Da sa vyzit z 200€ alebo ako to robite mamicky

Príspevok v téme: Da sa vyzit z 200€ alebo ako to robite mamicky
Maminamamina

Ahojte slobodne, rozvedene mamicky. Idem si ku vam po radu. Rozvadzam sa, mam dve male deti a chcela by som zistit od vas, ako zvladate situaciu po financnej stranke. Kolko vam ostava na zivot (strava pre vas samotne atd) ? Ako pocitam tak pocitam, hocijak mi vyjde 200€..a jedno dietatko je malinke, takze pracovat este ist neviem. Na com viete usetrit ?

Xxl39q

V Pepcovi maju krasne lacne oblecka na deticky a potreby do domacnosti roznorode v sume okolo 1€.Chodit nakupovat pred zaverecnou tiez neni zle skurat ze tam ludia stoja a biju sa, a strkaju laktami, ze sa citis jak najvacsia socka.Preto tam nechodim.Dobre sa nskupuje zelenina na trhu, kde mas xnameho ptedajcu co ta pozna roky a da ti zlavu.Ale zaklad je kura za 3€, z ktoreho uvaris polievku, druhe jedlo- vyprazane ci varene.My mame kura asi kazdy 3 den

BJ 2

Btw, da sa aj za menej, ak mas moznost nejakeho supermarketu, co dava na vecer dobre zlavy. Napriklad Kaufland dava casto na vecer take ceny, ako 9 centov za kilo, za sampiony, mrkvu, cviklu, atd, chleby casto za 40 centov atd... ak mas moznost takehoto hypermarketu a mas doma mrazak, tak sa da ist este lacnejsie do extremu, mozno aj z 20 euro za mesiac by sa dalo vyzit vtedy.

BJ 2

Ahoj mamicka.
Uz som tu pisal raz temu o stravovani pre chudobnych, teda ked z nejakeho dovodu treba usetrit co najviac a pritom nezomriet od hladu, ale naopak, celkom zdravo sa prestravovat (aby clovek napriklad po 2 rokoch takeho jedenia nemal zdravotne problemy).

Da sa podla mna klesnut na 30 euro za mesiac na stravu na priemerneho dospeleho cloveka, samozrejme posilovanie a extremne kondicne sporty treba vtedy vynechat, inak treba jest vela. Co je logicke ak niekto trpi chudobou ze asi nebude najlepsie chodit do posilovne a platit este eura za fit gym.

Na dieta to teda musi logicky vychadzat menej, 15-20 euro za mesiac, cize by ti to malo dat dokopy 30 + 40 = 70 euro za mesiac.

narodbezambicii

v tejto teme je velmi smutne citat ze slovaci su narod ktory sa podporuje vzajomne v utahovani opaskov a odopierani si vsetkeho potrebneho pre zivot...obcas mam pocit ze keby nam dali na mesiac aj 30 eur tak by sme povedali to je super niekto ma este menej a ved co na rozkoch vyzijeme.... smutne

tomas 12345

Dá sa vyžiť no treba bývať vo svojom vlastnom byte a treba sa uskromniť - chodenie na bycikli, varenie doma, nákup potravín v akcii.

MamkaPostkova

Usetrit sa da na mobile, ak sa ho vzdas, jedle, clovek potrebuje menej jedla, ako si mysli a su recepty, ze sa da varit zo zbytkov, obleceni, da sa chodit do second handov, aute, predat a chodit mhd, resp. peso, ci bicyklom, plienky latkove a prat, televizor je iba zrac casu a elektriny, cigarety a pod. ak nahodou... vela sa da usetrit takto. Ja v pohode vyzijem s dietatom zo 130 eur mesacne. Je to necelych 5 eur na den. Len nikam nechodit, venovat sa dietatu cele dni a nevyuzivat ziadne sluzby a vsetko si robit sama. Ani to nie je take tazke ak je clovek skromny.

Maminamamina

S tym prijmom skodlivych sacharidov si to ako myslela prosim ta ? Zaujalo ma to a nerozumiem presne co tym bolo myslene