Pozicanie penazi - nevera

Príspevok v téme: Pozicanie penazi - nevera
marek22

Ahojte, chcem sa s niekym poradit ohladom tejto veci a mozno trochu aj vyrozpravat, kedze kamaratom sa to hanbim rozpravat. Bude to asi trochu dlhsie, preto dakujem vopred vsetkym, kto si to precita. Mam 22 rokov, mam rodicov, ktori su spolu uz strasne dlho, a myslim, ze sa maju radi, aj ked sa obcas pohadaju, ale tak nikto nie sme bez chyby. Napriek tomu viem uz par rokov, ze otec nieco riesi, bud si len pise smsky (dozvedel som sa to nahodou, kedy mi dal telefon aby som mu tam nieco na nom spravil a prave v tom mu dosla sms, potom sa priznam, ze som si jeho telefon obcas zobral a prekontroloval, co tam ma, aj ked viem, ze to nie je slusne) , neviem ci mamku aj podviedol, asi to radsej ani nechcem vediet. Boli tam aj fotky v spodnom pradle, skoda, ze bez tvare. Vtedy v tom rozpolozeni akym som bol, by sa ta dotycna urcite nasla niekde na nete, nech sa hanbi. Nechcem obhajovat otca, ten ma na tom tiez svoju vinu, ale ta spina urcite vedela, ze ma rodinu, zistil som, ze to je nejaka jeho kolegyna z inej pobocky a raz som s otcom u nej aj bol, kedy sme tam niesli nejake papiere. To som este nic netusil. Strasne som sa nad tym natrapil vtedy, no nepovedal som to ani sestre, ani nikomu inemu. Teraz ma to este obcas stve, ale nejak som sa cez to preniesol, neviem, ci som spravil dobre alebo nie. Co sa tyka financnej situacie, ja studujem VS, nemame sa zle, ale nie sme nejak bohati, aby sme mali na rozdavanie. Preco to hovorim? Minule som si pozrel telefon, a on svojej starej znamej, pozicial niekolko tisic eur. Neviem sak naco, kedze cast sms bolo zmazanych. Samozrejme keci, ze hned nabuduci tyzden ich ma spat, potom dlho nic, otec odpisal, ci peniaze poslala, dlho nic az odpoved, ze skoncila v nemocnici a ze to da hned doporiadku, potom zase dlho nic, az posledna sms od otca, ze kedy mu posle peniaze spat, ze preslo uz niekolko tyzdnov a stale nic. Samozrejme bez odpovede. Co som sa docital, tak peniaze posielal na ucet jej dcery, ktora mi este davno poslala ziadost na FB. Neviem kvoli comu, kedze ju vobec nepoznam, to uz som v tom momente vedel o koho ide, takze ziadost neprijata, a nemam ani chut ju mat v priateloch. No zaujimalo by ma fakt preco mi posielala ziadost. Ale to je uz jedno. Teraz ma tato situacia dost stve, namiesto toho, aby som si mohol ja nieco kupit za tie peniaze, tak to dal nejakej spine, ktora mu to asi najskor uz nikdy nevrati. Rozmyslam, ze napisem jej dcere, ze nech odkaze matke, nech vrati to, co pozicia. Co mam robit? Strasne ma to mrzi a stve. Peniaze viem, ze mu nevratila, mam jeho prihlasovacie udaje do IB. Viete mi poradit, co robit?

miskovicka69

príde mi to ako z nejakého seriálu. taktiež by som asi napísala dcére, prečo ťa požiadala o priateľstvo a možno cez ňu sa niečo viac o tom dozvieš. za skúsenie nič nedáš, vyskúšaj a uvidíš aká bude jej reakcia

trubiroh

A preco sa dodatocne jej dcery nespytas, z akeho dovodu ta na fb oslovila? Mozno chcela podakovat za prachy? Cele divne.

jax

Swis preco myslis ze to neberiem do uvahy. A preco by to mal byt problem? Ved ju nebude mlatit kyjakom, iba sa pred dcerou zahra na blbca a opyta sa jej (na osobnom stretnuti) naco jej otec posielal peniaze. Ak dcera zaprie alebo ho posle do teplych krajin tak ma potvrdene, ze ich nevratili a moze ist s touto info za otcom.
Ak si v klude podebatuju, tak z nej vytiahne podrobnosti a moze s nimi ist za otcom. Ku ziadnemu konfliktu nemusi prist. Aj s masovym vrahom vies v pohode podebatovat ak na neho neutocis a neeskalujes konflikt. Akurat je na chalanovi, aby zvladal svoje emocie

antilooopa

Nie, chcela som tým povedať, že raz bude spravodlivosti učinené zadosť, nech je situácia akokoľvek zlá.

antilooopa

prípad z blízkeho okolia-manžel dával všetky prachy milenke a nechával sa doma plne živiť manželkou. K milenke odchádzal a prichádzal od nej, ako sa mu hodilo bez ohľadu na manželku. Tá ho posielala preč, k milenke natrvalo, ale on nie. Trápil je pekných pár rokov. Nakoniec ho spravodlivosť dostihla. Dostal infarkt a bolo. Síce zanechal nejaké dlhy, lebo všetko dostala milenka, ale je doma odvtedy pokoj a uvoľňujúca atmosféra. A manželka má aspoň vdovský dôchodok a nemusí nikoho živiť.

swistica

jax - zober vsak do uvahy, ze syn vobec nema vsetky informacie. V sms bolo len cast info. Vsak sam pise, ze boli i zmazane nejake a daco bolo iste povedane i ustne. Takze ak to bude najskor riesit s dcerou a jej matkou ako radis, tak sa moze este i strapnit a narobit problemy. Navyse co s tym ma ta dcera? Co ona moze za matku?

Navyse, co on sa stara o otca? Pride mi to neskutocne drze. Nema ziadny narok na tie peniaze. Miesa sa do toho, do coho ho nic a akurat narobi zvadu medzi rodicmi. Nech si to riesi otec. Je to jeho vec, jeho peniaze a jeho problem.

Nie som nasilnicky typ a ani som nikoho nikdy nebila,no tuna by som na mieste toho otca synovi jednu vylepila, ak by sa zacal do toho starat :-) Ako sa hovori, kura chce byt mudrejsie od sliepky.

jax

Jasne ze to treba riesit citlivo a nikde nepisem, ze do toho treba zatahovat mamu. Pisal som, ze by som skusil zistit o co ide najprv od podvodnicok a potom od otca. Lebo to, ze otec uz urcite nikomu nepozicia a nebude podvadzat a nema aj ine problemy je len zbozne prianie. Moze to tak byt, ale nemusi a moze to este gradovat.