Ahojte, chcem sa s niekym poradit ohladom tejto veci a mozno trochu aj vyrozpravat, kedze kamaratom sa to hanbim rozpravat. Bude to asi trochu dlhsie, preto dakujem vopred vsetkym, kto si to precita. Mam 22 rokov, mam rodicov, ktori su spolu uz strasne dlho, a myslim, ze sa maju radi, aj ked sa obcas pohadaju, ale tak nikto nie sme bez chyby. Napriek tomu viem uz par rokov, ze otec nieco riesi, bud si len pise smsky (dozvedel som sa to nahodou, kedy mi dal telefon aby som mu tam nieco na nom spravil a prave v tom mu dosla sms, potom sa priznam, ze som si jeho telefon obcas zobral a prekontroloval, co tam ma, aj ked viem, ze to nie je slusne) , neviem ci mamku aj podviedol, asi to radsej ani nechcem vediet. Boli tam aj fotky v spodnom pradle, skoda, ze bez tvare. Vtedy v tom rozpolozeni akym som bol, by sa ta dotycna urcite nasla niekde na nete, nech sa hanbi. Nechcem obhajovat otca, ten ma na tom tiez svoju vinu, ale ta spina urcite vedela, ze ma rodinu, zistil som, ze to je nejaka jeho kolegyna z inej pobocky a raz som s otcom u nej aj bol, kedy sme tam niesli nejake papiere. To som este nic netusil. Strasne som sa nad tym natrapil vtedy, no nepovedal som to ani sestre, ani nikomu inemu. Teraz ma to este obcas stve, ale nejak som sa cez to preniesol, neviem, ci som spravil dobre alebo nie. Co sa tyka financnej situacie, ja studujem VS, nemame sa zle, ale nie sme nejak bohati, aby sme mali na rozdavanie. Preco to hovorim? Minule som si pozrel telefon, a on svojej starej znamej, pozicial niekolko tisic eur. Neviem sak naco, kedze cast sms bolo zmazanych. Samozrejme keci, ze hned nabuduci tyzden ich ma spat, potom dlho nic, otec odpisal, ci peniaze poslala, dlho nic az odpoved, ze skoncila v nemocnici a ze to da hned doporiadku, potom zase dlho nic, az posledna sms od otca, ze kedy mu posle peniaze spat, ze preslo uz niekolko tyzdnov a stale nic. Samozrejme bez odpovede. Co som sa docital, tak peniaze posielal na ucet jej dcery, ktora mi este davno poslala ziadost na FB. Neviem kvoli comu, kedze ju vobec nepoznam, to uz som v tom momente vedel o koho ide, takze ziadost neprijata, a nemam ani chut ju mat v priateloch. No zaujimalo by ma fakt preco mi posielala ziadost. Ale to je uz jedno. Teraz ma tato situacia dost stve, namiesto toho, aby som si mohol ja nieco kupit za tie peniaze, tak to dal nejakej spine, ktora mu to asi najskor uz nikdy nevrati. Rozmyslam, ze napisem jej dcere, ze nech odkaze matke, nech vrati to, co pozicia. Co mam robit? Strasne ma to mrzi a stve. Peniaze viem, ze mu nevratila, mam jeho prihlasovacie udaje do IB. Viete mi poradit, co robit?
Pozicanie penazi - nevera
ona je rozvedena s dcerou?, zda sa, ze este aj podvodnicka a podvodne vylakala od otca peniaze.
asi by som to nevydrzala neriesit. ale nehadaj sa a s otcom mozes hodit rec, ale niekde v kaviarni a mamu do toho nezatahuj, nepotrebujes riesit este aj ich rozvod. ak mate dost penazi, tak to nechaj cele tak.
moznoze napisat tej dcere spravu, nech vrati mama prachy tiez by slo.
takychto pripadov chlapov je dost, tvoj otec nie je jediny takyto. uz som pocula o viacerych a dopadlo to velmi zle.
jax: polovica peňazí patrí otcovi a polovica mame, to máš pravdu. Otec tej ženskej už určite žiadne peniaze nepožičia.
Určite o tom nie je ani žiadny papier. Takže právne ich nemožno žiadať späť. Možno ich otec späť získa, alebo aspoň časť z nich. Iná možnosť tu nie je.
Otázka je: čo je dôležitejšie: peniaze, ktoré nemožno právne získať späť, alebo pokoj?
Mám konkrétne prípady z okolia, keď dospelé dieťa, zať, nevesta, sa dozvedeli o nevere a povedali podvádzanému. Bolo tak, že sa rozpadlo manželstvo. Bolo tak, že žena žije odvtedy na antidepresívach. Je tak, že sa to aj po 10-15 rokoch stále pripomína a pripomína, že ten druhý partner toto a hento.
