Neviem čo so životom

Príspevok v téme: Neviem čo so životom
tomas==

Ahojte, chcel by som vám aspoň z časti popísať moju situáciu a dúfam, že sa tu nájdu nejakí správni ľudia, ktorí mi napíšu svoj názor, poradia a podelia sa ako to mali oni. Mám 18 rokov, som v maturitnom ročníku a neviem, čo robiť so životom. Na akú VŠ ísť a či vôbec? Isť po maturite pracovať, alebo niekde vycestovať do zahraničia? Neviem čo za prácu by som chcel robiť. Jediné, čo viem je, že by som chcel pomáhať ľuďom, ale to asi veľa ľudí. Som veľmi závislý od názorov druhých. Stále rieším, čo si o mne myslia ostatní ľudia. Mám za sebou náročné 2 roky sebapoznávania a mám pocit, že som ešte viac v sebe stratený, ako keď som začal so sebarovojom. Svoju povahu a osobnosť som už z veľkej časti poznal a sám so sebou si rozumiem, ale stále nepoznám tú hlbšiu časť seba. Neviem, čo jednoducho mám robiť vo svojom živote a aké je moje životné poslanie? Ešte viac mi to skomplikovala aj stredná škola, ktorá ma absolútne nebaví. Vybral som si zlý odbor- informačné a sieťové technologie a teraz z toho mám ísť maturovať. Nemám žiadne ciele, iba také všeobecné ako byť štatsný, mať rodinu, byť finančne nezávislý, cestovať a robiť prácu ktorá ma baví, ale nič konrétne si pod tým neviem predstaviť. A neviem ako si tieto ciele stanoviť. Naša generácia má nespočetne veľa možností oproti minulosti, ale akosi sa v tom pre mňa zložitom svete strácam a neviem čo si vybrať a akou cestou ísť.

olivka1987

Nikto ti nepovie :) O tom je práve tá dospelosť, že nevieš čo máš robiť, musíš sa proste iba rozhodnúť tak ako si v tej chvíli myslíš, že je to správne a až neskôr či to tak naozaj bolo alebo nie :)

1sandra

Ak nejdes tam, kam ta to najviac taha, pojdes vselijakymi moznymi obklukami v ktorych sa stratis, takze podstate su PRIORITY, ziadne vseobecne ciele.

Almarinos

Ja mam pocit ze ty si ako ja - stále budes hladat ten hlbsi zmysel zivota, ale nikdy ho nenajdes.
Ja som si myslel ze ked budem dospely ze UZ to snad budem vediet ale neviem. A mam pocit ze ani vediet nebudem. Tiez ma napadlo pomahat ludom ale hlbsie som to rozobral ze preco ma to napadlo a odpoved- lebo neviem na co tu som. A citim nieco v sebe ze mal by som byt niecim uzitocny a ze rad pomaham ludom.
Je to akesi humanitne odovodnenie toho na co tu vlastne som. Dava to aj nejaku tu logiku.A ludia to vedia aj ocenit. Ale je to naozaj to prave pre mna co by ma balvilo, naplnalo? Pre mna nie. Nebavi ma totiz zivot. Nie je to ani zivot, ale skor prezivanie.
Je to sice pekne (ten ciel pomahat) ale citim sa tak ci tak ako " bezvyznamny clovek" - ako nikto. Dost tazko sa mi to opisuje ale moj zivot som zasvatil hladaniu svojej podstaty- ALE NENASIEL SOM JU.

Ked to vidis tak isto ako ja mozes mi napisat almarinos@azet.sk.
Mam uz sice 33 rokov, ale pocitujem.to iste a hladam podobnych ludi ako som ja.

Pag

Tak, a poďte všetci na mňa, všetkých vás zrazím k zemi, you ants. Come Maestro, we wil show them our rules, our methods, you will not leave me alone. Do not have fears. We are the winners!!! And You Satan, you grandfather, go sleep. It is our world, we had created it for ourselves. Yes, my brain is a gelatine. Bye, who are you, you ant??? My muscles our bigger than yours, ou. Come on all, yes. Who is more than a clown. Fuck You all. Come on!!! I AM. Come down my Maestro and I will show them my truth. Kill me, oh, ha, ha, ha. It is really bad, fucking bad...

Pag

Nemusíš vedieť, čo so životom. It´s my turn, teraz Ťa pozývam Ja Pane, aby si prišiel na túto Zem, aby si tu urobil poriadok, spolu so mnou. A berte to tak, že mi hrabe ha, ha, ha, ja mám v piči vaše peniaze, tak a teraz nastáva iná éra, teraz tu začneme vládnuť My, ktorí nie sme z tohto sveta (sme so 4. dimenzie), my vám ukážeme iné parády. Ešte raz, porývam Ťa, môj Maestro ako Tvoj clown, dosť som sa naplakal, príď zajtra a my si tu už poriadok urobíme v tejto žumpe a potom sa budeme tešiť a budeme sa všetci smiať, lebo MY SME. Kto sa Tebe postaví, môj Maestro?? Yes, I am holier thoudand time than You and What? I am His clown and? You grandfather, but so or so Big Thank You, maestro, too.

Niki17

ahoj tomas, mozes mi napisat na nikii17@centrum.sk :) asi by bolo blbé sem napisat moj fb, tak radsej ten e-mail teda :D

tomas==

Nikol17 určite môžme popísať viacej v súkromenej správe, dáš mi na teba e-mail, Facebook, alebo ako sa spojíme?

Ananaska

Daj si rok pauzu..choď do práce, prípadne na urad práce a rob aspoň na dohodu..alebo zahraničie aspoň na par mesiacov. Prideš na to, či chceš mať pracovný život, alebo byť nadalej študentom.

Ten rok sa môžeš venovať tomu, na čo ako študent, alebo zamestnaný nemáš čas. Nenechaj sa silou mocou so niečoho tlačiť. Si dospelý a pritom v najlepšom veku. Tak hor sa do života :)