Vyrastok zo zuba

Príspevok v téme: Vyrastok zo zuba
Mmaa

V pondelok bezim k zubarovi,len nechcem dovtedy stresovat.. zo zlomeneho zuba (osmicka) mi vychadza taky neforemny vyrastok. Nieje az cerveny ako na foto (skresluje to blesk) prosim len mi napiste ci mal niekto taketo nieco a nebolo to zhubne, ale len nejake dive maso,alebo neviem co...lebo skolabujem uz. Ono je to makke a krvaca,pri umyvani zubov.

NaivnyZvedavy

zvedava12345 : V čom vidíš konšpiráciu? Napríklad že vlci chodia pred foťák len so zdravými zubami?

NaivnyZvedavy

Opakovanie sa je prejav demencie. Viem že sacharidy treba s mierou, ale to nie je základný dôvod kazenia sa zubov. Ústna hygiena už vôbec namá nič spoločné s kazmi, viď zvieratá a černosi.

zvedava12345

Opakovanie je matkou mudrosti. Skusim ti to zjednodusit cez pomlcky:
- napchavanie sa sacharidmi
- zanedbavanie ustnej hygieny
- zla technika pri ustnej hygiene

Pokojne vsak chod zit do Afriky. Ale pozor, aby si nahodou nepriletel do JAR. Co ak tam bude zubar?

NaivnyZvedavy

Mmaa určite namala 70 rokov, keď kojila. Slony sa dožívajú 70 rokov, a v čase keď koja nemjú zdevastované zuby. Fotky vlkov si vygoogli, napríklad www.kampolovat.sk . Neviem čo by robili zubári uprostred černochov, ktorí im zaplatia akurát tak kusom mäsa z antilopy. Prečo by zabrala sonická kefka, keď doteraz nezabrali žiadne z hygienických vynálezov.

zvedava12345

Zvierata nekonzumuju sacharidy a nedozivaju sa 70 rokov, aby vznikol priestor na zdevastovanie chrupu. To vsak tiez neznamena, ze maju zuby v poriadku. Ale kto pojde odchytavat vlka, aby mu skontroloval chrup? Domace psiky vsak maju casto pokazene zuby. Majitelia im davaju cokoladove pamplsky a tak to aj vyzera.
Cernosi, hm. To asi myslis kontrast bielej farby zubov a ciernej farby pleti, ktore vidis vo filme. Inak si im asi zuby osobne nekontroloval. Nie cela Afrika je zaostala a zubari tam iste su.
Cistenie a cistenie je rozdiel. Dvakrat vpravo, dvakrat vlavo, potom este vecer vyjest chladnicku a mysliet si, ze su cistim zuby? Treba pouzivat sonicku zubnu kefku, zubnu nit, medzizubne kartaciky, single kartacik, mat spravnu techniku, nezrat cukor a nezrat po vycisteni zubov.

NaivnyZvedavy

Prečo majú zvieratká zdravé zuby, a nečistia si ich pastou s flôrom?
Prečo majú černosi v Afrike pekné zuby a nemajú tam zubárov?
Prečo ľudia ktorí si čistia zuby a navstevuju zubarov maju zuby zdevastovane?