Je tu niekto, kto tiez nedokaze sklbit pracovne vztahy so sukromnymi a hoci mate mozno vcelku fajn kolektiv, nezapadate donho? Proste viete, ze si s tymi ludmi nikdz´y nebudete blizsi a vacsinu z nich vnimate ako cudzich ludi na ulici s ktorymi sa bezne nebavite? Ja viem, ze v praci sa ma pracovat, ale tak neprehodit cely den s nikym ani len slovko sa stava coraz viac prirodzenejsie a brzdi ma to aj pri tych, s ktorymi citim, ze by mozno bolo co to aj povedat si.
pracovne vztahy
LMarika-uuuleuskauu, stále máš dlžoby? A čo invalidný dôchodok-nezmenila si názor?
alien,
každý máme svoju úroveň, nemyslím tým spoločenskú ale týkajúcu sa odpracovania svojej karmy: (prírodný zákon: zákon zachovania energie). Každý nech si to vysvetlí podľa vlastnej filozofie/vieri v niečo, , ako chce. Nemôžu si Vás idealizovať k svojmu obrazu ani sa im neprispôsobujte lebo každý máte zakotvený iný životný program odpracovania karmy. Ak by ste to robila, nebola by ste vnútorne spokojná ani Vy ani Vaša duša/psychika. Veď to musíte cítiť sama.
Bolo by dobre robiť si veci po svojom,
inak Vaša prítomnosť bude v tomto prípade blokovať aj Vašu budúcnosť ako ste sama písala. Ani nie je dobre premýšĺať nad svojou minulosťou čo sme mohli urobiť lepšie keby, keby, keby...., zaťažovanie mysle minulosťou brzdí tiež vývoj. Bolo by dobre žiť v prítomnosti a neidealizovať si ani budúcnosť, ktorej nenaplnenie tiež blokuje náš vývoj.
Čo je dané a má sa stať, stane sa.
Mna ked sa pytali, ci mam priatela, tak som povedala pravdu, ze nemam a potom naozaj na mna divne pozerali prisnym pohladom a pytali sa, preco. Lebo kto by uz chcel zenu, ktora nepracuje a ktoru treba zivit, dnesni muzi su narocni a nechceli by neschopnu zenu, ktora si nevie najst robotu. To by mi ten partner musel platit socialne a zdravotne poistenie zo svojho a ja by som nemala ako financne prispiet do domacnosti a do spolocnej kasy. To sa uz svet nacisto zblaznil, ze vo fabrikach sa robia nocne zmeny a kto ich robit nemoze, smeruje na ulicu za bezdomovca? Podla mna by sa nocne mali robit iba tam, kde je to nevyhnutne, napriklad policajti, zdravotnicky personal, poziarnici, vratnici. Tam sa to musi. Ale vo fabrikach? A uplne vo vsetkych? To je na zaplakanie, vsak to je proti prirode a nici to zdravie. Podla mna sa ani jeden jediny bezdomovec nedostal na ulicu vlastnym zavinenim. Podla mna su v tom nevinne. Jednoducho im zakazali robit nocne, tak skoncili na ulici. A potom niektori aj vo väzeni. Vobec sa necudujem, ze stupa kriminalita, ked je to takto. Na Slovensku by bolo dobre a bol by tam raj na zemi, keby bolo zakazane robit vo fabrikach nocne. Neboli by zarucene ziadni bezdomovci. Kazdy by pracoval, ved tie fabriky nutne potrebuju ludi. Az natolko, ze vo velkom beru Srbov a Rumunov. Ale Slovak, ktory nemoze robit nocne, musi ist na ulicu, hoci je aj prace s ubytovanim vsade dost. Podla mna by sa zobrakom mali davat peniaze. Nech maju aspon na to jedlo. A nie je pravda, ze nechcu pracovat. Chcu, ale nemozu robit nocne. Alebo su uz v dochodkovom veku a nevysli im asi roky do dochodku, lebo nemali nic odrobene. Je to na zaplakanie.
