Vyrastok zo zuba

Príspevok v téme: Vyrastok zo zuba
Mmaa

V pondelok bezim k zubarovi,len nechcem dovtedy stresovat.. zo zlomeneho zuba (osmicka) mi vychadza taky neforemny vyrastok. Nieje az cerveny ako na foto (skresluje to blesk) prosim len mi napiste ci mal niekto taketo nieco a nebolo to zhubne, ale len nejake dive maso,alebo neviem co...lebo skolabujem uz. Ono je to makke a krvaca,pri umyvani zubov.

zvedava12345

Chapem. Potrebujes sama pred sebou ospravedlnit zanedbanu hygienu. Nebolo by ale lepsie sirit osvetu, aby dalsie tehotne neprisli o zuby, len preto ze v centre pozornosti sa ocitlo dieta a ony uz na seba nemaju cas?

zvedava12345

Vies co, citala som viacero nazorov zubarov. A toto co pises, je podla nich jedna velka hlupost. Tehotne si necistia zuby, lebo im byva zle. Matky si necistia zuby, lebo skacu okolo dieta a nevedia si najst 5 minut rano a 5 minut vecer na seba. Podla zubarov ide o zanedbanu hygienu. Pisem to ako varovanie pre dalsie tehotne.

Mmaa

Lebo ta dieta vycuciava a berie ti vitaminy,vapnik.. a hlavne ked som celiaticka, a mam aj intoleranciu laktozy tak aspon mixovanou zeleninou som si doplnala,ale asi malo..

Mmaa

Dakujem za ukludnenie..v pondelok idem k zubarovi. Ano ,zub bol uz viac krat vrtany, plus vseliake vlozky mi tam davali. Len po druhom tehotenstve ,a po vyse rocnom kojeni sa mi zacali devastovat uplne zuby..

ZubnySkriatok

Dobre, tak si dam meno ZubnySkriatok, ak je tvoje meno ZubkovaVila.

Taketo zuby sa casom zacinaju rozpadavat a potom ich uz ani nemozno vytrhnut. Vtedy zub boli, hnisa, opucha. Je to nebezpecny stav, ktoremu treba predist vytrhnutim kym este neboli. A to co navrhuje Mate59 je ciste sialenstvo, nechat kusok mrtveho zubu a nanho spravit nadstavbu, ten kusok tam bude zahnivat.

Ten zub bol velakrat opravovany, az bol doopravovany tak ze je tamvelka diera s novym dasnom. Rady typu treba to opravit su nezmysel.

zubkovavila

Dobrý deň,
zub je pravdepodobne dlhodobo takto deštruovaný, zničený. To znamená, že po dlhšom časovom intervale sa ďasno vrástlo do kavity. Jednoducho sa to dá odstrániť, predpokladám, že takto deštruovaný zub je už dávno mŕtvy, preto postup je nasledovný:
odstránenie vrastúceho ďasna, ošetriť koreňové kanáliky, dostavba zuba výplňou s čapom alebo korunkou.
Ďakujem zubkovaVila za krásne zhodnotenie stavu pod mojou prezývkou, s ktorou pomáham ľuďom :) Zub NEMUSÍ isť von, ostať kúsočky pri trhaní? Rana sa kontroluje, čistí, dezinfikuje, niekedy sa kontroluje aj na RTG. Žiadny lekár nechce zarobiť na utrpení. Tak prosím ťa nepíš hlúposti. Každý zubný lekár sa snaží zachrániť zuby, ak sa dá. Pretože sa snažíme zachovať v prvom rade funkčnosť dutiny ústnej a ďalej aj estetiku.
Mimochodom, ten zub je dôležitý aj z hľadiska protetiky. Teoreticky sa dá ešte urobiť fixný mostík, ak by ste chceli riešiť náhradu 2 chýbajúcich zubov pred týmto zubom.

mate59

Torzo zuba treba odstrániť a to,čo rastie je normálne ďasno.Ak zubár spraví RTG a zistí, že koreň je v dobrom stave,môže doňho osadiť čap,na ktorý nasadí korunku a mostík, ktorý by uchytil na posledný zub,lebo pre chýbajúce zuby nemôžeš dobre žuvať potravu a zuby by dorobil do kompletnosti.Ak ho vytrhne,zostáva možnosť dorobiť chrup implantátmi /drahé ale komfortné riešenie/,alebo snímacou náhradou.Určite si daj do poriadku celý chrup.