Mam jediného,staršieho brata.Vždy sme mali krásny vzťah.Ked sa oženil,veľmi sa zmenil.Nema dobrú ženu,neraz kvôli nej aj plakal. Zakaždým,pri najmenšom konflikte,sa mu vyhrážala rozvodom.Že ho opustí a viac svoje detí neuvidí.Okrem iného mňa pred rokmi prepustila z prace :-/
Pred 10r som viezla autom moju mamu a synovca-mal vtedy 9r.Sedeli vzadu v aute. Synovec bol drzý (proste puberta) a vyplazoval mi jazyk a papuloval. Keď na slovné napomenutia mamy a mňa nereagoval,zahnala som sa vtedy rukou po ňom (samozrejme,že som ho netrafila,lebo sa uhol a sedel vzadu). Vyložili sme ho pred domom,počkali sme,kým vošiel do domu a my sme pokračovali domov.Ledva sme došli domov,už sme mali telefonát od brata a svagriny. Nadávali,že som malého bila a ze on teraz doma plače.Nechceli počuť vysvetlenie od mamy,ktorá tam bola spolu s nami,ako to všetko bolo.Okrem iného,že som ho vobec nezbila.Bolo hneď jasne,ze toto bola príležitosť svagriny,aby sa ma úplne zbavila.Odvtedy mi zakázali vstup do ich domu.Takze už som tam viac nemohla vkročiť,ani chodit.Brat so svagrinou prestali so mnou komunikovať. Naši rodičia to aj riešili,ale vyhrážala sa im svagrina,že si viac vnúčatá neuvidia.Tak som našim povedala,aby to nechali tak.Riešila som to ale tak,ze každý jeden sviatok mojej netere a synovca som ich pozvala ku mne domov,pohostila som ich,dala som im dary.Vo voľnom čase som ich bravala do kina,na kúpaliska,na výlety.Deti vždy mali so mnou výborne vzťahy.Tajne za mnou chodievali na návštevy,písali mi. Tu bol problém vo svagrine,ktorá ma nemala nikdy rada.Svoju rodinu a svoje sestry milovala,nás a našu rodinu nenavidela.Takže 10r tento vzťah medzi nami trvá.Boli rôzne oslavy a životné udalosti,mňa nikdy na ne nepozvali.Preto ani ja som nepozyvala ich. Iba deti.Ja som bratovi však zakaždým aspoň smskou zavinsovala k sviatkom.On mne nikdy.Tento rok budem mat svadbu.Pozvala som na ňu iba neter a synovca. Nastalo peklo.Brat so svagrinou chcú ísť na svadbu.Dohovarala mi kvôli tomu teta aj otec. Viete. 10r je dlhá doba.Ked sme sa aj nahodou niekde vonku stretli,môj priateľ vie,kto sú,tak brata pozdravil.Alebo ich spolu.Brat ho nikdy neodzdravil.Radsej sa vždy otočil,alebo dal dole hlavu.A nie raz.Ja to beriem už normálne.Človek si na všetko zvykne.Aj na moje promócie som pozvala iba neter a synovca.S nimi mam ukážkový vzťah.No veľa ľudí mi vyčíta,že brata so svagrinou nepozyvam na svadbu. Viete,keby to bolo o tom,že sa naše vzťahy napravia.. Ale ak to ma byt iba o tom,že prídu na svadbu a opäť bude všetko po starom,tak to význam nemá.
Vy by ste co robili na mojom mieste?Ďakujem.
Dilema
Swistica.Nad tou kavou uvažujem,no naozaj neviem. Brat s manželkou neodzdravili môjho priateľa,ktorý ich pozdravil už viac-krát,a to aj priamo pri kostole,tak naozaj neviem.. Ja cítim iba jediné.Ze na svadbu by išli.Ale len kvôli zvedavosti.Aby ma mohla možno neskôr švagriná ohovárať.Ale nie z úprimnosti,že chcú zmeniť rodinné vzťahy.Toto cítim v hĺbke srdca.Ze by to bola faloš.Nie úprimnosť..
amelid - rovnako to vnimas zo svojho uhla pohladu i ty. Kazdy jeden clovek vzdy vsetko vnima len zo svojho uhla pohladu. Napisala si tu mnozstvo riadkov, no nevsimla som si, ze aha, toto by si teraz s odstupom robila inak, aha, tu si asi spravila chybu. Naco vlastne pises na forum, ked i tak ich na svadbu nechces? Ved uz si dopredu rozhodnuta? Chcela asi len, aby ti ludia pritakali, ze ano ty si ta super a neomylna? Super ti tu pisu, aby si ich pozvala na kavu a potom sa uvidi. Ani len na to nereagujes :-)
Swistica. Asi píšeš z vlastných životných skúseností.A tu nemá význam ďalej vysvetľovať. Lebo problém vnímaš iba zo svojho uhla pohľadu a iný nechceš vidiet.Možno si niečo podobné,ako moja švagrina. Ktovie?Nie som dokonalá. Mam svoje chyby.Ale nikdy som iným ľuďom neublizovala a neškodíla som im. A nie,netravila som u nich priveľa času.Nebolo ani kedy.No kedze švagrina neakceptuje aj ostatnu našu rodinu,roky sa nestretavaju nielen so mnou,ale ani s nimi,tak problém nebude asi len na mojej strane.Brat na svoju 50tku,kde mal 70ludi,pozval z našej strany rodiny iba otca so sestrou.A pritom má aj inú rodinu od nas.Druhu tetu a uja.Sesternice,bratranca.Zo strany švagriny tam boli všetci.Blizka aj široká vetva rodiny.
