Zamestnajú ma niekde, keď som 4 roky nikde nepracovala, teda nie oficiálne a mám krátko pred tridsiatkou? Hľadám, ale nedarí sa mi nič nájsť.
Kde sa zamestnať?
Annie nemusis ma urazat, ani utocit na mna. Pracovala som povacsine vo fabrike. Nie, nechceli odo mna este nikde zapoctovy list. Tu ironiu ze aku "pracu" som vykonavala si laskavo odpusti. Pekny vecer.
Zapoctovy list vyzaduju zamestnavatelia od zamestnancov kvoli odvodu dani a do pistovni. Nema to nic spolocne s tym, ci sa jedna o skukromny, alebo statny sektor, alebo s tym, ci ma niekto prax, alebo nema.
Hurajka, tak potom radšej ani nechcem vedieť, čo za "prácu" si vykonávala. Lebo seriózny zamestnávateľ si ten záp. list vždy pýtať bude, to je fakt.
Swistica, zase len musím skonštatovať, že píšeš hlúposti, aj keď si mi to "zakázala" :DD. Predstav si, že som pracovala v súkromnom aj štátnom sektore a na každom zápočtovom liste mám uvedené :"ku dňu skončenia prac. pomeru bolo započítané z CELKOVEJ doby zamestnania".. a nasleduje súčet dní+rokov od prvého zamestnania. Takže ma tu nepoučuj a nezavádzaj ostatných. Okrem toho sa záp. list prikladá aj k žiadosti o dôchodok. Samozrejme, že ho žiadajú až po nástupe do práce, ale predpokladám, že makrella sa chce aj naozaj zamestnať a nie len z nudy chodiť po pohovoroch, preto si v životopise nemôže uviesť zamestnávateľa, u ktorého nepracovala, lebo oni by to z toho záp. listu aj tak zistili (nesedel by počet odpracovaných rokov).
Odo mna teda este nikdy, nikto zapoctovy list nechcel...
Annie - a navyse ona v zivotopise klamat nebude. Ved tam realne pracovala, akurat nema od toho doklad. No skusenosti nadobudla.
Mila Annie - niektori zamestnavatelia ziadaju zapoctovy list od posledneho zamestnavatela a niektori neziadaju ziaden zapoctovy list. Toto sa deje az pri podpise zmluvy, pripadne prve dni prace. Cize uz ked je prijata. Zaroven to riesi personalne oddelenie a nie sef, manager, teamleader. Vsetky zapoctove listy od teba ziada len statny sektor a aj to len preto, aby ti spocital prax, ktora sa prejavi na plate. (platove tabulky) .Sukromny sektor vsetky zapoctove listy neziada.Ona urcite v statnom sektore pracovat nebude. Ked niekto odchadza od zamestnavatela, v zapoctovom liste ma uvedenu dobu/dlzku ktoru u daneho zamestnavatela pracoval. Zamestnavatel nic nepripocitava a ani neodpocitava k dalsim zapoctovym listom.
No a nabuduce, ked budes mat potrebu pouzivat tieto expresivne pomenovania, tak si najskor zisti informacie, pozri si svoje zapoctove listy, pripadne sa len slusne spytaj bez pisania slova hlupost.
swistica, ako môžeš napísať takú hlúposť, že vraj nikto nebude žiadať zápočtový list?? Ty si asi ešte nikde nepracovala, pretože pri nástupe do zamestnania budú VŽDY žiadať zápočtový list z predchádzajúcej práce (ak je uvedená v životopise), pretože potrebujú vedieť, koľko má odpracovaných rokov, aby jej potom keď bude odchádzať od nich, mohli tie roky k tomu pripočítať..
akú školu máš vychodenú?
Chapem to tak, ze pracovat si pracovala, no na cierno. Tuto pracu si do zivotopisu napisat mozes.Nikto od teba nebude ziadat zapoctovy list, ci nejake papiere.