Zajakávanie

Príspevok v téme: Zajakávanie
19kika19

Ahojte. Je tu niekto, kto mal problém so zajakávaním a podarilo sa Vám z toho dostať ? Ak áno, tak ako ? Ja mám 22 rokov a zajakavam sa od detstva. Donedávna som navštevovala aj logopédiu . S tým zajakávaním je to niekedy lepšie niekedy horšie závisí to od situácie. V poslednej dobe som v strese takže teraz sa to zajakávanie dosť prejavuje.

Janko 12

Mame v rodine, a vekom sa to zlepsuje, ale ide o to casto rozpravat a ziskavat slovnu zasobu. Sledovat ktore slova, ci pismena na zaciatku slova sa Ti vyslovuju lahsie a ktore tazsie, a tak pouzit k tym tazsim synonyma "lahsieho slova". Taka rec, alebo rozhovor trva sice trocha dlhsie, ale je potom plynulejsia. A taktiez nestresovat sa pri rozhovore a tiez pomaha hovorit hlasnejsie .
Videla si film : Kráľová reč ? Ak nie pozri si . Drzim palce.

Kertali

Ja sa zajakávam niečo cez 3 roky by som povedal. Tiež záleží iba od situácie. Je to komplikovanejšie. Mám 17 , niektorým ľuďom to príde vtipné......

2410

Zajakavanie bolo mojou traumou počas celej školy-od ZŠ až po VŠ. Tiež som chodila logopedovi. Nejako som z toho "vyrastla". Držim palce. Ak chceš, ozvi sa na 0948552800.

simuira56

moj ocino sa zajakava cely zivot a tiez poskusal kadeco. cely zivot proste chodi logopedicke, zatial to nevzdal a nejake pokroky su vidiet ale uplne sa toho nezbavil nikdy

petroanneta

"Prijmi ma takého, aký som a ja budem čoraz lepší"
prijmi seba tak, ako si, a budeš sa stále menej zajakávať. Zajakávanie má psychické príčiny. Strach a úzkosť z neprijatia. Nauč sa prijímať samu seba totálne pozitívne, bez ohľadu na to, ako Ťa prijíma okolie. Proste vyhoď strach, že niekde neuspeješ. Ver v Boha, ver v osud, v svoju Šťastenu, že napokon aj tak všetko dopadne v Tvoj prospech. Mysli pozitívne. A kašli na zajakávanie. Každý má niečo. Niekto veľké a škaredé materské znamienko, ktoré mu oškliví tvár a bojí sa dať si ho chirurgicky odstrániť, lebo predkovia zomreli na rakovinu kože. A Ty sa predsa nezajakávaš stále, iba keď si v strese. Relaxačné techniky, pozitívne zmýšľanie, odbúrať ten stres. A mať sa rada, vrátane svojho zajakávania.

19kika19

emma2266- v škole som sa so zajakávaním snažila bojovať tak , že som sa snažila rozprávať pomaly a najprv si to čo som chcela povedať premyslieť

19kika19

emma2266 - v škole som mala tiež s tým problémy, ale zvladla som to najmä vďaka spolužiakom, ktorí ma brali takú , aká som. V škole som sa najviac bála toho, že ako s tým mojim zajakávaním zvládnem maturitné skúšky, ale na moje prekvapenie to nebolo až také hrozné .