Rozmýšľanie o živote

Príspevok v téme: Rozmýšľanie o živote
Simon1998

Dobrý den už od rána sedím na posteli a premýšľam o tom aký mám život. Vždy som si hovoril "mne stačí málo", "od života nechcem veľa". Ale teraz premýšľam či to je dobre takto rozmýšľať. Robím za 500e mesačne a som spokojný mam 20 tak to ešte beriem tak že to je prvá robota tak aspoň nech sa naučím hodnotu peňazí. Nesťažujem sa ale keď sa pozriem ako to bude v budúcnosti tak sa dosť bojim ako to bude ďalej mam kamaráta ktorý robí v nemeckú a stále ma ta vola lenže ja tam nechcem ísť stále hovorím ze nepotrebujem peniaze aj keď to nieje pravda peniaze si nutnosť. Po stretnutí s nim sa cítim v depresiach keď vidím ze sa vyváža v drahom aute zarába slušný balík a tak to ma kazdy môj kamarát len ja jediný som zostal taky chudáčik :(.

Tomas12345sss

Nemáš im čo závidieť a peniaze už dupľom nie. K čomu im to bude na druhom svete ? K čomu im to osoží ? Jedine čo osoží je viera v Boha. Nájdi a posilni si svoju vieru v Boha, zameraj sa na nebeské veci a uvidíš že po čase sa prestanes trápiť pre veci pozemské. Veci nebeské ti veci pozemské viac nez vynahradila.

Dan_ia

Vsetko je to uhol pohladu, ja napriklad som nazoru, ze vo vsetkom treba hladat to pekne, aj vsetko co sa nam deje ma nejaky zmysel a tym je potrebne sa riadit :)

Jaaab

Simon, to nemyslis vazne, ze sa citis zle, zo zivota inych. Preboha ty si uvedomujes ako rozmyslas? Vsak ked chces zit zivot ako niekto iny, tak rob to co on. Ked si ten druhy sadne na postel ako ty a bude rozmyslat ako ty, tak sa bude mat ako ty - to fakt nechapes logike?
Osobne neznasam ludi, ktori toto robia.
Ja vzdy hovorim priklad - sedia 2 deti s vedierkami na piesku, zrazu jedno dieta naplni kyblik pieskom a urobi si pieskovy kolacik a to druhe dieta, hoci ma kyblik, tak mu ho zacne zavidiet, postavi sa a rozkope tomu druhemu ten kolacik - to druhe zle decko si ty a to dobre je to, ktoremu zavidis...
Fakt si ubohy. Zavist je najhorsia ludska vlastnost, radsej odpustim vrahovi alebo zlidejovi, ale nie tomu, kto zavidu, fuj, je mi z teba na grcanie!

Kin

Simon ja som sa vedela v minulosti chronicky porovnávať s ostatnými, ale asi bolo v tom aj to, že ako mladá som ochorela. ..

Tu Ti inak ľudia nepovedia, že čo máš robiť, či zmeniť zamestnanie alebo nie, na to by sme Ťa museli poznať atď.

HeshChickenHesh3

Treba sa vsetkeho co mozes v zivote nabazit, to je jedno, duchovne veci alebo materialne. Mozes si vybrat co len nechces. Toto mam rad ja:-)

Loljk

A načo sa porovnávaš s ostatnými? Slušnejšiu robotu si pravdepodobne v budúcnosti nájdeš, ale k šťastiu naozaj nepotrebuješ drahé autá.

Jaaab

Pozri ak ta to potesi, ja som zacal pracovat v 1990 za 50 eur mesacne, v 1994 za 150 eur, v 1999 som mal 650 eur, od cca. 2010 som mal 1.400 mesacne a teraz ani presne neviem kolko, ale cez 2.000 mesacne, podla toho, ako mam zakazky, kedze som zacal robit na seba. Mam 48 rokov a ziadny pocit, ze mi nieco usli, bral som to tak, ze vsetko patri primerane k veku a skusenostiam. Nikdy som sa netrapil, nerizmyslal, neporivnaval. Zil som easy a ked mal niekto viac, neriesil som to, vzdy som to bral tak, ze mi staci to co mam. Netrap sa, vsetkonje tak ako ma byt a co ma prist pride. Uzivaj si mladost hlavne.

midro

Z lasky sa nenaješ ,peniaze su skoro všetko lebo čo bez nich ,.mozes ist zebrat na ulicu ,ved pokial ta tu nic nedrzi tak chod snim .Mozes sa kedykolvek vratit