Skodlivost vecernych chrumanin

Príspevok v téme: Skodlivost vecernych chrumanin
Jack D

Mam taku stravovaciu dilemu - vecer si rad doprajem nieco chrumat, primarne slane. Chcel by som preto vediet, ktora z nizsie uvedenych chrumanin
a) je ako celok pre organizmus najmenej problemova,
b) vytvara najmensiu pneumatiku.

Kto chce, moze aj moralizovat, ale to mi fakt velmi nepomoze, kedze trener beztak do mna uz 2 roky huci, nech to nezerem a ze kvoli tomu mam tie sunky na bruchu (ukecal som ho ale na to, ze budeme robit castejsie hrudnik, takze ten aspon opticky dorovnava velky pupek).
Nieco slane vecer proste musi byt.

Takze tu je zoznam:
1. Chipsy
2. Arasidove Chrumky
3. Arasidy
4. Pistacie
5. Kesu
6. domaca slaninka (fakt mnamka ;))
7. Syry s modrou plesnou (obzvlast zlata niva)
8. Plnotucne nezrejuce syry

A ked sme pri tom, mozete pridat aj Vy na com ste zavisli, nech si rozsirim zoznam veci za co ma trener bude zabijat anglicakmi.

Jack D

Mozno by stalo za uvahu sa zamysliet, ci to chrumanie vlastne nie je len o tom, ze je clovek hladny a slabo sa naveceral...
Alebo ci organizmu nechybaju nejake konkretne prvky a preto ta silna chut na slane...

merilynn2

Všetky tie veci sú mňam! Za seba pridávam ešte dru tyčinky a slnečnicové semiačka (kým sa naješ z nelúpaných, tvoj bazálny metabolizmus možno spáli viac).
Večer si ich nezakazujem; keď mám chuť, kľudne zjem sama veľký balík. Všeobecne na sebe vnímam, že ma jedlo unavuje, tak sa teším, že po stresujúcom dni si môžem dať niečo slané a dobré (a nie, kaleráb taký pocit nevyvolá) a ísť spať. Pritom vážim menej, než keď som sa stravovala pravidelne a relatívne zdravo. :)

BJ 2

Este prazene tekvicove vyskusaj.
A striedaj ,kesu, tekvicove, mandle, a pistacie.
Ale budes musiet este doplnat omega-3 , lebo vsetky tieto veci obsahuju vela omega-6 m.k. a tie skodia, pokial mas malo omega-3.

BJ 2

kesu je najmensie zlo. Avsak, tej soli nesmies vela. Mozes pouzit fintu, ze doplnaj draslikovu sol, potom sodikova nerobi take skody, ako ked je prebytok sodika.
Najlepsie, keby si mal sodikovej soli a draslikovej za den rovnako.

Janko 12

mandle, arasidy, tekvicove a slnecnicove semiacka , ci ine orechy mozes, ale striedat a nie solene. No je tam vela energie , cize ukladanie okolo pasa Ta neminie.