som tucne prasa

Pag

Ludia su netrpezlivi a chcu vidiet vysledky hned, ale tak to nefunguje. Kazdy den treba urobit nieco pre seba a po case sa to nazbiera a dostavi sa vysledok (tzv. 'dobra karma'), dajme tomu liecenie na psychiatrii na Strananoch (pozdravujem pani kucharku Anicku, tesim sa uz teraz na buchty na pare, v pondelok sa dostavim), ono to pride, Rome wasn't built in a day. Moja jedna noha vazi viac ako ty cela a povazuju ma za super-stihleho (asi tu na tom este horsie). Dovi.

marcka_64

Ale veď ty máš len 12 rokov a ešte si vo vývoji!!! A vôbec nemáš veľa kilov. Podľa mňa ty už teraz máš psychické problémy a začni ich čím skôr riešiť, aby už neskôr nebolo neskoro!

Naty93Hvolkova

Prečo ťa rodičia nútia do jedla? Asi preto, lebo sa im zdáš príliš chudá, nie? Dávaj si pozor, aby si neskončila v nemocnici!!

Akjil

Dá sa to zmeniť. Keďže máš 12, určite neodporúčam všelijaké pochybné diéty, ale začni cvičiť, nejedz veľa sladkostí, čipsov, fast foodu a budeš v pohode.

ahjajjaj

Beáta, si v období, keď raz rastieš, inokedy priberáš. Jedz toľko, koľko Ti dobre padne, len sa snaž jesť zdravo. Celozrnné, veľa ovocia a zeleniny, obmedz sladkosti.
Žiadne diéty. Nie si ako tučné prasa, smerodajná váha predsa nie je a keby aj, tak si rátaj ako výšku - 110, to je dobrá váha, a to si ešte nedosiahla.
Skôr sa sústreď na to, z čoho je tá váha zložená. Inak vyzerá 183 cm vysoký človek, ktorý má na sebe tuk a váži 95 kíl - a inak 183 cm vysoký chlap vážiaci 95 kíl, ktorý pravidelne cvičí, a má na sebe svaly. Takže hmotnosť nie je smerodajná, dôležité je, či tie kilá tvorí tuk, alebo svaly. Tým Ti chcem odporúčať pravidelné cvičenie. Najviac na nohy: behanie, korčuľovanie, skákanie na trampolíne, kolobežka, ale aj výdatnejšia turistika, potom aj ostatné časti tela: chrbát - brušné svaly, paže. Na to je dobré napríklad plávanie, vlastne to je na celé telo. Na brucho, ruky a nohy je dobrý aj horský bicykel. No a potom si pozri nejaké videá, obmieňaj ich. Najlepšie ak môžeš chodiť na nejaký šport v škole, ale aspoň 3 krát týždenne. Tie 2-3 hodiny telesnej, čo máte v škole je žalostne málo.