Koľko stojí svadba ?

Tripi

Thomas, ty si z dobre lacného kraja. Pri cene prípitku tak 2,5 za poharik by Ti už na jedného človeka vysla len jedno 0,25dc nealko, čo je total nereálne, lebo na svadbe sa aj tancuje, takze sa veľa vypije, či nealka alebo alkoholu, takze treba za pitie ratat min 20 na hlavu.. a jedlo za 10eur je tiež nereálne.. a to neratas ešte obrúčky, kaderníka, fotografa, požičanie siat, závoja, topanok, oblek..

Tomas12345sss

Podľa mňa aj do 1000 eur by sa dalo zmestiť. Prenájom nejakej miestnosti na vecer ti dajú za 100 eur, a keď máš 60 hostí tak večernú menu na jedného hosťa aj v luxusnej reštaurácii po dohode keď ti dajú zlavu by stálo tak okolo 10 eur plus nejaké to pitie dajme tomu že toho vypije za 4 eura a teda 14 euro na jedného hosťa. 60x14 = 840 euro, plus 100 za nájom miestnosti a máte to 940 euro. Na vyzbierani možno dostanete aj viac než miniete a v konečnom dôsledku tak na svojej svatbe ešte i zarobíte.

Gloriaa12

Tá torta sa robila v jednej dedine na východe a bol cenník 1 kg = 10 eur
20 kg torta = 200 eur
U tej istej sme dávali robiť aj na krstiny 3 kg = 30 eur
Ale zase závisí iný kraj, iné ceny, iné cukrárne majú tiež
U nás v KE napríklad 2 poschodovú tortu môžeš mať za 20/30/100 eur

Suma sumárum svadba je pálka na tom sa zhodneme :))

Lula313

My sme mali svadbu o 35 hosťoch v Ba(z kadiaľ pochadzame) a vysla cca na 9000eur a to sme šetrili, kde sa dalo. Vyzbierali sme v obálkach 2000. Muž poskytol auto a vodiča robil kamarat na rozvazanie hosti po hostine, naše svadobne auto sme mali kamosa na S classe za 30 EUR. Svadobnú výzdobu mi robila mama a aj zaplatila, bola krasna(gule z ruží naaranzovane v svietnikoch), inak za to by sme zaplatili agentúre dalších 2000. Veľké polozky sú požičanie siat cca 600eur, na lacnejších je aj vidno, že sú to čínske smejdy, fotograf, kameraman, tá vyjdu každý priemerne tak 450-600eur a samozrejme vyžadujú, aby mali aj svadobne menu, každý si priniesol asistenta+DJ, takze len 200eur vyhodíš na stravu pre 5 cudzich ľudí, ktorí už zaplatene majú za sluzbu??‍♀️ Obrúčky si viete dat spravit zo zlata, ktoré už mate doma, na tom viete ušetriť, pripadne na vlastnom alkohole, ale vo veľa restikach sa plati drahe korkovne, za fľašu tvrdého aj 15 EUR, za víno 6eur, čiže sa to dosť predraží.. tu dole niekto pisal o 6poschodovej torte za 200eur, čo je úplne nereálna cena. Ja som mala 8 poschodovú za 150 a to bolo až z malinova a široko daleko to bola najlepšia cena. Kamoska je cukrarka a keď robis z kvalitných surovín, tak 200eur by ti v zivote nepokrylo cenu na tu 6 poschodovú.. ešte počítaj vysluzky tak 20eur(10eur kolace, víno, krabica). Je to strašne veľa penazi, aj to človek ľutuje, ale oveľa viac by som ľutovala nejakú svadbu na úrade v nejakom kostýme o dvoch svedkoch..

Gloriaa12

Pred nejakým časom, pár mesiacov dozadu, som bola na jednej veľkej gyčovej svadbe. Sála v hotely, kvetinová vyzdoba s aranžerkou, kapela, švédske stoly, čokoládova fontána, fotokutik. Tristo malých pozlatenych srdiečok na každom stole, balony a neviem čo všetko, jedna torta tá hlavná svadobná ktorá mala 6 poschodí a važila 20 kg ich vyšla na 200 eur, do kopy torty mali asi desať, koláče na kusy asi 3000 ks a dokopy cca 100 ludí suma sumárum ich svadba vyšla na 12 000 eur !
A koľko sa im vrátilo na obálky? Cca 3 - 4000 e aj to počítam už vyzbierane prachy za redovy.
Ako bolo to pekné, miestami prehnane gyčove ale osobne si neviem predstaviť vyhodiť taký majland za svadbu, ale aj takí ľudia existujú

Salamistka

Neviem si predstavit, ze by som na taku volovinu vyhodila do luftu niekolko tisic. Ked si predstavim ako uzitocnejsie by sa dalo tolko penazi vyuzit.

usetrime

Zalezi aku velku svadbu chcete a kde ju chcete ma a s cim vsetkym.
Cim vacsia svadba tym vacsie naklady.
Osobne som za mensie svadby s par ludmi. Neoplati sa do svadby vela investovat vzhladom nato ze je to len jeden den a peniaze su fuc za 12 hodin a vzhladom nato ze dnes sa kazde 7 manzelstvo rozpadava v priebehu 7 az 15 rokov takze vyhodit kopu prachov za nieco co trva len necelych 12 hodin ?
Tadsej usetrim na byt/dom ci auto/dovolenku