Hľadanie práce

Príspevok v téme: Hľadanie práce
petka334

Pracujem od skončenia školy, t.j. od roku 2011 v nízkokvalifikovaných profesiách, teda ako pracovníčka vo výrobe. Pracovala som v Samsungu, v Peugeot, Vetter Slovakia, výroba obrúskov, balenie hračiek, bola som aj v Nemecku kde som opäť pracovala v sklade s oblečením... teda všetko to boli práce kde nepotrebuje školy, prax a ani skúsenosti. Chcem sa spýtať, či sa s tým dá niečo robiť, nechcem tieto práce vykonávať do konca života vzhľadom na to, že som nahraditeľná veľmi ľahko a bohužiaľ na pohovore na asistentku alebo sekretárku by som určite neuspela. Už som si posielala žiadosti na poštu, ako klientská pracovníčka, do obchodov s oblečením a spodným prádlom, no nemám skúsenosti s pokladňou, neozvali sa mi. Ako sa môžem kvalifikovať, posunúť vyššie, aby som mala viac pracovných možností?

Mato82

Ale vsetko sa da naucit aj IT netreba hned napisat ako je na SLovensku zvykom ze to sa neda . Ja som tiez zacal studovat IT pomerne neskoro ale povedal som si bud sa zatnem naucim sa to a budem konecne zarabat slusne peniaze aj doma alebo budem na 3 smeny robit do konca zivota a nic pre seba nespravim. Urobit prvy krok je najtazsie ale potom sa deju zazraky aj v zivotoch. A dnes zijem uplne inak.

Ednapia

No ved to, ja som tiez na strednej nebola dobra z matiky ani z fyziky, na programovanie by som nemala hlavu. Ale komu matika isla tak v tomto ma buducnost rozhodne, su aj zeny programatorky. Cely ten pracovny trh ide dolu vodou a bude este horsie. Co s nami bude netusim. Ja teraz zarobim tak ze ledva prezijem, musim dost setrit na potravinach, ine v podstate ani nekupujem. Len potraviny a zakladnu drogeriu. Z ruky do huby.

swistica

Pre vsetkych, ktori chcu zacat pracovat v oblasti IT odporucam knihu Lenky Hlinkovej - Zensky algoritmus. Ziskate aspon prehlad o tom, co vsetko by ste v IT mohli robit a co preto spravit.
Pisem to z dovodu, ze kazdy si tu pod slovom IT predstavi programovanie. Takze nie, naozaj programovanie nie je cesta pre niekoho kto mal na strednej skole problem s matematikou a o programovani sa mu doteraz ani len nesnivalo.

Ednapia

Gloriaa12: veru nevezmu a to som si hladala pracu priamo v Bratislave. Tiez mam niekolko grafickych kurzov. Kedysi boli male firmicky, reklamne agentury aj vydavatelstva kde som sa mohla zamestnat a furt niekde hladali grafikov. Nehovorim ze plat bol nejaky uzasny ale aspon bola praca. Tie firmicky pomizli alebo neviem co sa stali. Teraz ked hladaju grafika tak je to casto nejaka velka medzinarodna firma a chcu dobru anglictinu. A caste je aj to ze ani nezamestnaju cloveka priamo ale cez nejaku agenturu vzdy na dobu urcitu a az po trebars dvoch rokoch ho zamestnaju priamo. Ale teda o mna zaujem nemali tak ci tak. Ak je niekto fakt dobry tak si pracu najde, mam kamosku co ovlada anglictinu a nemcinu na velmi vysokej urovni aj odborne vyrazy, ma manazerske schopnosti a VS tak ta ma dobry flek. Ale tak nie kazdy ma hlavu na jazyky a manazerske schopnosti su tiez skor vrodene, ked je niekto introvert tak z neho nikdy manazer nebude. Skor jak graficky kurz ti odporucam skor ucit sa programovsnie, napr. Javu, aj ked ani tam sa od jedneho kurzu asi moc cakat neda. Ale urcite viac ako od grafiky.

LondyncankaUK

Ahoj, rozumiem Ti. Ja som to vyriešila tak, že som odišla do zahraničia. Je tu oveľa viac práce a za tých 11 rokov, čo tu žijem sa mi nestalo aby som zostala bez práce a to ani v dobe keď bola kríza. Vždy som si niečo našla. Tu zarobíš dobre aj keď pracuješ v továrni, navyše sa môžeš dostať vyššie aj bez známosti, ak si šikovná a pracovitá, nie ako na Slovensku, kde aj na upratovačku potrebuješ známosti.

operatorkaSA

Uff no je to tazke ked si doteraz pracovala iba vo vyrobe. Musis sa snazit, pripadne si dorobit kurzy, vzdelavat sa, ucit sa jazyky. Sme na tom rovnako, este si pamatam ako som po maturite na obchodnej akademii bola cela stastna ze aku mam super skolu a budem mat aj super pracu. No smejem sa na tom aka som bola naivna a hlupa, jasne ze o mna nikto ani len nazakopol, 3 mesiace som si hladala pracu v kancli az som to nakoniec vzdala a skoncila v Samsungu pri pase. A pri pase som dodnes, asi tak. Ked nas raz nahradia stroje a roboty som zvedava co budeme robit. Asi pokapeme ako psy.