swistika keď ich brala na výlety, tak ich rodičia predsa museli pustiť, takže to nebolo celkom, že tajne...podľa mňa je to možné ešte urovnať bez toho, aby boli na svadbe nepríjemné pocity...keď pozvanie na kávu príjmu, tak je to na dobrej ceste, ak nie, podľa mňa nemá zmysel, aby na svadbu chodili
No hlavne, ze si to vies sama pred sebou zdovodnit :-) Bola by som velmi zvedava, ci by prisli, ak by si im nedavala darceky, cokolady, kolaciky. Ci by prisli, ak by ste sa len rozpravali alebo hrali na zahrade so starymi nemodernymi hrackami. Uprimne? Pochybujem. Aj toto moze byt dovod, preco je svagrina nahnevana. Velmi casto byva problem medzi svagrinami z dovodu, ze sestra chce i nadalej manazovat brata, byt v centre pozornosti, tak ako kym nestretol buducu manzelku. No ten uz ma novu rodinu a v centre je prirodzene jeho manzelka. Porozmyslaj aj ty, ci tiez v tomto nebol problem. Ci si na svagrinu v minulosti neziarlila, nesnazila sa ovplyvnovat ich zivoty, nechodila k nim pricasto a podobne. Problem je vzdy na oboch stranach.
Mas vsak moznost nezhody zjemnit, tym ze ich pozves na svadbu.
Swistica.Ked prišli v minulosti za mnou kedykoľvek deti,tak vždy prišli samé od seba.Doma povedali,že sa idú bicyklovať,alebo korčuľovať.A keď boli pri mne,vždy zazvonili,bud išli dnu,alebo sme sa bavili spolu vonku.Toto,že za mnou chodili tajne,mi povedali same až po rokoch.Teraz je už synovec dospelý a nemá problém povedať doma,že ide ku mne.To isté neterka.Keď mi prv napísali sms,alebo cez sociálne siete-že ako sa mam? Co robím? Alebo ci som doma a ci ma môžu prísť pozrieť,tak som im vždy odpísala.Ty by si asi neodpísala,ale ja som v tomto iná. A nekupovala som si ich.Ked mali meniny,narodeniny,boli vianoce,tak pre mňa bolo normálne im kúpiť k ich sviatku dar.Bravali si dary domov a nikdy mi to ich rodičia nevycitali,alebo mi nezakazovali kupovat im na sviatky dary. Keď som ich bravala von na výlety-vždy sa doma vypýtali,že ich beriem von a ci môžu ísť.Véd som zakaždým prišla po ne autom k ich domu,aj som ich odviezla späť domov.Tak ma videli.Len dnu som nemohla..
Neprajem ti niečo takéto zažiť,ale asi sa nevieš vcítiť do podobnej situácie. Deti som odmalička merkovala.Chodievala kočíkovat.Travili u mňa veľa času.Milujem ich ako vlastne. A pre konflikty dospelých by nemali trpieť deti.
keď ťa to trápi a oni prejavili záujem tam byť, skús si vzťahy s nimi urovnať ešte pred svadbou; napr. ich pozvi na kávu a uvidíš
srandada-ďakujem. Vnútorné som to riešila veľmi dlhý čas.Roky mi trvalo,než som si na tieto vzťahy zvykla.Aj som veľa sĺz kvôli tomu preplakala.Mna teší aspoň krásny vzťahy so synovcom a neterou,ktoré mam.A že tam budem mat aspoň ich dvoch.Obaja sa na svadbu veľmi tešia.Tu skôr narážam na problém dospelých.Svadbu si platím ja a ženích.Preto som sa rozhodla sama podľa seba a podla doterajších vzťahov v rodine.Ale teta a niektorí ľudia do toho priveľmi hovoria.Ja ich síce vždy územnim argumentami,prečo tam brat so svagrinou nebudú,ale tak vnútorné ma to predsa len trápi..
Vztahy v rodinach byvaju vselijake. Ty mas iste dovod, preco nemas rada svagrinu. Ver tomu, ze i ona ma iste velmi dobry dovod, preco nema rada teba.
Mne sa napriklad vobec nepaci tvoj vztah so synovcom a neterou. Tajne za tebou chodili, kupovala si im dary. Ved to si si ich poza chrbat ich rodicov vlastne kupovala a uplacala. Je to vsak tvoja vec. Raz na to tie deti pridu.
Na svadbu by si podla mna mna mala pozvat celu rodinu. Je to moznost ako trochu vztahy urovnat. Ak sa s nimi ty nechces bavit, i tak sa nebudes. Ako nevesta na to nebudes mat cas. Brata s rodinou usad napr. k starym rodicom, alebo zvysku rodiny. Budu sa bavit navzajom. Teba to zatazovat nebude. Navyse ak ich nepozves, moze to vypalit tak, ze ti odmietnu prist aj iny pribuzni. Nikdy nevies, ako to kto zoberie.
je to tvoja svadba, oni ťa ignorovali 10 rokov, opýtaj sa teda samej seba, či ich tam chceš mať, či na teba a tvojho partnera nebudú pôsobiť rušivo, však horšie to už so vzťahmi medzi vami nebude, keď tam nebudú