Ahojte, mám 30 a som s priateľom rok. Vo vzťahu nie som veľmi šťastná a stále ho neľúbim. Priateľ je introvert a veľmi často ma fázy kedy potrebuje byť sám, alebo ma celý deň ignoruje. Veľmi mi tieto jeho nálady vadia, pretože ja som osoba ktora si žiada pozornosť, kontakt, nehu, bozky. Od neho sa toho dočkám len vtedy keď chce on a to je len pri sexe. Zatiaľ nežijeme spolu pretože nepracujeme v jednom meste a sme dosť ďaleko od seba. Teda spoločný čas trávime spolu len počas víkendov a dovoleniek. Veľa krát som rozmýšľala o rozchode, ale nie som s tym úplne stotožnená.. skúšala som si ho predstaviť ako otca mojich deti, čo si predstaviť viem a myslim si že ako otec a manžel bude super (mám na mysli, že bude dobrý, obetavý, starostlivý), ale asi život s ním by bol trápenie. Pretože ja si kontakty vyžadujem. Veľa krát sme sa o tom rozprávali, aj sa mi chvíľu snažil dať čo potrebujem, ale aj tak sa vždy vráti do starých koľají. Je to múdry, šikovný a dobrý človek a mám ho viac ako rada ale tie povestne motýle som pri ňom nezažila. Je mi jasné že mi tu budete písať že si to nevážim aký je, ale ja si jeho pozitíva na ňom práveže vážim a asi aj preto som stále s nim. Odporučíte mi niečo?
Nedava mi čo potrebujem
KED MI NEDAVA TO CO CHCEM, CO POTREBUJEM, TAK O COM TO JE?
skusala si sa o tom s nim aj rozpravat? ale inak ked ti mam pravdu povedat tak on ked je taka povaha, len velmi tazko sa bude menit. musis porozmyslat ci si ochotna tak dalej zit
Neviem, ale podľa mňa nemá takýto vzťah význam. Ste odlišný a keď ti to už teraz vadí, tak neskôr ti to bude ešte viac! Porozprávaj sa s ním otvorene a vydiskutujte si to!
Uz som to v niektorej teme spominal. Tvoj priatel je typicky beta samec, starostlivy, ochotny sa podelit o svoje zdroje. K takymto typom ludi je zena pritahovana pocas svojich neplodnych dni, kedy chce istotu, zazemie, niekoho kto sa po stara. Tie tvoje "motyle v bruchu" by si pocitovala pri alfasamcovi, co su vsak chlapi, ktori sa zriedka rozhodnu pred manzelstvo alebo dlhodobi vztah so zenou. Tychto chlapov je priblizne 20 percent a ty ako zena si k nim pritahovana pocas svojich plodnych dni. Su to najkvalitnejsi samci s ktorymi chce zena plodit potomstvo, su to chlapi, ktorych zena respektuje a s ktorych ide "do kolien" . Je to priroda nic s tym nespravis.
AnnaBela, skus si otocit otazku a sice, predstav si, ze by si bola po usi zamilovana do chlapa, ktory by sa pri tebe necitil byt stastny, bol by s tebou iba preto, ze si spolahliva a zodpovedna. Chcela by si taky vztah?
Ide o to ze sa to vo mne bije. Neviem či to mám ukončiť pretože priateľ je inak v pohode človek. Môžem sa na neho spoľahnúť, je dobrý atd. A bojím sa ze by som to raz mohla ľutovať. Ale na dtuhej strane necítim sa byť pri ňom šťastná.. ja naozaj neviem ako ďalej.
Ak potrebujes mat motyle v bruchu, tak nehladas muza, ale si nejaka Lepidopterologicka. Alebo je to znak zacinajucej hnacky.
Anabela, myslíš, že šteklenie motýľov v brušku ostáva ľuďom v dlhodobom vzťahu po celý čas? Vieš, dosť pochybujem (a oprávnene), že by ľudia dokázali vysvetliť príčinu existencie "motýľov" v brušku a ich úlohu. Väčšinou si myslia, že vo vzťahu sa nemôže stať, aby tieto motýle boli stále prítomné, že ak ich človek prestane cítiť, tak že je v nesprávnom vzťahu. Omyl. Veľký omyl. Motýle by mali byť niekde na začiatku vzťahu, možno prvých pár rokov, ale potom prirodzene(!) odlietajú. To ale vôbec(!) neznamená, že dvaja ľudia prestanú mať potrebu fyzického kontaktu (dotyky, objatia, sex)! Po určitom období sú motýle nahradené skutočnou láskou, či úctou, či vzájomnou partnerskou sympatiou. Takto by to malo byť. Takto to aj je, ALE: - samozrejme v dobrom a harmonickom vzťahu, ktorý majú dvaja podobne mysliaci, cítiaci a vyspelí ľudia. Asi to ako krátke vysvetlenie stačí, o ešte doplním: - "Motýle v brušku = sú prejavom prvotnej a prirodzenej fyzickej túžby jedného tela po druhom tele. Zdôrazním: - tela(!), nie duše, ktorá je hlavnou podstatou bytosti človeka. ---------- No a celkom na záver..., ak je pre teba naozaj také dôležité a podstatné cítiť prítomnosť motýľov v brušku pri svojom partnerovi, tak je to tvoja vec, tvoja potreba a tvoje pochopenie dôležitosti niečoho, o čom si myslíš, že by malo byť vo vzťahu stále. ----- V skutočnosti je to len polovičné a malé pochopenie toho, čo je pre vzťah naozaj dôležité, ale chápem ťa... Si mladá, máš 30 rokov a o vzťahoch nikoho z nás nič neučili :( ...Až život po mnohých rokoch učí ľudí rozoznať pravdu o vzťahu muža a ženy vo vzťahu. Mali by ste vedieť, že motýle po čase miznú, presne tak ako mizne zamilovanie a vášeň. Toto všetko je človeku dané len na určité obdobie. Všetci by mali vedieť, že vzťah má svoje vlastné vývojové fázy - od zamilovania, motýľov a telesnej vášne, až po zrod skutočnej lásky, úcty a dokonalého porozumenia medzi dvomi. Kde je láska a porozumenie, tam prichádza aj radosť zo života a s ňou sa občas vracia aj krátky pocit "znovu-zamilovanosti", občas sa vrátia aj motýle a občas aj vášeň. V pokojnom a harmonickom vzťahu to tak býva. Ale nikdy neuver tomu, že to tak býva a má byť každý deň, či prinajmenšom raz za týždeň. Skvelý pocit, nálada "blázniť sa" a vášeň, totiž nepoznajú čas. Prichádzajú len občas - keď sa dvaja ľudia a ich duše cítia šťastne, či z nejakého dôvodu až bláznivo šťastne. ---------- A možno kvôli svojim súčasným pocitom skončíš ako mnohí iní - rozchodom. Možno veríš tomu, že všetko je inak - tak, ako si predstavuješ a želáš ty.
Niektorí ľudia chodia do práce a poobede si potrebujú oddýchnuť.
Lebo so treba vziat ponaucenie z tejto piesne
youtu.be