Takže ak chce niečo riešiť, nanajvýš medzi 4 očami s otcom. Ale tým, že mu tá baba nevrátila peniaze, tak sa poučil otec aj bez toho, aby mu syn rozdával rozumy.
Neodporujete si trochu? Jednak tvrdite, aby to neriesil a strkal hlavu do piesku a zaroven ze sa to ma dozvediet mama a ta to ma riesit, lebo...?
Za prve podla nasich zakonov presne polovica tych penazi patri jeho mame a nie su len otcove.
Ked otecko prepise na tu zensku aj rodicovsky dom a mamu vyhodi pod most, stale sa ma mlady tvarit ze sa ho to netyka?
Za druhe su RODINA. Maju si pomahat a maju sa starat jeden o a do druheho. Mladeho nieco trapi a trapit ho to bude do konca zivota, pokial si to s otcom nevydiskutuje.
Byt hluchy a slepy absolutne nic nevyriesi, iba to pokazi jeho vztah s otcom.
Mily Marek, chapem ze ta to stve, ale mas uz 22 rokov, radsej sa skus sustredit na seba a svoj zivot, nez na kraviny ktore vyvadza tvoj otec. Zbytocne to budes iba rozpitvavat a velmi pravdepodobne skoncis este viac rozcarovany a nastvany.
Je to skoda, ze tvoj otec radsej pozicia peniaze nejakej cudzej fuchtle nez trebars tebe, ci inde kde je to potreba u vas doma, ale co s tym ako chces robit. Budes sa s tym musiet zmierit a brat otca takeho aky je, casom ako budes starsi, tak to tak budes vnimat automaticky, bo budes mat vlastny zivot a vlastne peniaze.
Mojmu muzovi tiez ako dvadsiatnikovi jeho mama plakala na pleciach, ze ju otec podvadza. Velmi ho to bolelo a mali to doma tazke. Ale vsetko casom preboli, teraz ma mna, nas domov, nase starosti a berie tieto veci davno s odstupom. Na rodicoch nebudes vysiet cely cas a za ich spravanie nezodpovedas, zato oni za tvoje do urcitej miery ano, aj ked necudovala by som sa kebyze si otca po takejto skusenosti prestanes vazit, ale to je jeho problem, nie tvoj.
Inak si ale myslim, ze o tomto vsetkom by mala vediet alebo dozvediet sa tvoja mama a ona by tuto situaciu mala riesit s tvojim otcom, nez by si to riesil na vlastnu past.
ten romanik a pozicane peniaze su ta ista zenska?
Raz som sa takto zastarela medzi otca a jeho kamarata co sa rozhadali a rodicia ma skoro zahlusili.Tvoj tatko nebude rad, ze si objavil jeho romanik bude sa bat ze to povies mame Je to jeho hlupost ze jej peniaze pozical mozno ho omamila v posteli sladkymi recami.Clovek sa uci na svojich chybach ale nemyslim ze ti tatko podakuje ze to riesis za jeho chrbatom.Ked uz porozpravaj sa najprv s nim, ze ta ta baba kontaktovala ci ju nepozna a nejakou oklukou to zaved na tie peniaze
Ťažká situácia, tiež by som asi radšej mlčal, veď pravda sa raz ukáže, to platí furt..
Rakusko v. Svk www.youtube.com
takéto škandáliky, keď prepuknú, by veľmi ublížili Tvojej mame, a to chceš? Aby sa zrútila, lebo sa dozvie o otcovom romániku? Buď rád, že ten románik skončil pri prachoch a nie rozbitím rodiny. A mlčať je zlato!
Ja si naopak myslím, že sa treba starať. O čo iné sa chceš starať ak nie o vlastnú rodinu? Nestarať sa typicky slovenské a preto to tu aj tak vyzerá...
Ja by som určite kontaktoval tú dcéru. Ale osobne a opýtal by som sa, čo s tými peniazmi robili a prečo ich doposiaľ nevrátili.
Prečo nie iba písaním na FB? Lebo tak ti najľahšie zaklame a ty nemáš šancu ju odhaliť.
No a hneď potom by som šiel za otcom s tým, že som stretol "dcéru" a spomínala nejaké peniaze a nech mi to vysvetlí, lebo tomu nerozumiem.
Nebuď konfrontačný, neodsudzuj, iba zisťuj.
A čo sa týka vrátenia peňazí, pokiaľ jej ich posielal prevodom na účet, máš jasný dôkaz. Stačí pohroziť trestným oznámením a uvidíš, že zaplatia. Ale najprv zisti, o čo medzi nimi vlastne ide. Je dosť možné, že tvojho otca aj vydiera tým, že mame povie o jeho nevere a podobne.