Vedeli by ste takto žiť?

Príspevok v téme: Vedeli by ste takto žiť?
Loner

Ahojte, vedeli by ste žiť štýlom, že si dáte za cieľ za mesiac napr. prečítať 5 kníh alebo schudnúť 6 kg alebo založiť biznis...urobíte si na celý deň, každý deň rozvrh ako napr: 8:00-cvičiť, 9:00-prečítať 50 strán, 10:00-napísať 100 slov básne 11:00-učiť sa o podnikaní 12:00- obed...

Skúsili/chceli by ste to niekedy skúsiť? Čo myslíte, je takýto životný štýl efektívny a naozaj pomôže splniť ciele? Hovorím samozrejme o období dňa po práci/vo voľnom čase a má vôbec niečo také podľa vás zmysel?

Vďaka za odpovede.

Ikjl

Určite je dobré si nastaviť ciele, ale nie tak, že si ani nevydýchneš. Daj si trebárs cieľ, že každý pracovný deň prečítaš 50 strán a budeš cvičiť 15 minút. Cez víkend môžeš cvičiť trebárs aj hodinu, ale len v jeden deň...

jeanValjean

Všetko mať nalinajkované ....to je extrém,z druhého konca byť ľahostajný....možno nejakú predstavu,cieľ alebo podobne,áno.Očakávania prinášajú sklamania a človek mieni a Najvyšší mení.

Tutenstein_xD

Ľudia sú rôzni. Niekoho nebaví si plánovať veci na celý deň alebo týždeň. Jednoducho robí to, čo si daná situácia vyžaduje. Niekto si zase musí presne naplánovať, čo bude robiť počas dňa. Jednoduchá odpoveď.

Glero

Nie je problém. A časový harmonogram je jeden z najefektívnejších spôsobov ako uspieť. Ber to tak že raz umrieš, a neviem či by si bol/a veľmi hrdý na svoj život keby si ho celý preflákal/a. Ja osobne určite nie, a preto si treba život vedieť užvívať, a treba vedieť čo chceme. Dať do toho maximum. A raz si poviem "Stálo to za to." budem na seba hrdý a budem šťastný čo som dokázal.

Ale zase určite treba aj na určitú dobu vypnúť, trochu prísť na iné myšlienky odýchnuť si. Nemám tým na mysli že sa pôjdem rozbiť do najbližšej krčmy na šrot a potom dva dni mať opicu. Ale že si zoberiem pár dni voľno, a investujem ich do seba.

Loner

Zaujímavé uhly pohľadu. Ja týmto spôsobom žijem dlhšiu dobu ale vždy len na krátky čas. Áno, je v tom veľa premenných (náhoda, stresy, niečo do toho príde...) ale celkovo si myslím, že ide o veľmi dobrú vec, najmä v práci/v škole a fakt je tam vidno ten progres, hlavne ak je človek dostatočne disciplinovaný :D. A aspoň mne to dodáva taký väčší pocit istoty, že mám nad svojím životom kontrolu.

Ochhhhhh

Ja som to uz skusala aj by som si to vedela udrzat, nemyslim si, ze je to blbost ale vzdy po chvili mi take nieco prislo akurat do zivota zavazne, ze som na to uz nemala ani pomyslenia na nejaky program co som si urcila. To uz som potom riesila tu druhu vec a nie to co som mala naplanovane.

Mala som napr. pred letom plan a bola som aj taka namotivovana, ze si trochu vysportujem postavu, par dni som odcvicila aj som sa z toho tesila, vsetko, nerobila som to nejak nasilu ale potom zasa dosli stresy a vselico, ze som na to potom uz aj zabudla a nakoniec som z toho stresu navyse este aj rapidne schudla, ze poslednu dobu som skoro ani nejedla a vsetko oblecenie na mne az vysi, normalne som z toho v soku. Ak chce mat clovek takyto rezim nejak urceny tak treba byt aspon trochu ako tak v pohode psychicky a mat trosku ustaleny zivot a nie lietat hore dole v problemoch a starostiach.

domculcencul

Dávať si ciele je dobré ale v reálnom čase. napríklad keď robíš dvanástky celý týždeň nie je možné aby si prečítal za týždeň jednu knihu, prídeš domov a je jasné, že sa chceš najesť, osprchovať a ísť spať a tiež neviem či je dobré to tak ohraničovať presne na hodiny, proste to už je fakt taký režim už podľa mňa pre ľudí, ktorý majú nejaké psychické problémy aby mali každú jednu hodinu dňa vyplnenú