Oplatí sa mi ísť na úrad práce? - zťp, invalidný...

ELprofesor

Dám všetkým nezamestnaným ZŤP občanom radu , nechoďte pracovať lebo z vás vyžmýkajú aj dušu a všade sa k vám budú správať ako handra alebo niekomu menejcennému....
Riešenie:
Začnite podnikať, hocijako ,ale robte sami na seba.
Pre všetkých ZŤP je podnikanie najlepšou možnosťou ako sa nezmordovať..

19kika19

Ja som tiež na polovičnom invalidnom dôchodku a teraz som skončila v júni prácu . Mám 22 rokov. Na úrade práce mi povedali , že tým pádom že mám ZŤP tak sa tam ani evidovať nemusím, jedine v t prípade , že by som chcela aby ma zaradili do nejakého projektu, aj to 3 mesiace dopredu . Tak som sa rozhodla že si radšej prácu nájdem sama. Je to ťažké , pretože väčšina zamestnávateľov chce zamestnancov z úradu práce , ale myslím si že kto sa chce zamestnať, ten si prácu nájde.

rusmarkar

suhlaim s "ozoon111" prebiehalo to úplne rovnako, keď som s dotyčným pánom, ktorý ma viedol v evidencii mala menšiu výmenu názorov, tak mi nakoniec ponúkol prácu v práčovni a to som na polovičnom ID pre veľké problémy s chrbticou. Keď som odmietla, tak ma automatický chcel vyradiť z evidencie. No nakoniec nemusel o vyradenie som požiadala sama.

swistica

Pracovne ponuky si mozes okrem stranky Profesia pozriet i na stranke uradu prace: www.istp.sk (internetovy sprievodca trhom prace). Firmy maju povinnost na tejto stranke zverejnovat vsetky volne pracovne miesta. Myslim, ze nic viac ti uradnicka na urade povedat nemoze. Vsetko musi byt zverejnene online.

Ak si vsak ZTP, tak je mozne, ze zamestnavatel by na teba mohol dostavat nejaky prispevok z uradu. Urcite by si vsak musela byt zaevidovana niekolko mesiacov. Podla mna, ak sa na urad pojdes spytat, nic za to nedas. Nemusis sa hned registrovat. Len ziskas relevantne informacie.

humpolec1

Na urad prace sa oplati ist ak:
1./ mas narok na cerpanie podpory v nezamestnanosti
2./ chces, aby stat za teba platil zdravotne poistenie (co asi nie je tvoj pripad kedze si invalidny dochodca, to uz vies ty)

Vsetky ostatne dovody nemaju zmysel. Ponuka pracovnych miest je zverejnena na ich webe. S preplatenim kurzu je vela papierovaciek a kurzy su pochybne.