ČO TO LEN MÔŽE BYŤ?

Príspevok v téme: ČO TO LEN MÔŽE BYŤ?
Vyvedenyzmiery

Ludia co.to je ked mi vadi vacsina zvukov?
Vadi a znervoznuju ma zvuky. Idu mi na nervy a mam chut zbit toho kto narusa moj klud.
Ide o tieto zvuky:
mlaskanie, poapevovanie popod nos tak ze hmkanie ..otras chut vrazdit ked toto pocujem, dalej ..pleskanie noh o slapky v lete a dupanie noh s topankami co maju hrubu podrazku co nosia zeny tie platformy 10cm, dalej .. jedenie chrumiek a cipsov tie zvuky ...dalej hrabanie sa rukou v sacku od cipsov, tyciniek, chrumiek a pod.
Dalej ..pokaslavanie a odkaslavanie nasucho ked to niekto robi zo zvyku ako tik, dalej ..hranie sa s klucmi v rukach co je inac prejav neistoty ako som zistil, dalej ..hranie sa s perom v rukach, to neustale zapinanie a vypinanie pera ..poznate to urcite, dalej ..zvuk mysi od PC,
Dakujem

simka111

Akoby som čítala o sebe :D Neznášam, keď si niekto píska, ale nie tak klasický, ale len tak pod nos (inak to nevysvetlím :D ), ďalej keď niekto cinka lyžičkou o hrnček, šepkanie, búchanie riadov v kuchyni, nenávidím zvuk motorky a veľkých aut, hlavne keď idú okolo mňa, vtedy si ma nožík vo vrecku otvára, hrabanie sa v sáčku od čipsov, podupkávanie nohou, atd atd... vyvoláva to vo mne neopísateľnú nervozitu, až nenávisť..
A večer keď si ľahnem, chcem mať úplne ticho... a zvuky telky, rádia či rozprávanie sa iných ..ach ... des

GM

Mizofónia/Misophonia (doslova „nenávisť zvuku“) je neurologická porucha, pri ktorej špecifické zvuky vyvolávajú abnormálnu reakciu – hnev, odpor, paniku a pod. Typickou odpoveďou na situáciu je tzv. "útok alebo útek" (angl. fight or flight response), teda ide o akútnu stresovú reakciu. Môže ísť o zvuky rôzneho charakteru a hlasitosti. Misophonia zahŕňa jedinečný súbor symptómov, ktoré sa dajú pripísať neurologickej príčine, nesúvisí však s dysfunkciou sluchového aparátu. Môžeme ju opísať ako bezprostrednú a extrémne negatívnu emocionálnu reakciu na konkrétne sluchové, zrakové a čuchové podnety, ktorá je sprevádzaná automatickým únikovým správaním. Misophonia narúša každodenný život pacienta a môže mať značný negatívny vplyv na sociálne interakcie. Ľudia trpiaci misophoniou sú často podráždení, nahnevaní alebo až rozzúrení z okolitých zvukov, ktoré vytvárajú ostatní ľudia, ako napr. štikanie nechtov, čistenie zubov, cvakanie perom, chrúmanie, mľaskanie, sŕkanie, povzdychy, zívanie, kýchanie, poťahovanie nosom, kašeľ, žuvanie žuvačky, smiech, chrápanie, ťukanie po klávesnici, klepanie príborom, pukanie hánkami, chôdza, vyslovovanie niektorých hlások, alebo opakujúce sa zvuky a iné. Niektorí sú ovplyvnení tiež vizuálnymi podnetmi, napr. opakované pohyby nôh, rúk alebo mimiky; a to vrátane pohybov, ktoré sú pozorovateľné čo i len kútikom oka. Toto všetko môže viesť k vyvinutiu intenzívnej úzkosti a vyhýbavému správaniu, čo má za následok zníženú socializáciu. Niektorí ľudia cítia nutkanie napodobniť to, čo počuli alebo videli. Napodobňovanie má zmierňujúci účinok, pomáha trpiacemu cítiť sa lepšie.

jeanValjean

Predráždenosť,preťaženosť c.n.s.+emočno citové ticho,nemožnosť vyjadriť sa emočne,citovo.Nieje podstatná dĺžka impulzu ale jeho kvalita. Udržateľnosť vysokej kadencie silných impulzov je v čase priamo úmerná preťaženiu.Pozor zlý impulz má takmer rovnakú chemfyz.odozvu,citovo emočné zafarbenie ako dobrý. Zlý má dlhšiu časovú odozvu vyblednutia stopy.

ahjajjaj

Trpela som po chorobe tiež niečím podobným. Precitlivelosť na zvuky. Aj hovor keď bol hlasnejší a sama som začala rozprávať oveľa tichšie, aj keď išla umývačka riadu a jednoducho ma dráždilo totálne všetko. Dostala som lieky od psychiatra, a odvtedy mi to nevadí a som pokojná.