Ahoj, no nemam, ale nechcem sa s nimi bavit o beznych veciach, lebo nechcem, aby sa dozvedeli ako zijem (nijak). A po dlhsom case, ked vyzvedali, som si vymyslela, ze mam priatela, aby sa tak "divne" nepozerali, ked odpovedam, ze nie, nemam. Je fakt, ze sa tam ti ludia dost striedaju, no ktorych poznam dlhsie, su bud velmi ustretovi a mili alebo ma totalne ignoruju, tak ako sa snazim aj ja ich (akoze ich nevidim, aby nevideli ani oni mna)
Ano, neviem sa tam odosobnit, lebo ja zijem "sama so sebou" 24-hodin denne, tak je pre mna tazke sa pretvarovat a odosobnovat sa. A ano, rada by som mala nieco (zdraveho), co by ma pohltilo natolko, aby som nad takymito vecmi vobec neuvazovala a nebolo mi v praci smutno. Zdraveho vravim zamerne, lebo nerada by som, aby to bola zavislost.
Austria vs Slovakia www.youtube.com AA Batman vs Superman www.youtube.com
Ahoj alien predpokladam ze ty nemas ani mimo roboty nejaky pestry zivot preto tak strasne riesis len robotu a vztahy v nej . Radim ti najdi si nejake konicky,zaluby , zaujmy, chodievaj plavat , cvicit chodievaj na akcie,koncerty venuj sa tomu co ta bavi. Treba zit aj mimo robotu. Bola som presne taka ista ako ty a keby zijem este tak dlhsie asi by som sa zblaznila. V robote sa treba ,,odosobnit,, mozes ju kedykolvek zmenit samozrejme aj ludia sa tam mozu stale striedat .Kolegov si nebrat osobne robotu si porobit bavit sa len o beznych veciach . Viem o com pisem ja napriklad teraz robim v cisto zenskom kolektive hroznych povah no naucila som sa nebrat si to tak osobne . howgh
Kolegovia a kolegyne su proste len ludia s ktorými si na pracovisku neni to rodina niesu to priatelia . Fakt nechapem ze si to niekto takto pripusta kazdy sme v robote preto aby sme mali peniaze nie preto aby sme plakali kto sa na koho ako pozera . Len slovaci analyzuju problemy aj tam kde niesu aby bolo stale nad cim plakat .
ok, akurat ozaj neviem ci to problem nie je, lebo to vnimam dost rozporuplne a i dnes ma 1 kolega oslovil, ze co som tak tichucko, co sa deje, pricom ja som takto normalne, len obcas sa " rozrecnim", ale vtedy to asi nie som tak celkom ja, bohuzial ani vtedy, ked som stale ticho, i ked byt ticho a s nikym nekomunikovat mi je o cosi blizsie, mozno preto, ze tak byvam castejsie.
k ťa inak práca baví, tak sa sustred iba na prácu a nerieš... nehladaj problemy tam kde nie su....
No ved prave preto, lebo podaktori tam "pestuju" vztahy a ocakavaju, ze ich budu "pestovat" vsetci. Ibaze ja v takych vztahoch neviem fungovat (zdravkat druhych a prejavovat nejaky zaujem), ked su mi ti ludia prosto cudzi. Nanajvys sa zmohnem na odpoved alebo nejaky vtip...podla nalady ci stupna frustracie, ale druhy den mi je ten clovek (ci ludia) akoby opat celkom cudzi, aj ked sme sa predosli dne na comsi smiali a kvazi si ludsky rozumeli. Ja neviem, ale nas v praci ucia pracovat bez toho, aby sme sa spolu bavili (zakazuju nam to), pricom je to praca, kde by sa kludne bavit dalo popri pracovani, lebo je to manualna robota a mnohi to i robia napriek zakazu.
Naco su potom tie trapne firmen vecierky vo firmach, ked su si tam vsetci ludia prakticki cudzi a v praci sa pracuje a nie spoznava? To niekto vie takto "preklenut" priam prepnut vztah pracovny na mimopracovny? Potom aj ked ma volaju niekam si snimi obcas sadnut, ja to nedokazem, lebo su to prosto CUDZI ludia aj ked sa vidame denne.