze v sulade s GDPR sa uz udaje o byvalych zamestnancoch uchovavaju len vo velmi okliestenej podobe, takze ci tam spada archivacia zapoctoveho listu predchadzajuceho zamestnavatela je otazne.

Annie914

Swistica - ja tu nikoho zámerne neurážam, ale zmyslom tohto fóra určite nie je šíriť bludy, aké tu niektorí ľudia píšu. A nič sa mi "nezdá", všetky moje záp. listy uvádzajú súčet odpracovaných rokov od prvého zamestnania. Ešte raz ti vysvetlím, ako to funguje: nastúpiš do zamestnania, odovzdáš záp. list z predchádzajúcej práce. Pri odchode z danej práce ti vystavia nový záp.list, kde sa k danému počtu odpracovaných rokov PRIPOČÍTA počet rokov odpracovaných v danej organizácii, pričom pôvodný záp. list (kópia) odovzdaný pri nástupe u nich zostáva. Tento nový záp. list odovzdáš pri nástupe do ďalšej práce, a takto to pokračuje až do dôchodku, kedy máš potom na jednom záp. liste súčet celkovo odpracovaných rokov, a tento záp. list priložíš k žiadosti o dôchodok. Aspoň takýto by mal byť správny postup, ak je to u teba iné, potom asi v organizáciách, kde si pracovala, mali nekompetentné personalistky, inak sa to vysvetliť nedá.

swistica

Annie - myslim, ze nie je potrebne, aby si urazala anonymnych ludi na fore.
Bola si sa teraz pozriet na svoje zapoctove listy, alebo sa ti len nieco zda? Na mojich zapoctovych listoch je uvedena doba, ktoru som bola u daneho zamestnavatela. Nikto nic nepripocitava k predoslym zamestnaniam. Spocitavat sa to bude az pri vybavovani dochodku.
A v mojom pripade, zo vsetkych mojch zamestnavatelov , prave zamestnavatel s najlepsim menom, platom a postavenim na trhu prace zapoctovy list vobec nechcel.
A este pripomeniem, ze zakladatelka temy realne pracovala a cize potencionalneho zamestnavatela klamat nebude.